Reklama

Reklama

Mrtví jako já

(seriál)
  • USA Dead Like Me (více)
USA / Kanada, (2003–2004), 21 h 35 min (Minutáž: 42–74 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Ellen Muth, Mandy Patinkin, Rebecca Gayheart, Callum Blue, Cynthia Stevenson, Laura Harris, Christine Willes, Britt McKillip, Peter Williams, Jasmine Guy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Georgina dokončila studium a rodiče na ní naléhají, ať si konečně najde perspektivní zaměstnání. Netuší však, že tím jí vlastně podepíší rozsudek smrti, neboť jejich dcera umírá při svačině poté, co jí zasáhne záchodové prkýnko z vesmírné stanice. Její smrt však není zcela obyčejná, stane se totiž "smrtkou", to znamená, že musí sledovat skony jiných a pak jim pomáhat najít jejich další cestu. Seznamuje se se skupinou podobně vyvolených a hlavěn se svým naprosto sucharským šéfem. Musí dál žít na zemi, ale ve změněné podobě. Vrací se do svého starého zaměstnání, sleduje svou smutně působící rodinu a hlavně se věnuje onomu "vedlejšáku", při němž se hlavně v počátcích nevyvaruje někdy i dosti fatálních chyb... (Sandiego)

(více)

Recenze uživatele Tom Riddle k tomuto seriálu (1)

Mrtví jako já (2003) 

Obsahuje spoilery. Mno, Dead Like Me je moc zajímavé dílo. Pilotní díl byl v pravdě strhující, a od začátku do konce přeplněný humorem, nejenom tím černým (když George upadnou desky ve výtahu:oD). Bohužel hned od druhého dílu je tomu jinak. Pořád to je černočerné, milé a úsměvné, ale už to nemá takovou sílu. Odzbrojující vizuální vtípky ustoupily milému konverzačnímu humoru, který mi sice sedí, ale přesto bych dal přednost kombinaci obojího. Každopádně dobrá nálada se mě zhostí hned při úvodních titulcích, které jsou bezkonkurenčně nejvtipnější, co jsem kdy viděl, a hudba v nich je hrozně chytlavá. Hlavní postavy jsou výborné, George samozřejmě jasně vede, tak ironická, pesimistická a deprimovaná, prostě jako já... Veliká škoda rychlého odchodu Betty Rohmer, která byla fakt naprosto parádní, byla ovšem nahrazena postavou velice zajímavou - Daisy Adair, která si mě získávala hodně pomalu, ale zato naprosto. Pak je tu Mason. Mason, Mason, Mason. Asi nejvtipnější ze všech postav, jeho kočkování s všemi ostatními je zkrátka skvělé. Drsná Roxy pak dodává kapku toho racionálna a chladné hlavy, která je v oboru, ve kterém podnikají, zapotřebí. No a pak je tu Rube. Protivnej starej mudrlant, kterýho jsem si nikdy nebyl schopen oblíbit... Stejně jako Joy. Příšerně otravná postava, navíc ztvárněná nehezkou herečkou... Ale to není až tak podstatné. Podstatné je, že Dead Like Me skoro v každém díle pokládá hluboké otázky a silné úvahy o životě, které se obvykle trefí do černého. O to víc pak zamrzí, když pohoří na školáckých chybách (přece vypadají jako fetky, tak jaktože božsky krásná?!), kterých se tu a tam pár najde. Proto "jen" čtyři hvězdičky. ()

Související novinky

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

14.09.2011

Slavný filmový kanibal se přesouvá do televize. Francouzské studio Gaumont založilo novou divizi, která bude produkovat televizní seriály. A hned uzavřelo smlouvu s Marthou de Laurentiis. Známý… (více)

Reklama

Reklama