Reklama

Reklama

Krysy: Noc hrůzy

  • Itálie Rats - Notte di terrore (více)

Obsahy(1)

Nejslavnější krysí horor z dílny Bruna Matteie. Tisíce rudých očí a ostrých zubů jako mor likvidují poslední obyvatelné místo na Zemi. Sto let po jaderné válce, která zpustošila Zemi, nachází skupinka přeživších opravdový ráj. Ráj s živými rostlinami, pitnou vodou a dostatkem jídla. Ráj, ve kterém je však cosi shnilého. V noci vylézají ze svých děr právoplatní majitelé – krysy. Tisíce a tisíce nenasytných bestií pustoší úkryt a po jednom likviduje jeho obyvatele. Ti se i přes nevelké naděje na úspěch rozhodnou přesile hlodavců postavit v posledním boji. Skupince přeživších začíná mezi krvelačnými zabijáky opravdová noc hrůzy! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

tron 

všechny recenze uživatele

„Teraz vám zohrejem čumáky.“ Po technickej stránke zúfalosť najnízkorozpočtovejšieho charakteru. Odpudivé afektované hysterické postavy, s ktorými sa NEDÁ zžiť. Zrejme rukou škôlkara nakrútené „akčné scény“ (=sypanie desiatok krýs z vreca na kričiacich hercov). Z ďalších mínusov by som poukázal na stopové prvky atmosféry, šialené scény (chlap „zaseknutý“ v žene?), smiešne geniálny protivník (krysy VEDOME rozhryzú postavám pneumatiky na motorkách), desivá (anti)logika (ak by ste našli mŕtve telo ženy, prvé, čo by vám napadlo, by bolo, že ju uškrtili pri sexe?), neuveriteľné konanie postáv (hláška po nájdení ohlodanej mŕtvoly: „Nemá stopy po násilí.“), bizarnosti (postavy sa zabarikádujú v miestnosti, no ZABUDNÚ NA OKNO) alebo len blbosti (mlátili by ste človeka s guľovnicou?). Pri pozeraní tohto filmu som sa HANBIL, že ho pozerám. Len posledná scénka „po odmaskovaní“ sa mi páčila. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nejvíc dementní záležitost. Je to ten typ kraviny co se bere úplně vážně, což je na tom největší prdel. Už ten příběh. Odehrává se to v postapokalyptickém světě, kdy už se letopočet nepočítá od Krista, ale od bomby. Lidé žijí v podzemí a hrstka z nich si zvolila přežívat na zpustošeném povrchu. Náš kmen čítá kolem deseti lidí, kteří se dostali do podivné budovy plné zásob jídla a pití, a zlých krys... Naši hrdinové (s přezdívkama jako Video, Čokoláda, Bůh, Lucifer nebo Vévoda) se nejdřív radují z tolika potravin, jenže brzo jim sklapne jak začnou objevovat mrtvoly ožrané od hlodavců. Míra demence je fakt na hodně vysoký úrovni, každý přehrává a ty dialogy jsou občas hotový perly. Vrcholem například je když týpek sice hodí granát na krysy, ale ty má přímo pod nohama, anebo zásadní sek v příběhu když místo aby z tý budovy všichni vypadli (což můžou) o ulici dál, tak se kdovíproč pořád snaží schovat právě v tý budově plný krys. Dobrý je taky když krysy vyrážejí dveře. Taky je hrozně srandovní krysí útok, který spočívá v tom že je prostě někdo mimo záběr hází na jejich oběti v záběru. A drtivá většina děsivých záběrů na krysy znamená, že si někde v pohodě běhají do kolečka (při natáčení ale jinak dostali docela zabrat) zatímco k tomu hraje dramatizující hudba. Hudba to je další kapitola, taková typicky automatová. Takže na tohle určitě koukněte, snad se pobavíte tak jako já. Open the door in the name of humanity! ()

Flipnic odpad!

