Reklama

Reklama

Mrtví jako já

(seriál)
  • USA Dead Like Me (více)
USA / Kanada, (2003–2004), 21 h 35 min (Minutáž: 42–74 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Ellen Muth, Mandy Patinkin, Rebecca Gayheart, Callum Blue, Cynthia Stevenson, Laura Harris, Christine Willes, Britt McKillip, Peter Williams, Jasmine Guy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Georgina dokončila studium a rodiče na ní naléhají, ať si konečně najde perspektivní zaměstnání. Netuší však, že tím jí vlastně podepíší rozsudek smrti, neboť jejich dcera umírá při svačině poté, co jí zasáhne záchodové prkýnko z vesmírné stanice. Její smrt však není zcela obyčejná, stane se totiž "smrtkou", to znamená, že musí sledovat skony jiných a pak jim pomáhat najít jejich další cestu. Seznamuje se se skupinou podobně vyvolených a hlavěn se svým naprosto sucharským šéfem. Musí dál žít na zemi, ale ve změněné podobě. Vrací se do svého starého zaměstnání, sleduje svou smutně působící rodinu a hlavně se věnuje onomu "vedlejšáku", při němž se hlavně v počátcích nevyvaruje někdy i dosti fatálních chyb... (Sandiego)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Tak můžu níže diskutující uklidnit, že se na to pořád dívám a s netrpělivostí očekávám nové díly. Takže ode mně to má i s českým dabingem vysoké hodnocení.

Balvanos

Balvanos (hodnocení, recenze)

tenhle seriál je pěknej, klidnej, pohodovej, rozhodně se na to dá koukat

Zaprtek

Zaprtek (hodnocení, recenze)

S názorem, že dabing je příšerný naprosto nesouhlasím. Vlastně se mě zdá dabing od ČT hodně povedený a v některých chvílích lepší než originál (a to CZ dabingy naprosto nesnáším, zpravidla przní film/seriál). Jediné co tam chybí je asi opravdu ten přízvuk Mansona, ale jak to měli udělat? Měli tam dát nějakého slovenského dabéra? :) Seriál si mě získal hned v prvním díle. Kdy Georga řekla:,,Tušíte, jaké to je být na hranici dospělosti a nevědět, kdo jste? Čím chcete být a jestli vůbec chcete být?" (byl jsem na tom stejně) a celkově její pohled na svět je dobrej :). Nechybí vtip a celkově je to hodně dobrý serial. Jediné co mě na tom seriálu štve, že v každém díle tam jsou jiná pravidla. Někdy Rub říká, že si duše měnit nemůžou a je to předem dané. Jindy si to mění mezi sebou jak se jím to libí. A takových věcí, kdy je něco v jednom díle řečeno a v dalším už to neplatí je tam spousta. A taky mě přijde, že polovinu smrtí způsobí ty "smrtky", např. když Daisy jde k Rezkovi v jednom díle pro jeho duši, tak se začne ptát na křížky a on se rozhodne, že ji ukáže zrcátko, ze skříně. A když Daisy, jako že odchází, tak Rezek jde vrátit zrcátko do skříně, která na něho spadne a zabije ho- takže kdyby tam Daisy vůbec nešla, tak se to nestane....a takových smrtí je tam více.

na příspěvěk reagoval MegSimpson

mas0n

mas0n (hodnocení, recenze)

DVD se údajně prodává slušně, aspoň podle toho co se dá vyčíst na zahraničních fórech, oficiální čísla neznám. Na další sérii to momentálně bohužel nevypadá...

Bay_watch

Bay_watch (hodnocení, recenze)

jak se prodávalo dývko s filmem? prej, že kdyby dobře, tak by se to mohlo znovu nastartovat. prej

qwerty47

qwerty47 (hodnocení, recenze)

Není to úplně černohumorný seriál, ale je dobrý. Včera to začali dávat od znovu na ČT1 a nevím proč, ale vždycky mě dostane ta konečná scéna pilotního dílu s Que Sera Sera.

zeďa

zeďa (hodnocení, recenze)

Jeden ze seriálů s příšerným dabingem. Ani mi tak nevadí ona absence peprných slov, kterými Georga v originále rozhodně neplýtvá, jako přízvuk Masona.

