Reklama

Reklama

Mrtví jako já

(seriál)
  • USA Dead Like Me (více)
USA / Kanada, (2003–2004), 21 h 35 min (Minutáž: 42–74 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Ellen Muth, Mandy Patinkin, Rebecca Gayheart, Callum Blue, Cynthia Stevenson, Laura Harris, Christine Willes, Britt McKillip, Peter Williams, Jasmine Guy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Georgina dokončila studium a rodiče na ní naléhají, ať si konečně najde perspektivní zaměstnání. Netuší však, že tím jí vlastně podepíší rozsudek smrti, neboť jejich dcera umírá při svačině poté, co jí zasáhne záchodové prkýnko z vesmírné stanice. Její smrt však není zcela obyčejná, stane se totiž "smrtkou", to znamená, že musí sledovat skony jiných a pak jim pomáhat najít jejich další cestu. Seznamuje se se skupinou podobně vyvolených a hlavěn se svým naprosto sucharským šéfem. Musí dál žít na zemi, ale ve změněné podobě. Vrací se do svého starého zaměstnání, sleduje svou smutně působící rodinu a hlavně se věnuje onomu "vedlejšáku", při němž se hlavně v počátcích nevyvaruje někdy i dosti fatálních chyb... (Sandiego)

(více)

Recenze (203)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Pro mne dost zajimave tema, jediny duvod, proc jsem se zacal divat. Prvni dil ale vysvetlil vsechno, byl dost povedeny, humorem jen pretekal. Ale pokracovani je porad na jedno brdo. Dal jsem poprve ctyri hvezdicky, ted ubiram na tri, protoze hlavni hrdinka je sice skvela, to ano, ale mi silene nesympaticka a dost na granat. Treba s dalsim dilem to bude jinak, ale zatim no way :) ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