všechny recenze uživatele

Jedná se o naprostý odpad jak v dějinách horroru, tak filmu obecně. Něco tak příšerného jsem opravdu viděl málokdy ... Film byl špatný už v době svého vzniku a dnes po letech se jedná díky jeho stáří o ještě mnohem větší propadák. Nejhorší na něm snad je, že se bere strašně vážně a navíc trvá docela dlouho ... U tohoto filmu jsem opravdu trpěl a prosil, ať už je konec! Nejstrašnější jsou snad herecké výkony a dialogy, to je od začátku do konce do nebe volající debilita a stupidnost, ještě když si k tomu připočteme, že se film snaží občas poukazovat na nějaká moralizující či filosofující obsahy... Banda kreténů s idiotskými přezdívkami se v postapokalyptické době utáboří v jednom starém domě, kde na ně začnou útočit hejna krys. Hrozné je to, že se zde v podstatě nic neděje, film je strašně roztahaný a triky, konfrontace s krysami, napětí a hlavně samotný děj jsou na naprosto otřesném bodu té nejnižší a nejstupidnější kvality. Útoky krys probíhají tak, že na herce někdo sype nebo háže živé krysy a ti řvou bolestí pod jejich "útoky" ... Opravdu hrozné a to i v rámci doby. Na filmu se nenajde nic, co by ho mohlo z hlubin filmového odpadu vyzvednout a to ani docela vtipný konec a určitá zručnost tvůrců v práci s živými krysami ... ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání !!! Až na pár - laciné triky, otřesný příběh, takové malé loutkové divadlo !!! Nejhorší záběr co mě v závěru dostal - laciná přerostlá krysa/člověk, opravdu jak otřesný plyšák z obchoďáku. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

No páni, tohle je fakt věc. Všem, kteří tak rádi píšou u snímků, které jim zrovna nepadly do oka něco o dementním scénáři a postavách musím Krysy: Noc hrůzy opravdu doporučit, neboť mnoho hloupějších filmů nejspíše nenajdou. Parta nehorázně blbých lidí (Napoleon, Vřeštící blondýna, Rocková královna, Černoška s pořádným hárem zvaná Čokoláda a Drsný kápo) přijede do chátrajícího městečka, které je plné jídla a pitné vody, což pár desítek let po jaderné válce rozhodně není špatný objev. Moc nepátrají po tom, jak se tam všechno jídlo vzalo a co jsou zač ty zrůdně ohlodané mrtvoly, které na místě nacházejí, ale spíše se radují a rozhodnou se, že se na nějakou dobu usadí. Jenže prďácký hudební doprovod se již brzy rozezní, Vřeštící blondýnka nasadí svůj ječák a krysy dostanou hlad. V první fázi spíše nudné, i když začátek dokázal docela dobře navnadit, v druhé pak několikrát legrační s roztomilou pointou na konci. Některé věci se totiž jen tak nevidí. Krysy mizí, oběvují se, létají vzduchem, tváří se vyděšeně, lákají hrdiny do pasti a v houfech je někdo sype z pytle oknem do místností (samozřejmě až poté, co se jim podaří vyrazit dřevěný tráp). Mírně zhovadilé, ovšem někdy i mile směšné. Po stránce filmařské se jedná o průšvih, ale to už poznáte sami... Čokoláda v mouce: "Jsem bílá, bělejší než vy všichni ostatní..." ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Za tu neskutečně pitomoučkou režii (scénář sice také není z nejlepších, ale s trochou talentu by šel zfilmovat poměrně slušně), chabé herecké výkony a ubohé triky jsem chtěl filmu napařit 1*, ale ten závěr se zkrátka moc povedl a je škoda, že podobně vynalézaví nebyli tvůrci i po zbytek filmu. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Tak toto je naozaj krute becko. Keby bolo vo filme trochu viac tej krvi a efektov, zabava by sa dvihla o 100%. Takto som pozoroval len partu debilov, ktory nonstop grcaju takmer nevstrebatelne blbosti. Miestami to bolo zabavne, ale vacsinou utrpenie. Nastastie, z casu na cas som sa dockal skutocne unikatnej hlasky, ci momentu (hlavne zaver) a to stacilo na to, aby som to v pohode dopozeral az do konca. Verim vsak, ze kedysi to byvalo dobre. Jedno je vsak iste - mrtvoly a pocitace nejdu dohromady :))). Stalo to za to:). (3/10) ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