Bolldar

Bolldar (hodnocení, recenze)

aha.. omlouvám se za špatné info. Našel jsem si informaci ještě jednou a opět přečetl. Na těch stránkách je fim pojmenovaný jako Dead like me- season 3, ale jedná se ve skutečnosti o film. Byla to jedna diskuse a když jsem viděl season 3, přečetl jsem si to, ale asi špatně přeložil. :o)

Bolldar

Bolldar (hodnocení, recenze)

1) nemám rád seriály (krom simpsonů a Byl jednou jeden) 2) je to jeden z nejlepších zfilmovaných děl, co jsem kdy viděl. Bez originálního dabingu to nehodnoťte prosím, kompletně to shazuje úroveň celého seriálu. ellen je naprosto úžasná a skvěle se pro tu roli hodí (počáteční naivita, její mimika je skvělá a barva hlasu prostě best včetně perfektní výslovnosti, a co se týký vulgarity... mno best :o)) Jinak Mason vs Daisy vs. Roxy .... rofl... skvělá zábava :o) Můj pocit z fimu a třetí řady seriálu je smíšený. šíleně se těším na pokračování, hlavně na georgu, masona, roxi a reggie a hlavne Crystal... skoda Ruba, ale co uz.... ale na druhou stranu mam strach, ze to bude propadak... ta 3. serie :-(

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Hlavně tenhle seriál neskutečným způsobem belhá na hranici mezi humorem a smrtelnou vážností.

Zeitgeist

Zeitgeist (hodnocení, recenze)

Záchodové prkénko z Ruské vesmírne stanice co zabije hned v prvním dílu hrdniku seriálu, ale vy se dozvídáte, že ona "doopravdy" neumřela... co chcete víc? Pro mne to bylo geniální a něco nového.

Menethor

Menethor (hodnocení, recenze)

Tenhle serial me dostal svym cernym humorem. Navic hlavni postava se strasny tele, coz taky prispeje ke srande. Dej se sice vyvyji opravdu pomalu, ale to mi zas tak moc nevadilo. Jako rusivy element mi prisla Georgina byvala rodina. Matka byla neskutecna dylina (jine slovo me pro ni nenapadlo) a ostatni taky serialu nijak nepridali. Nemelo to nic spolecneho s dejem a jen to melo priblizit serial k "serialu rodineho typu". Dabing z dvojky je neuveritelny, nikdy jsem neslysel u serialu horsi nez to co se povedlo ceske televizi. Videl jsem jeden dil s dabingem. Na vice jsem nemel odvahu.

Bay_watch

Bay_watch (hodnocení, recenze)

Santek a mibara: dr. house a simpsonovi někam kráčí? nebo kriminální seriály? docela chabej důvod...

mibara

mibara (hodnocení, recenze)

Souhlasím s tím,co zde napsal Santek.Po čtvrtém dílu přemýšlím,jestli to má vůbec smysl dál sledovat.Bojím se,že se budu muset připojit k těm,co o seriálu říkají,že je to nuda.

