Reklama

Reklama

Mrtví jako já

(seriál)
  • USA Dead Like Me (více)
USA / Kanada, (2003–2004), 21 h 35 min (Minutáž: 42–74 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Ellen Muth, Mandy Patinkin, Rebecca Gayheart, Callum Blue, Cynthia Stevenson, Laura Harris, Christine Willes, Britt McKillip, Peter Williams, Jasmine Guy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Georgina dokončila studium a rodiče na ní naléhají, ať si konečně najde perspektivní zaměstnání. Netuší však, že tím jí vlastně podepíší rozsudek smrti, neboť jejich dcera umírá při svačině poté, co jí zasáhne záchodové prkýnko z vesmírné stanice. Její smrt však není zcela obyčejná, stane se totiž "smrtkou", to znamená, že musí sledovat skony jiných a pak jim pomáhat najít jejich další cestu. Seznamuje se se skupinou podobně vyvolených a hlavěn se svým naprosto sucharským šéfem. Musí dál žít na zemi, ale ve změněné podobě. Vrací se do svého starého zaměstnání, sleduje svou smutně působící rodinu a hlavně se věnuje onomu "vedlejšáku", při němž se hlavně v počátcích nevyvaruje někdy i dosti fatálních chyb... (Sandiego)

(více)

Recenze (203)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Dead Like Me. Už dlouho mi nějaký seriál tak dobře nesednul a už dlouho mi tak nebylo líto, že končí. Nejspíš to bude tím, že George je moje alter-ego a její suchý humor, otrávenost a not-giving-a-shit-mood jí prostě žeru. Celá smrťácká parta je povedená (doopravdy jsem si neoblíbila jen Daisy a lituju brzkého odchodu Betty), ale kraluje Mason, Mason, Mason! Je tak inteligentní až je prakticky retardovaný, má britský přízvuk a je neskutečně okouzlující i když je úplně mimo. Skvělý seriál o smrti a o životě (škoda jen, že oproti smrťácké partě problémy Georginy rodiny znamenají velký odklon od humoru), na který se dobře kouká jen a pouze v originále. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

lehce černohumorný seriál pro širokou veřejnost, který to nepřehání s prasárnami a okatými vtípky, ale přesto vždy solidně pobaví... ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Nápad je to dobrý, scénář taktéž, krutě pravdivé "příběhy", charakterní hlavní hrdinka ale jak tu už někdo psal, je to na jedno brdo. Jasně, díly se něčím liší ale sjíždět to nonstop jako jiné seriály, to je smrtící. Na tento seriál musí být nálada. A to buď extrémně optimistická (veselá), aby vám ji to pak srazilo nebo naopak musíte být vydepkovaný a seriál vám pak buď zvedne náladu, že je na tom někdo hůř než vy nebo to vaši deppku prohloubí. Z hlavních postav opravdu vyniká jen Ellen Muth a Mandy Patinkin. Možná dám časem 4 hvězdy, ale to mně nesmí druhá série nudit. ()

kvasiva 

všechny recenze uživatele

Pokud se velice podařené části/díly střídají s velice podprůměrnými pasážemi, tak nám zákonitě vznikne seriál, který bude průměrem ... bohužel u tohoto seriálu to, alespoň pro mě, platilo úplně přesně. Nemohu jinak - průměrný seriál, který jako celek neurazí ani nenadchne. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem od smrtonošů vážně nečekal. Po zklamání, které jsem si odnesl z jiného "smrti se dotýkajícího seriálu" (Six Feet Under) jsem opravdu nechtěl uvěřit tomu, že se mi to bude líbit. Ale ono jo. Georgia v podání Ellen Muth se zapsala mezi velice zajímavé postavy, pro mě hlavně tím, že je taková zvláštní, neokoukaná nebo originální. Nemůžu najít to správné slovo. Černý humor tohohle seriálu mi naprosto vyhovuje. *** Druhá sezona se veze na stejné vlně a pořád dokáže skvěle zabavit. Roxy se stala policajtkou. Trošíčku víc se řešili vztahy, navíc jsme se dozvěděli víc o Rubovi, víc o Masonovi, ale i o Daisy. Taky o hrobařících a o spoustě dalšího, co je pro svět smrtonošů důležité.. Nejvíc pobavil díl s fialovým lístečkem pro Masona. Škoda konce, už zbývá jen film. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Snažila jsem se, dala jsem tomu tři epizody, protože jsem to měla doporučené přímo od jednoho herce, co v tom hraje, ale je mi to líto, vůbec mě to nebaví. Připomíná mi to seriál Heuréka, který mě taky nebavil. Možná je to tím, že už je to starší seriál, který člověka měl potkat, když byl nový ale nezaujala mě tam ani jedna postava a hlavní hrdinka je neuvěřitelně otravná. Nedokoukám. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Zatím bez hodnocení...český dabing je otřesný, ale Vašut je vynikající. M. Patinkin je boží a E. Muth je zatím mírně nepřesvědčivá, uvidíme co dál:-) Tak už hodnotím 3 apůl *. ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Velmi trefné a velmi zábavné. Celé je to hodně vtipně a chytře napsané. Georgininy monology mě občas rozbrečely smíchy. Chvíli mi trvalo si zvyknout na Ellen Muth, ale postupem času jsem si ji opravdu oblíbil. Škoda jen že nehraje víc. ()