V roku 2015 ľudská hlúposť definitívne zvíťazila a stovky atómových bômb zničili všetky kontinenty. Vydesení všeobecnou skazou a zabíjaním sa poslední ľudia ukryli do podzemia. Vtedy nastala nová éra. O sto rokov neskôr sa našli rebeli, ktorým sa nepáčil režim nového ľudstva. Vzbúrili sa a rozhodli, že sa vrátia na povrch Zeme. Zrodil sa tak ďalší národ - Noví primitívovia. Ľudia žijúci pod zemou sú civilizovaní, primitívmi opovrhujú a považujú ich za barbarov. Príbeh tohoto debilného postapokalyptického filmu sa začína v roku 225 po bombe. Nehorázne primitívny odpad! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Typický italský postapo trash odehrávající se v budoucnosti po atomové válce. Zatímco se lidé ukrývali v podzemí, krysy ovládly zemi. Pak došlo k tomu, že část lidí přežívala opět na povrchu a část v podzemí. Film sleduje skupinu lidí, kteří přijedou do opuštěného města. V jednom z domů najdou spoustu potravin, laboratoř s dávno vyhynulými rostlinami a zařízeními na pitnou vodu a také znetvořené mrtvoly. A pak už dojde na střet lidí a krys, které mají navrch. Zábavné gore, kdy se krysy prokousávají těly obětí a vylézají ústy nebo břichem, směšné dialogy, děsivé ochotnické výkony a spousty krys, co se k pořádné akci moc nemají. Tedy pokud na své oběti odněkud nepadají, pak ano. Ženy jsou hloupé a uječené, muži se handrkují skrze kdejakou malichernost. Potrestán je nejen padouch. Po letech bych nejraději jednu hvězdu ubral, ale za poslední záběry ji ponechám. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Ke krysám mám v poslední době zajimavý vztah, takže jsem se rád pustil do tohodle filmu, který jsem už kdysy dávno jednou zkouknul. Vraždící krysy jsou rozhodně zajimavým námětem. Jen škoda že tady vypadají dost mírumilovně a pak když od nich najede záběr na ječící ženskou, je to trochu úsměvné. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Postkatastrofická šaráda toho nejhrubšího zrna. Zajímavé je, že se tvůrci takřka obešli bez triků (oni se obešli i bez herců, nahrazených partou bezdomovců, soudě podle apartních ohozů a tupých výrazů), takže až někdo vysype kýbl myší frajerovi na hlavu, máte jeden z vrcholů filmu za sebou....ba ne, vydržte do konce, takovou nutrii jste ještě neviděli. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Je to laciný. Je to fakt hodně blbý. (Ne)herci přehrávají tak, jak jsem už dlouho neviděl. Ale je to fajn. Kdysi v budoucnosti se "opět" Země díky válkam stala neobyvatelnou a lidi se uchýlí do podzemí. V něm zůstanou několik století. Pak najednou skupina z nich vyleze a zjistí že Země je teď celkem fajn. Rozhodnou se ji trošku prozkoumat. No najdou, jakoby zázrakem, zubem času neporušený barák a napadne je že by nebylo až tak špatné v něm nějaký čas bydlet. Zdá se to být dobrý nápad. Zvlášť když je v něm dostatek jídla i pitné vody. Čert vem logiku. No jo jenže ve fajn baráku jsou krysy a to už tak moc fajn není. Jsou zlé, zmutované, inteligentní a mají vraždící sklony. Vůbec nevadí že na obrazovce vypadají naprosto neškodně. (Ne)heci stejně ječí jak o život a svádějí s hlodavci urputný boj na život a na smrt. A je to opravdu sranda. A to ještě na uplný závěr režiser filmu nechal jedno obrovské překvapení - strkajíc do kapsy i vyvrcholení Planety opic :-). Krysy: Noc hrůzy vřele doporučuji milovníkum béček a filmům Eda Wooda a třeba i Uweho Bolla. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Další úžasně blbý horor z dílny Bruno Matteie a Claudia Fragassa, kteří se nás tentokrát snaží přesvědčit, že krysy hledící si svého a nejevící zájem o jakoukoliv agresi mají být vražednými monstry, a tak je každou chvíli nějaký člen štábu hodí do záběru, anebo sype plnými kýbly na hlavy herců (diváci, kteří špatně snášejí nešetrné zacházení se zvířaty ve filmech, by se tomuto hororu měli vyhnout). Opravdovými odpornými krysami jsou v tomto snímku postavy, jež byste sami nejraději sprovodili ze světa. Nicméně jimi pronášené promluvy jsou opravdovými perlami - skupinka například objeví naprosto zohavenou mrtvolu a podivuje se nad tím, že „nenese stopy násilí“. A když už si z tohohle filmu neodnesete nic, tak aspoň hlášku, že počítače a mrtvoly prostě nejdou k sobě. A stejně se nedozvíte, jakou roli tam ten ďábelský počítač vlastně měl. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si jak tenhle film mě hodnocení pár uživatelů a nesl červený hábit nadprůměrnosti skoro necelých 80 procent,ale jak to bylo vydáno na DVD v cz,tak to spadlo na aktuálních 37 procent. No mě se to líbiolo na pět,italové měly,vždy zvláštní pojetí filmu,jak trikové tak i provedením. Délka jak tak akorát a ten konec. Zemi ovládly krysy velikosti člověka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Áaáááááááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