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Tak po třetím dílu jsem na rozpacích. Příjde mi to jako rodinný seriál z prostředí života po smrti. Je v tom velká dávka cynismu, hodně se umírá ale černý humor se dá očekávat jen zřídka. Svou stylizací postav a dialogy mně to připomíná seriál Odpočívej v pokoji. Jinak nemám vůbec představu kam to všechno kráčí. Zatím jsem nepoznal žádný náznak jestli se bude dít něco jiného než odebírání duší a řešení citové závislosti na bývalé rodině mrtvého. A to je sakra málo na takový seriál :-(

mas0n

mas0n (hodnocení, recenze)

Tak toto můžu taky jenom doporučit. Českým dabingem bohužel seriál ztrácí většinu svého kouzla, nejen že je dost nepřesně přeložený, ale i obsazení je opravdu hrozné (Vašut), a hlavně - Ellen Muth má v originále naprosto jedinečný hlas... Ostatní aspoň doporučuji dát seriálu šanci pár dílů, já jsem svoje hodnocení změnil na 100% až po cca 4 - 5 díle...

glassmoon

glassmoon (hodnocení, recenze)

ja len tolko: vrelo odporucam odigorovat dabovanu verziu a pozriet to v orig. zneni.

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Matty Tak, tak, když jsem to viděl prvně, také mě to vykolejení nepříjemně vykolejilo...

mas0n

mas0n (hodnocení, recenze)

Girili: Myslím, že to tak není. Viděl jsem obě série, a nenašel jsem tam nějaké zmínky o tom, že by to byla její dcera.

Opsha

Opsha (hodnocení, recenze)

Vy jste mne tu lákali na černý humor, a toho je tam asi tak slabých patnáct procent. Mnohem víc je tam trapného sentimentu (hned první facha je jak vystřižená z (ne)-blehé paměti Doteku Anděla, a když jsem viděl scénu s výprodejem garáže, musel jsem se tlouct do hlavy, jaká je to blbost. Jediné co chválím je ten občasný vzácný černý humor a plus pro mne je i použití mojí oblíbené písničky Helll od Squirrel Nut Zippers. Pilot nepřesvědčil, ale hodnotit budu až po víc dílech. Pokud jde o život po životě, víc se mi líbil Beetlejuice.

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

No první díl mně zatím přesvědčil o tom, že se mám podívat na ten druhý. Uvidíme co na to druhý díl.

Matty

Matty (hodnocení, recenze)

PIlotní epizoda na ČT2 byla úžasná až na dvě věci: na snahu tvůrců vytřískat za každou cenu maximum z rozpočtu, který měli (vykolejení vlaku bylo zbytečné a nehezké) a na český dabing, který mi, ač neznám originál, nepřišel úplně OK (hlavně ten Vašut zní dosti rušivě).

Girili

Girili (hodnocení, recenze)

---SPOILER--- Pochopila jsem to spravne, ze Roxy ma byt Kiffanina matka? Jak by ale mohla mit tak starou dceru, kdyz jeste v osmdesatych letech tancila a zila na private evidentne single jen s zarlivou spolubydlici takytanecnici...? :-o

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

Páni, tak to vypadá hodně dobře :o) Ten úvod skoro jak parodijka na Sawčko.

jojoping

jojoping (hodnocení, recenze)

Z IMDb zmizli všetky údaje o premiére celovečerného filmu a tak to nevidím veľmi ružovo. Buď sa to ruší, alebo odkladá na neurčito. Kto má nejaké zákulisné informácie, nech dá vedieť.

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

Ne. Daisy je jiná... Ano, není tam Rube. Ne. Je to jen jeden film. Ano. Aspoň nějak to pokračuje. Ano i ne, klady převažují.

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

Mno a proč tam Laura nebude hrát? :o( S Rubem mi to nevadí, nikdy jsem ho nemusel...

glassmoon

glassmoon (hodnocení, recenze)

tak ohladom Laury Harris to bolo jasne uz dlhsiu dobu, osobne som ale velmi, velmi, velmi sklamany z toho ze tam nebude hrat Mandy Patinkin alias Rube. sakra.

