Reklama

Reklama

Mrtví jako já

(seriál)
  • USA Dead Like Me (více)
USA / Kanada, (2003–2004), 21 h 35 min (Minutáž: 42–74 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Ellen Muth, Mandy Patinkin, Rebecca Gayheart, Callum Blue, Cynthia Stevenson, Laura Harris, Christine Willes, Britt McKillip, Peter Williams, Jasmine Guy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Georgina dokončila studium a rodiče na ní naléhají, ať si konečně najde perspektivní zaměstnání. Netuší však, že tím jí vlastně podepíší rozsudek smrti, neboť jejich dcera umírá při svačině poté, co jí zasáhne záchodové prkýnko z vesmírné stanice. Její smrt však není zcela obyčejná, stane se totiž "smrtkou", to znamená, že musí sledovat skony jiných a pak jim pomáhat najít jejich další cestu. Seznamuje se se skupinou podobně vyvolených a hlavěn se svým naprosto sucharským šéfem. Musí dál žít na zemi, ale ve změněné podobě. Vrací se do svého starého zaměstnání, sleduje svou smutně působící rodinu a hlavně se věnuje onomu "vedlejšáku", při němž se hlavně v počátcích nevyvaruje někdy i dosti fatálních chyb... (Sandiego)

(více)

Recenze (203)

Dero 

všechny recenze uživatele

Předně - konverzační seriály i filmy zbožňuju. Skutečně po nich nepožaduji nic zvláštního, tu nějakou zajímavou myšlenku, tu analogii s mým vlastním životem a hlavně švih, ať ten díl odsejpá. V prvních dílech Dead like me jsem postrádal vše výše zmíněné. 42minutová stopáž je úmorná, pointa a dialogy předvídatelné nebo prostě jen tupé, herci toporní (světlou výjimkou je Mandy Patinkin) a celý ten podivně nekonzistentní svět smrťáků nepřesvědčivý. A taky jsem nesnášel úvodní znělku. Když se nad tím zpětně zamýšlím, vlastně se mi na tom seriálu nelíbilo vůbec nic. :o) Ale vytrval jsem a od pátého dílu se věci pomalu začaly měnit - minuty ubíhaly subjektivně rychleji, Ellen Muth se rozehrála stejně jako její kolega Callum Blue, dialogy přiostřily a tu a tam se do nich vedrala i zajímavá, nečekaná myšlenka. Stále se nejedná o nic světoborného, ale nemusí hned pršet, že ano... první 4 díly za dvě hvězdy, zbytek za tři a půl. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál mě naprosto odzbrojil už tím námětem..Stačil mi první díl abych pochopila,že je to témá přímo pro mě.Nejvíc mě tedy pobavila v následujících dílech krásná a vtipná úvodní znělka kde se všude objevují smrtky :-D.Jeden z původních a dobrých nápadů si udělat ze smrti srandu.Akorát se mi od začátku nějak nezdá hlavní představitelka Ellen Muth přežila bych Georginu i v jiném hereckém a hlavně lepším podání. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Pro mě seriál, který strčí do kapsy i daleko profláknutější hity jako jsou Ztraceni nebo Prison Break. Možná je to tím, že mi námět a hlavně hlavní hrdinka padla přesně do mé noty. Spojení černého humoru a naprostého cynismu působí nebývale svěže a hlavně, každý díl má nějakou myšlenku, dá se říct i poselství, takže rozhodně nepůsobí prvoplánově a vlezle. Smrt zde sice nehýří takovou originalitou jako v sérii Nezvratný osud, ale i tak mnohdy mrazivě pobaví. Zatím každou další epizodou sleduji, jak tato série míří výše a více mě baví. Hlavně postava Gerorgiiny neskutečné šéfové mě stále více fascinuje (hlavně mě dostala v tom díle s její bytovou webkamerou). Suma sumárum - naprostá povinnost pro milovníky "záhrobního" humoru. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Svym nametem by se ocividne mohlo jednat o velmi zajimavou zalezitost, nicmene to je cele neskutecne spatne zpracovane a absolutne nevyuzite. Uz pilot dava tusit, ze potencial zde bude trestuhodne pohrben. Nezacina to spatne, nicmene uz druha pulka pilotu zacne otravovat a nudit. Problem je podle me zarazeni "smrtek" do bezneho zivota, v tu chvili to ztratilo naboj. Hlavni hrdinka je znacne protivna a otravna, jeji gesta a vyjadrovani zacnou postupem casu citelne prudit. Ostatni herci, resp. charaktery jsou pomerne nevyznamne a o nicem. Videl jsem pouze pilot a nekolik prvnich dilu, ale s hlavni dejovou linii to take nevypada nejak zvlast dobre a i pres svuj jasny potencial se Dead Like Me jevi jako jednoznacny neuspech. 3/10 ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