giallo 

všechny recenze uživatele

No co si budeme nalhávat, Krysy jsou trash jako poleno a to rovnou z dílny toho nepovolanějšího tedy Bruna Matteie. Ale za to zábavný trash! Scénář je děravý jako řešeto, herci hrají smrtelně vážně a co rozhovor, tak to perla sama. Nejvíc mě v tomto směru pobavilo, že hlavní hrdinové objevují okolní svět a jsou to primitivové, co nic neznají, ale jaké nemoci krysy šíří to vědí jako z encyklopedie. A tak je to i se vším ostatním...prostě nablá konina, která pobaví aniž by chtěla. PS: Myslím, že záměrem bylo natočit mix Šíleného Maxe a zvířecího horroru, ale tak nějak to tomu Matějovi nevyšlo :-). ()

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

Italský "horor" sršící nechtěným vtipem vyvěrajícím z naprosté absence inteligence hlavních hrdinů, neumětelskými triky (to se ale dá odpustit), neuvěřitelnou nelogičností děje a ten zde tak vychvalovaný "šokující" závěr je vrcholem stupidity tohohle megaodporného paskvilu. Když tě v nějakým baráku budou napadat krysy, nikdy neodcházej i když můžeš, ale zabarikáduj se a čekej..... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Typické italské béčko osmdesátých let s nezaměnitelným vzhledem, který mu dodávají zašlé kulisy, ušpiněná banda přehrávajících neherců, smrtelně vážně míněný scénář na hranici grotesky a záliba v záběrech na požírání všeho druhu. Tentokrát jako zvířecí horror nasazený na tehdy oblíbené postapokalyptické základy. Jako celek nesledovatelná konina, ovšem s několika kultovními momenty. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

tento film je ztrátou času a dívat by jste se na něm měli jen v případě sadomasochistických choutek (proto utrpení co budete muset shlédnout), nebo jste-li fandou braků či krysích filmů. O hudbě bych řekl jen asi to, že místy se dala poslouchat, ale většinou mi trhala ušní bubínky a k filmu se vůbec nehodila. Atmosféra nulová, ale pokud máte rádi trapné hlášky a uječené ženské, tak možná určité zalíbení najdete. Herečka, která neustále ječela a pak byla při výbuchu granátu, mi pila krev asi ze všech nejvíc. Hned po ní následuje černoška se jménem Čokoláda, která byla naprosto otřesná a její tanečky a řev při scéně, kdy na ni vysypali mouku, mi zůstane ještě dlouho v paměti. Nic horšího jsem asi ještě neviděl. ()

Reklama

Reklama