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

Ale ne! Ona bude Daisy hrát fakt jiná, a navíc Sarah Wynter?! Tu nemám rád... Nevíte, proč jí nebude hrát Laura Harris? Odmítla, nebo co?

jojoping

jojoping (hodnocení, recenze)

Chystá sa celovečerný film Dead Like Me ( bližšie informácie http://us.imdb.com/title/tt1079444/ ). Hlavnú úlohu George bude hrať opäť Ellen Muth. Okrem nej zostáva aj Mason a Roxy, úlohu Daisy si zahrá iná herečka. Najväčšou smolou je, že vo filme sa neobjaví šéf Rube a nahradí ho nový vedúci Cameron. Zachované by mali byť aj postavičky Georginej matky a sestry, Delores aj Crystal. Presný dátum premiéry zatiaľ nie je uvedený, ale malo by to byť v USA ešte tohto roku, v Kanade 01.01.2008. Neviem sa už dočkať, podľa mňa to bude super bomba.

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

Mno tak to mně zase nepřišla ovela lepší, Betty jsem měl moc rád, ale ta měla hrozně málo prostoru, bohužel :o( Každopádně Daisy byla fakt vynikající postava, a s Masonem to bylo vážně lahůdkový.

glassmoon

glassmoon (hodnocení, recenze)

aj mne prisla ovela lepsia ako ta postava pred nou, a hlavne daisy vs. mason boli dobre sceny...

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

No tak, Daisy Adair byla nejvostřejší! A Laura Harris jí hrála fakt skvěle.

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

Jej :/ Sice jsem tu postavu tolik nemusel, ale ta herečka mi přišla dobrá...

glassmoon

glassmoon (hodnocení, recenze)

tusim prave prebieha casting... daisy adair bude hrat vraj ina heracka... viac neviem

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

Fíha, to sou mi novinky... A nevíš, kdy to asi bude ten filmeček?

glassmoon

glassmoon (hodnocení, recenze)

mgm planuje vydat dvd s filmom vychadzajucim zo serialu a na zaklade uspesnosti dvd sa maju rozhodnut ci spravia dalsie serie pre TV... uff tak to som zvedavy teda

Pierek

Pierek (hodnocení, recenze)

Skvěle obsazený seriál, zejména v hlavní roli Ellen Muth, která se zhostila své role smrtky dokonale. Černá komedie jak má být. Jen je škoda, že se natočily jen dvě série.

Scylla

Scylla (hodnocení, recenze)

Velmi příjemný a vtipný, občas i mírně morbidní seriál. V pozdějších dílech jsou některé způsoby smrtí trošku přitažené za vlasy, ale co, hlavně že je sranda. .. MASON RULEZZZZZ ♥

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

Mně se naopak druhá řada líbila snad víc než první. Celkově mě příjde, že ten seriál má vzestupnou kvalitu... (Ksakru, já chci další díly !!!) I když je pravda, že to George a její máti trochu moc rozjížděly ke konci... o:)

WestFlame

WestFlame (hodnocení, recenze)

1.sezóna je super... zábavná, celkem originální... co víc chtít. Druhá už mi ale tak bezva nepřišla, je až moc absurdní... moc tlačili na pilu a působí to trochu křečovitě.

SaulTigh

SaulTigh (hodnocení, recenze)

Zase až tak dobrý to není, jsem někde v polovině seriálu a na hlubší myšlenku jsem ještě nenarazil, ale originální námět to má... to se musí nechat

fishki

fishki (hodnocení, recenze)

Pokiaľ by som mal umrieť a stretať sa každý deň v kaviarni s Rubom...tak nech...!

clown

clown (hodnocení, recenze)

velmi prijemny serial na cele s kralujucim Mandym Patinkinom..

AllFilms

AllFilms (hodnocení, recenze)

Naozaj dokonalý seriál! Len škode že len 2.sérky (blbí američania).Ellen je fakt skvele sarkastická a ten jej výraz je sweet ;-)

Související novinky

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

14.09.2011

Slavný filmový kanibal se přesouvá do televize. Francouzské studio Gaumont založilo novou divizi, která bude produkovat televizní seriály. A hned uzavřelo smlouvu s Marthou de Laurentiis. Známý… (více)

Reklama

Reklama