DLM není sice kdovíjaký seriál. Má poměrně pomalé tempo a černý humor né vždy vše zachrání. Navíc ani hlavní představitelé nejsou nějak zvlášť k sežrání, ale kupodivu, když se to smíchá celé dohromady, tak to dobře funguje, aspoň na mě. Je to oddychový seriál do zataženého počasí při dešti, který Vám bubnuje na parapet. ()

Ender66 

všechny recenze uživatele

Dead like me je veľmi zaujímavý počin. Hoci je nápad s reapermi originálny, dá sa povedať, že celý seriál skôr ako na príbehu stojí na postavách. Málokedy sa stáva, že sú postavy obnažené až na kosť. V Dead like je tomu ale tak. Sledujeme príbeh George, ktorá začala skutočne žiť až po svojej smrti, vyrovnávanie sa jej rodiny s jej stratou, minulosť jednotlivých reaperov... Postavy sú napísané tak dobre, že si zamilujete každú jednu z nich (napríklad taká Dolores nemá žiadnu chybu). Ja osobne som sa v pri DLM veľa nenasmial (skôr som sa kontinuálne usmieval popod fúzy)+ (každý diel obsahoval aj vážnu zamysleniahodnú vec:-)), ale užíval som si riadne. 9/10. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Po dlouhe dobe jsem se rozhodl si neco nahrat.... Jelikoz se serial kryje s House MD, nezbyla jina moznost... Prvni dil byl prinejmensim zajimavy a povedeny... uvidime, jak se dilo casem rozvine... Po prvni serii musim zvysit hodnoceni. Serial s vynikajicim nadhledem, prijemnym humorem, symaptickymi postavami.... Proste parada. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

