Reklama

Reklama

Mrtví jako já

(seriál)
  • USA Dead Like Me (více)
USA / Kanada, (2003–2004), 21 h 35 min (Minutáž: 42–74 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Ellen Muth, Mandy Patinkin, Rebecca Gayheart, Callum Blue, Cynthia Stevenson, Laura Harris, Christine Willes, Britt McKillip, Peter Williams, Jasmine Guy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Georgina dokončila studium a rodiče na ní naléhají, ať si konečně najde perspektivní zaměstnání. Netuší však, že tím jí vlastně podepíší rozsudek smrti, neboť jejich dcera umírá při svačině poté, co jí zasáhne záchodové prkýnko z vesmírné stanice. Její smrt však není zcela obyčejná, stane se totiž "smrtkou", to znamená, že musí sledovat skony jiných a pak jim pomáhat najít jejich další cestu. Seznamuje se se skupinou podobně vyvolených a hlavěn se svým naprosto sucharským šéfem. Musí dál žít na zemi, ale ve změněné podobě. Vrací se do svého starého zaměstnání, sleduje svou smutně působící rodinu a hlavně se věnuje onomu "vedlejšáku", při němž se hlavně v počátcích nevyvaruje někdy i dosti fatálních chyb... (Sandiego)

(více)

Recenze (203)

Sammya 

všechny recenze uživatele

Snažila jsem se, dala jsem tomu tři epizody, protože jsem to měla doporučené přímo od jednoho herce, co v tom hraje, ale je mi to líto, vůbec mě to nebaví. Připomíná mi to seriál Heuréka, který mě taky nebavil. Možná je to tím, že už je to starší seriál, který člověka měl potkat, když byl nový ale nezaujala mě tam ani jedna postava a hlavní hrdinka je neuvěřitelně otravná. Nedokoukám. ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů, co jsem kdy viděla. Dokonalý černý humor a skvělé zakončení filmem. I když víc sérií by mi nevadilo. Ellen Muth byla skvělým tahem, zamilovala jsem si ale všechny postavy. Callum Blue a Cynthia Stevenson také excelovali a Mandy Patinkina není třeba zmiňovat. Tohle je prostě must see. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Posmrtný život je pěkná byrokracie. Když je vám osmnáct let a vedete mizerný život naplněný depresí, tak pro vás může být spadlé záchodové prkénko z MIRu, které vás usmrtí, svým způsobem i vysvobozením. Zvlášť, když zjistíte, že "život" po smrti může být docela velká zábava a zároveň jste sarkastických poznámek plná smrtka bez stálého bydlení a pravidelného platu. Nekonvenční seriál, který spolehlivě zvedne náladu již svou znělkou. I ve svých pouhých dvou sezónách si stihl vybudovat kultovní status a byl zrušen v nejlepším (jestli je to plus či mínus je na vás). Má na své straně spoustu výtečných nápadů, ale je třeba uznat, že se takřka v každé epizodě najde úsek, který by se dal vystřihnout a výslednému tempu by to jen prospělo. Navíc opravdu slibný potenciál není zcela využit. Přesto velmi originální a nesporně i kvalitní seriál. ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Od serialu jsem ocekaval daleko vice teda. Nejenze mi nektere postavy byly naprosto nesympaticke, hlavne je dej docela plytky (shledl jsem prvni serii) a budete se u nej nudit. Nazev slibuje mnohe, ale nejedna se o zadnou variantu "Odpocivej v pokoji" a jde pouze o zaminku resit nepodstatne veci a natahnout dej. Kazdopadne napad dobry, ale realizace znacne pokulhava. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Prd ví jako... Hm. Další televizně prostoduchá duchařina pro masy "jako ONI" ;-) . . . V lehce telenovelovém duchu a pro našince bohužel opět s debilně vylepšujícím >uměleckým< šašským dablinkem... :-( . . . Neuvěřitelné, jak český čudlák podělá svým zvukovým přepracováním i takto zábavně o(d)duševnělý popkulturní počin někam směrem k duchu tuzemských serriálových debilit... ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • I když se děj odehrává v Seattlu, natáčelo se ve Vancouveru. Přesto filmaři nepředělávali žádné značky ani nápisy. V některých dílech jsou proto vidět znaky Vancouveru. (lucieK)
  • Reggiina bicí souprava je od firmy Ayotte, kanadského výrobce bubnů. (Tom Riddle)
  • Když si Rube (Mandy Patinkin) prohlíží rodný list své dcery, lze z něj mimo jiné vyčíst, že se narodila v roce 1925. Dále se tam lze dočíst, že její matka se narodila v Československu a že jí je 24 let. To ale není možné, protože podle těchto údajů se narodila v roce 1901, ale Československo vzniklo až v roce 1918. (Chevees)

Související novinky

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

14.09.2011

Slavný filmový kanibal se přesouvá do televize. Francouzské studio Gaumont založilo novou divizi, která bude produkovat televizní seriály. A hned uzavřelo smlouvu s Marthou de Laurentiis. Známý… (více)

Reklama

Reklama