Tommy.D 

všechny recenze uživatele

Vcelku netradičně pojatý seriál, ovšem o to zábavnější (černého humoru tu rozhodně není pomálu). Seriál sice po čase zaběhne do určitých kolejí, což může někoho nudit, u mě se tak naštěstí nestalo. Podle mě rozhodně mnohem lepší, než Six Feet Under. ()

dan.pacino 

všechny recenze uživatele

1. série: Čekáte seriál, u kterého se budete každých 5 minut válet smíchy po podlaze? V tom případě není pro vás. Seriál, který si vás získá skvělým příběhem, pohádkovou atmosférou a hlavně originalitou. Top Díl: 8 Zajímavé komentáře: molotov. Hodnocení možná změním po druhé sérii :) 2. série: Všechno se začíná rozuzlovat. Vše nabírá na obrátkách. Konec ale dost trapný. Příběh úplně neskončil, nejspíš si to chtěli pojistit, kdyby točili třetí sérii. Oblíbené postavy: Mason Oblíbený díl: 2 ()

Hebča 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborný seriál. Má vše, co člověk od seriálu potřebuje. Originální nápad, neuvěřitelně sympatickou hlavní postavu, navíc s úžasným hlasem, nepřeberné množství ukázek různých kuriózních smrtí, vtip, plus i nějaké to nezbytné ponaučení, jak naložit s tím naším životem, dokud jsme živí. 19.12.2006 ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Od serialu jsem ocekaval daleko vice teda. Nejenze mi nektere postavy byly naprosto nesympaticke, hlavne je dej docela plytky (shledl jsem prvni serii) a budete se u nej nudit. Nazev slibuje mnohe, ale nejedna se o zadnou variantu "Odpocivej v pokoji" a jde pouze o zaminku resit nepodstatne veci a natahnout dej. Kazdopadne napad dobry, ale realizace znacne pokulhava. ()

ybuko 

všechny recenze uživatele

Prvni serie je za napad a zpracovani ctyrhvezdickova, alespon u prvnich dilu. Dal uz to ale jede podle naprosto stejneho schematu, nijak moc se to nevyviji, a prinasi to minimalne novych informaci o svete smrtek a jeho zakonitostech. Skoda. Ukonceni asi prislo ve spravnou dobu. ()

yeniczek 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý seriál, který jsme měl tu možnost dokoukat do konce (prozatím?). Hned od úderu záchodového prkénka jsem byl připoután k monitoru. Škoda jen, že druhá serie nějak ztratí motor a už to vůbec netáhne... ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi to, protože je to mystery. Vím ale, že by to mohlo být i na tři. Ale je třeba oddělit žánr, který mám rád, od žánru, který je celkem trapný (např. seriál Ztraceni, kdy milion dílů mačkali klávesu jak hloupí). A když si uvědomím, kolik seriálů je trapných a kolik seriálů (včetně tohoto) představuje můj oblíbený žánr, tak musím jasně a nahlas říct, že tento je prostě dost dobrý. A stal se seriálem i mé rodiny. Neni to sice ten druh seriálu, po kterém by se mi celý život stýskalo, při jeho sledování si to ale dost užívám. Každá postava je jiná, každá je svá. Všechny jsem si je oblíbil. Nejvíce ale charismatického mentora (bez vlastního přičinění) Ruba. Čtyři hvězdy a není co řešit. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

První regulérní fullerovka není úplně dokonalá, ale už má všechny typické rysy (absurditu, hravost, suchý humor i morbiditu) v tom správném poměru. Dolů ji sráží jen linie Georgiiny původní rodiny, která jinak fantastickou morbidní nadsázku tříští psychologickým dramatem. Člověk má skoro chuť ty části přeskakovat. Ovšem základní příběh i postavy opravdu stojí za to. Parta smrťáků, která má na starost násilné smrti? S Fullerovou morbidní fantazií? To prostě musí být tutovka. A je zde vidět počínající trend, který vyústil v dokonalé Pushing Daisies (není divu, že to původně měl být spin-off). Chuťovky jako záchodové prkýnko z Miru, samovznícení, kuchyňská gilotina, různé aspirace na Darwinovu cenu a nehody, před kterými nás varovala maminka, jsou tu zabaleny v suchém humoru a skvěle napsaných postavách, které jsou Fullerovou specialitou. Těžko se popisuje, v čem je Dead Like Me tak výjimečné, to se prostě musí vidět, aby člověk nasál ono kouzlo morbidní absurdity. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

V dnešní době nejde dávat seriálům druhé šance, když jich je už tolik. Sleduji něco kolem patnácti seriálů (naštěstí se nepřekrývají a z těží jich běží současně třetina) a tenhle se mezi mnou privilegované nedostane. Hlavní hrdinka vypadá trochu jako moje sestřenice říznutá libovolnym skejťákem z Legend z Dogtownu - tolik k jejímu šarmu. A zápletka není nic extra a když už žánr téhle nadpřirozené komedie, tak raději sáhnu po novejším Reaperovi, který sice není tak černohumorný, ale ve výsledku pro mne zábavnější. ()

Související novinky

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

14.09.2011

Slavný filmový kanibal se přesouvá do televize. Francouzské studio Gaumont založilo novou divizi, která bude produkovat televizní seriály. A hned uzavřelo smlouvu s Marthou de Laurentiis. Známý… (více)

Reklama

Reklama