K seriálu jsem se dostala až docela dlouhou dobu po jeho odvysílání, ale musím říct, že mě naprosto dostal. Ellen Muth je sice na můj vkus až moc vychrtlá, za to jí v seriálu nechybí notná dávka černého humoru a ironie. Ostatní postavy jsou samozřejmě také plné překvapení a herci je ztvárnili skvěle. Asi nejvíce jsem s oblíbila postavu Roxy, ani nevím, čím mě tak udivila, ale prostě jsem ji zbožňovala. Možná to jak byla nad vším povýšená, jak dokázala udělat přítrž Masonovým řečem...sama nevím. Každopádně jsem ráda, že tento seriál měl jen dvě řady, protože se alespoň nestačil zkazit. Velmi originální a nezapomenutelný seriál. 24. 2. 2014: Včera jsem ho zase celý dokoukala už asi pošesté, protože mě nkdy nepřestane bavit a nejlepší je, že pokaždé si všimnu něčeho nového. Např. teď jsem si všimla, že když Rube našel rodný list jeho dcery, tak jeho žena měla nationality - czechoslovakia. Ha! Ne dobře... ale tohle fakt nechápu. Když byste se zeptali kohokoliv v USA, jestli zná ČR, tak netuší co to má být, ale ve filmech a seriálech používají Prag, Czechoslovakia a dokonce češtinu - která zní jak ruština a kdyby to nebylo v titulcích napsané, ani nepoznám, že mluví česky:D (Jane the Virgin naposledy) - téměř pořád. Co to má být? Ale je třeba podotknout, že se vždycky objevuje pouze v negativním smyslu, jak jsme tady téměř někdy na Sibiři, jsou tu samí zloději a děvky... To je hezké ne? :D ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Koho by to napadlo, udělat z práce Smrtky job jako každý jiný - i když živobytí vás to nezajistí. I mrtví totiž musí z něčeho žít, tak to chce ještě nějaký vedlejšák. V půlce první sezony mě zaskočila změna vedlejší postavy, ale ukázalo se, že nová postava Daisi Adair má také něco do sebe a je velmi komplikovaná. Ale musím říct, že nic dalšího už mě v seriálu nijak nezaskočilo. Také nebylo co. A to je právě ten problém, co mi zabraňuje udělit plné hodnocení. Ač výborná základní koncepce, příběhy občas zvostanou na půl cesty, sklouznou do stereotypu a v pulce druhé sezony jsem nebyl už tak nadšený jako na začátku. Kdo ví, jak by dopadlo třetí řada, kdyby nějaká byla - a možná ten stereotyp je důvod, že nikdy žádnou třetí nenatočili. Jen mi řekněte ale jednu věc: Vážně je britský přízvuk tak divnej?! ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Vacsieho filmoveho flegmosa ako Sarah Pia Anderson som este nevidel...a dufam ze mi to uzna kazdy, kto ju v tuna v tychto seriach zhliadne:). Inak serial uleteny...a kludne dokaze skratit nudne vecere...( samozrejme, ak nie je diskom ziadny FILM :) ) ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Nechápu to neustálé přirovnávání s Odpočívej v pokoji. Jen proto, že je o smrti? Mrtví jako já nejsou cyničtí a sarkasmu je tam taky pomálu. George mě byl nesympatická, hrobařici vyloženě trapní. Ale za Calluma dávám třetí hvězdičku. ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Pod pojmem seriál si představíme partu lidí, která řeší své problémy v jakémkoliv prostředí. Většina těchto děl spadá po průměr a za pár let se strčí do šuplíku od stolu, který vlastní bláznivý muž žijící na samotce u lesa s jednou kočkou, potkanem a tchořem. Toho má nejraději. Líbí se mu jeho zvláštní vůně. Ten muž jednoho zjistí, že se mu stůl strašlivě viklá, zajede tedy do velkého obchodního domu IKEA (zde, jak můžete sami vidět, jsem se vyhnula skloňování jména, jelikož to jednoduše nevypadá pěkně) a koupí tam pěkný stůl z břízy a s otevírací skříňkou. Ta je umístěná vpravo. Nemá šuplík. Obsah původního nábytku, který stál pod oknem, aby onen bláznivý muž mohl psát své potrhlé povídky při světle (no, vlastně moc ne, protože si ten blázen postavil dům přímo pod stromem, nejenže mu tedy nesvítí slunce, ale riskuje, že mu jednoho překrásného dne strom na dům spadne) vysype do popelnice. Ten týden jsou popeláři ve hravé náladě, proto si všechny popelnice pohazují mezi sebou, obsah se velmi dobře promíchá a díla (seriály - že ještě víte, o čem mluvím!) skončí na skládce tak jako tak. Překvápko, co?! Jenže, velké jenže, tento seriál (o bláznivém muži ani slovo, přísahám!) opravdu není v tom šuplíku, který vlastnil (a kruci!) jeden hrozně neznámý člověk z planety na míle vzdálené. Ten seriál je jiný. Vtipný, sarkastický, oplývajíc černým humorem a tak triumfálně osvěžujícím! Ano, už jsem skončila! ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů, co jsem kdy viděla. Dokonalý černý humor a skvělé zakončení filmem. I když víc sérií by mi nevadilo. Ellen Muth byla skvělým tahem, zamilovala jsem si ale všechny postavy. Callum Blue a Cynthia Stevenson také excelovali a Mandy Patinkina není třeba zmiňovat. Tohle je prostě must see. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Mladej může, starej musí a téměř pokaždé nečekaně a za bizarních okolností. Břitce inteligentní seriál s povinnou dávkou didaktičnosti a bohužel také poměrně silně nesympatickou vizáží hlavní hrdinky. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Z Fullerova trojlístku(Wonderfalls, Pushing Daisies, Dead Like Me) rozhodně nejslabší člen. Nápad klasicky výborný, postavy osobité, povětšinou dost cynické, chytré dialogy, ale celkově je to takové o ničem. Chybí tomu nějaká hlavní linka, díky které byste se mohli vždycky těšit na další díl. Takhle stejně jako místní hlavní postava jednoduše v klidu a pohodě sledujete, jak to všechno kolem vás proplouvá, ale nemůžete se ubránit pocitu, že vám to je stejně fuk. Mimochodem, ne, že by mi to vadilo, ale nepřišlo vám, že na to, jaká to je odpolední odreagovačka, se tam celkem drsně a celkem často nadává? // Nejoblíbenější postava: Mason // 70% ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