bohužel jsem neměl možnost sledovat v původním znění, takže souhlasím s mattym, že českej dabing v čele s vašutem to poslal totálně do... no přinejmenším šedivýho průměru... jinak to není až tak zlý. 60% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 5/10 Efekty 5/10/// +námět, humor -vše ostatní/// Tak si představte, že jsem dokoukal obě epizody a nevynechal jsem ani jeden díl. To je popravdě na 2* seriál úctyhodný výkon. Většinu seriálů si nahrávám (protože nestíhám všechno sledovat) a dívám se na ně zpětně (někdy po roce). Tentokrát jsem však na seriál hned vlítnul. Hlavně proto, že mě zaujal námět a tak jsem nechtěl dlouho čekat. Bohužel námět a černý humor je to jediné co seriál nabídne. Moje očekávání vůbec nenaplnil. Doufal jsem, že hlavní hrdinka bude smrťák a bude kosit svoje (ne)přátele, nebo ty kteří ji znepříjemňovali život. Situace se však má jinak a "ona" pouze bere vybraným obětem duše aby netrpěli. Docela slabé, nemyslíte? Hlavní představitelka je nesympatická, nezamilujete si ji. Samotný děj se rozvýjí velice pomalu. Po třech částech zjistíte, jak se to se seriálem má a v průběhu se nic významného nebo šokujícího nestane. Můj důvod proč na seriál koukat byla Rebecca Gayheart, kterou sem jako jedinou znal. Bohužel jí to asi přestalo bavit a ze seriálu odešla. Nahradila jí Laura Harris (seriál 24 hodin-druhá sezóna), která je naštěstí taky zajímavá. Ale né zas tolik, abych u seriálu zůstal. Sám nevím co mě u něj drželo, ale jsem rád, že ho mám za sebou. Občas jste mohli vidět zajímavé smrti. Většinou se jednalo o nešťastnou náhodu, které dopomohli takové příšerky, kterým se říká smrtonoši (něco jako Glum). Nic zajímavého už mě nenapadá. V seriálu se hodně žvaní, rozdávají se lístečky, řeší se posmrtný život a osobní kraviny. Vedle hlavní dějové línie sledujeme děj rodinky zemřelé. Což je docela utrpení a zbytečnost. Seriál naštěstí po dvou epizodách skončil a nějak mě to netrápí./// Celkem 48%/// ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je bomba! Pokud se vám líbí Odpočívej v pokoji, budete nanejvýš spokojeni. George je děvče, které je v prvním díle zabito. Je jí ale nabídnuta možnost stát se grim reaperem - smrtkou. Na lístečku dostane jméno, čas a místo úmrtí, musí oběť najít, dotknutím jí odejmout duši a počkat, jak vlastně zemře. Černá komedie v pravém slova smyslu. Velice pěkně natočené a po deseti epizodách můžu říct, že neexistuje vyloženě špatný díl. A hlavní představitelka se tváří tak krásně cynicky... ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Ohromně zmáklý charaktery všech postav, Georgina, která má humor sušší než suši devadisátileté Žaponky, neskutečně sympatická role hlavního smrťáka, kterou ztvárnil můj oblíbenec Patinkin, božská coura Daisy, cvok z Británie, nejhodnější šéfová, kterou máte chuť zabít, a nebo nejdrsnější policajtka pod sluncem a další OSOBNOSTI. Námět je originální, herci skvělí, humor černý, někdy i trochu dojemných scének..........koktejl, který si rád dám v kombinaci s Bílým Rusem kdykoliv. Vůbec nechápu, proč takhle našláplej seroš skončil po druhé sezóně. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Když srovnám se Zoufalkami, Muži na stromech, Ordinacemi, VéKáVéčkami, Pojišťovnami, Místy kdesi atd. atd., tak tenhle seriál je originální, vtipný, neotřelý. Uvidíme, co bude dál, ale nastartováno má vcelku dobře. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru jeden z nejlepších seriálů, co kdy byly natočeny. Naprosto originální s postavami, které si vás po minutě získají. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Morbidní a suchý humor, kruté hlášky a neskutečný cynismus, plus naprosto výtečný Callum Blue. Další pozapomenutý klenot.100%. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Seriál inspirovaný sladkou morbiditou seriálu Odpočívej v pokoji, ale kterému zatím chybí vlastní tvář. "Nevím, jestli jsem víc byla v šoku z toho, že jsem mrtvá, nebo z toho, že první chlap, kterej se dotkne mýho nahýho těla, je patolog." ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Seriál o jedné dívce, která náhle zemře. K její smůle se po smrti stane smrtkou a musí lidem brát před jejich smrtí duše. Nejdřív se tomu brání, ale nakonec se musí podřídit. Seriál je plný černého humoru a dokáže každého pobavit. Oslovuje mě jeho lehkost, svižnost a sympatičtí herci. Navíc, George je stejný tragéd jako já a mnohdy mi mluví z duše. - "You gotta think about all the things you like and decide whether they're worth sticking around for." ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po první sérii: **** Celkový dojem: Seriál má sestupnou tendenci, ale zachraňují to postavy, všechny mi jsou svým způsobem nějak sympatické, tedy až na Rebeccu Gayheart, která mi je nesympatická i vzhledově a naštěstí se po pár dílech ze seriálu vytratila. Ellen Muth jako George je okouzlující, nejvíce smypatický mi byl ale Rube, má skvělé suché hlášky. Jinak mě seriál pobavil jiným pohledem na smrt, převedl ji v podstatě do "civilních rovin, práce, papírování. Občas zábavné smrti. Ze začátku mě bavila dějová linka s rodinou George, pak ale začal být trochu otravná. Hodnocení po druhé sérii: **** Celkově. Samostatně je druhá série slabší, na ***. Rozhodně ale povedený a originální seriál. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Originálny fantasy seriál o smrtonošoch, ktorý si s chuťou prichádzajú po živých ľudí a skupinke mŕtvych ľudí, ktorý majú za úlohu tých mŕtvych odprevadiť na onen svet. Spôsoby úmrtí boli často vynaliezavé a vtipné. Úplne absolútne ma to nestrhlo, ale bola to príjemná pohodovka, ktorú som si raz do týždňa s chuťou pozrel. Hlavne kvôli netypickej kráske Ellen Muth. Ale len v dabingu. V originále má hrozný hlas. Výnimočne tentoraz v seriály vydržal do konca aj mentor tej skupinky Mandy Patinkin. Ale to asi preto, že seriál po dvoch sezónach zrušili a v následnom filme po rokoch sa už neobjavil. Z ostatných postáv ma ešte bavila policajtka v podaní Jasmine Guy a šéfka Georginy v podaní Christine Willes, ktorá bola typickým predstaviteľom opustenej staršej ženy s množstvom mačiek. He, he. Takže celkovo to je u mňa za spokojných 8/10. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Na první pohled tu je sympatická dávka cynismu a černého humoru, který se mi líbí. Na druhou stranu je tu nepřiměřené množství blbosti a stupidních zákonistostí, které opravdu nesnáším. Ve výsledku dostanete seriál, který vás prvním dílem zaujme a už ve třetím ho odhodíte s tím, že vám nemá co říct. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělý seriál. Černý humor hlavní představitelky i jejích kolegů z branže mě hodně baví a musím říct, že jsem velmi pohodlně přesedlal z House na tenhle oblíbený seriál. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý seriál. S velkým množstvím kulturních hodnot, až je mi to u amerického seriálu o smrtonoších podivné. Škoda jen, že to už neběží. ()

Související novinky

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

14.09.2011

Slavný filmový kanibal se přesouvá do televize. Francouzské studio Gaumont založilo novou divizi, která bude produkovat televizní seriály. A hned uzavřelo smlouvu s Marthou de Laurentiis. Známý… (více)

Reklama

Reklama