Reklama

Reklama

Mrtví jako já

(seriál)
  • USA Dead Like Me (více)
USA / Kanada, (2003–2004), 21 h 35 min (Minutáž: 42–74 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Ellen Muth, Mandy Patinkin, Rebecca Gayheart, Callum Blue, Cynthia Stevenson, Laura Harris, Christine Willes, Britt McKillip, Peter Williams, Jasmine Guy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Georgina dokončila studium a rodiče na ní naléhají, ať si konečně najde perspektivní zaměstnání. Netuší však, že tím jí vlastně podepíší rozsudek smrti, neboť jejich dcera umírá při svačině poté, co jí zasáhne záchodové prkýnko z vesmírné stanice. Její smrt však není zcela obyčejná, stane se totiž "smrtkou", to znamená, že musí sledovat skony jiných a pak jim pomáhat najít jejich další cestu. Seznamuje se se skupinou podobně vyvolených a hlavěn se svým naprosto sucharským šéfem. Musí dál žít na zemi, ale ve změněné podobě. Vrací se do svého starého zaměstnání, sleduje svou smutně působící rodinu a hlavně se věnuje onomu "vedlejšáku", při němž se hlavně v počátcích nevyvaruje někdy i dosti fatálních chyb... (Sandiego)

(více)

Recenze (203)

Dero 

všechny recenze uživatele

Předně - konverzační seriály i filmy zbožňuju. Skutečně po nich nepožaduji nic zvláštního, tu nějakou zajímavou myšlenku, tu analogii s mým vlastním životem a hlavně švih, ať ten díl odsejpá. V prvních dílech Dead like me jsem postrádal vše výše zmíněné. 42minutová stopáž je úmorná, pointa a dialogy předvídatelné nebo prostě jen tupé, herci toporní (světlou výjimkou je Mandy Patinkin) a celý ten podivně nekonzistentní svět smrťáků nepřesvědčivý. A taky jsem nesnášel úvodní znělku. Když se nad tím zpětně zamýšlím, vlastně se mi na tom seriálu nelíbilo vůbec nic. :o) Ale vytrval jsem a od pátého dílu se věci pomalu začaly měnit - minuty ubíhaly subjektivně rychleji, Ellen Muth se rozehrála stejně jako její kolega Callum Blue, dialogy přiostřily a tu a tam se do nich vedrala i zajímavá, nečekaná myšlenka. Stále se nejedná o nic světoborného, ale nemusí hned pršet, že ano... první 4 díly za dvě hvězdy, zbytek za tři a půl. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

První regulérní fullerovka není úplně dokonalá, ale už má všechny typické rysy (absurditu, hravost, suchý humor i morbiditu) v tom správném poměru. Dolů ji sráží jen linie Georgiiny původní rodiny, která jinak fantastickou morbidní nadsázku tříští psychologickým dramatem. Člověk má skoro chuť ty části přeskakovat. Ovšem základní příběh i postavy opravdu stojí za to. Parta smrťáků, která má na starost násilné smrti? S Fullerovou morbidní fantazií? To prostě musí být tutovka. A je zde vidět počínající trend, který vyústil v dokonalé Pushing Daisies (není divu, že to původně měl být spin-off). Chuťovky jako záchodové prkýnko z Miru, samovznícení, kuchyňská gilotina, různé aspirace na Darwinovu cenu a nehody, před kterými nás varovala maminka, jsou tu zabaleny v suchém humoru a skvěle napsaných postavách, které jsou Fullerovou specialitou. Těžko se popisuje, v čem je Dead Like Me tak výjimečné, to se prostě musí vidět, aby člověk nasál ono kouzlo morbidní absurdity. ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

DLM není sice kdovíjaký seriál. Má poměrně pomalé tempo a černý humor né vždy vše zachrání. Navíc ani hlavní představitelé nejsou nějak zvlášť k sežrání, ale kupodivu, když se to smíchá celé dohromady, tak to dobře funguje, aspoň na mě. Je to oddychový seriál do zataženého počasí při dešti, který Vám bubnuje na parapet. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Pro mě seriál, který strčí do kapsy i daleko profláknutější hity jako jsou Ztraceni nebo Prison Break. Možná je to tím, že mi námět a hlavně hlavní hrdinka padla přesně do mé noty. Spojení černého humoru a naprostého cynismu působí nebývale svěže a hlavně, každý díl má nějakou myšlenku, dá se říct i poselství, takže rozhodně nepůsobí prvoplánově a vlezle. Smrt zde sice nehýří takovou originalitou jako v sérii Nezvratný osud, ale i tak mnohdy mrazivě pobaví. Zatím každou další epizodou sleduji, jak tato série míří výše a více mě baví. Hlavně postava Gerorgiiny neskutečné šéfové mě stále více fascinuje (hlavně mě dostala v tom díle s její bytovou webkamerou). Suma sumárum - naprostá povinnost pro milovníky "záhrobního" humoru. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Snažila jsem se, dala jsem tomu tři epizody, protože jsem to měla doporučené přímo od jednoho herce, co v tom hraje, ale je mi to líto, vůbec mě to nebaví. Připomíná mi to seriál Heuréka, který mě taky nebavil. Možná je to tím, že už je to starší seriál, který člověka měl potkat, když byl nový ale nezaujala mě tam ani jedna postava a hlavní hrdinka je neuvěřitelně otravná. Nedokoukám. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • I když se děj odehrává v Seattlu, natáčelo se ve Vancouveru. Přesto filmaři nepředělávali žádné značky ani nápisy. V některých dílech jsou proto vidět znaky Vancouveru. (lucieK)
  • Přestože nebylo nikdy řečeno, jak Rube zemřel, několik epizod z druhé řady naznačuje, že tu noc, co byl zabit, se pokusil vyloupit banku (když Rube hledá informace o Rosie, je vidět jeho plakát s nápisem hledaný a ve flashbacích je vidět, že má u sebe zbraň). (HappySmile)
  • Červenou žábu si v průběhu natáčení zahrály celkem tři argentinské žáby Rohatky. (Tom Riddle)

Související novinky

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

14.09.2011

Slavný filmový kanibal se přesouvá do televize. Francouzské studio Gaumont založilo novou divizi, která bude produkovat televizní seriály. A hned uzavřelo smlouvu s Marthou de Laurentiis. Známý… (více)

Reklama

Reklama