smutné, protože ze života .. se spoustou mě velmi sympatických a krásných postav a tím nemyslím jen Ellen Muth (já bych na rozdíl od ní, své nové poslání asi nerozchodil a tudíž nepřijal – na protest proti svému konci bych hodně dlouho stávkoval) .. ale rozhodně Lauru Harris (mňau …) .. a zcela určitě celou zbývající Lassovic rodinku … ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Námět je to vynikající. Jak to asi vypadá po smrti a jaká je smrtka. To je ale asi tak všechno pozitivní na tomhle seriálu. Jednotlivé postavy vás nechají chladným. Nemáte možnost vcítit se do nich. Co je ale nejhorší, jsou ty různá pravidla a vyobrazení světa smrtek. Všechno se to snaží vypadat zájímavě a propracovaně, ale opak je pravdou. Scénaristi často porušují pravidla, která "ve světě smrtek" vytvořili. ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Inu první setkání bylo prosřednictvím vysílání české televize a můžu říct, že na první pohled to nebylo nijak zajímavé. Druhé setkání bylo v době mýho svaťáku, fantazmagorické pohrávání si s myšlenkou smrtek mě kupodivu dokázalo od biflování odtrhnout. Tady bych poukázal na kopu moudrých tezí o životě a taky o tom co je po něm (z pohledu pozůstalých samozřejmě). Pro někoho mohou mít banální bezvýznam, pro jiného hluboký dopad. Čistě k hercům. Hlavní hrdinka mi v některých momentech přijde neskutečně odporná baba, s protivným, vulgárním obličejem, a v jiných chvílích s ní člověk absolutně soucítí. Mason. Žeru jeho britský akcent a umění nasírat policajtku. Tu jsem moc nemusel, tedy až do chvíle kdy oblékla princeznovské šaty. Když jsme u princezen. Laura Harris. Tuhle herečku mám rád. Postava Daisy povrchní sobecká arogantní. No a konečně Rube, tahle postava mi vůbec nesedí. Rozhodně nevypadá jako kulinářský mistr, taky mi na něm moc nesedí ta basebalová bunda, stejně tak mi u něj nesedí ta fajfka kterou bafal na pohřbu, ty Leonovské brýle které měl na očích když mezi zuby cedil slovo Gravelings. Sumasum tohle dílko mě párkrát donutilo zamyslet se nad poselstvím, které se snaží unést, naštěsí se nebere moc vážně a proto mu vše odpustíte. Vše posypáno špetiznou černého humoru. ()

Související novinky

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

14.09.2011

Slavný filmový kanibal se přesouvá do televize. Francouzské studio Gaumont založilo novou divizi, která bude produkovat televizní seriály. A hned uzavřelo smlouvu s Marthou de Laurentiis. Známý… (více)

Reklama

Reklama