Reklama

Reklama

Mrtví jako já

(seriál)
  • USA Dead Like Me (více)
USA / Kanada, (2003–2004), 21 h 35 min (Minutáž: 42–74 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Ellen Muth, Mandy Patinkin, Rebecca Gayheart, Callum Blue, Cynthia Stevenson, Laura Harris, Christine Willes, Britt McKillip, Peter Williams, Jasmine Guy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Georgina dokončila studium a rodiče na ní naléhají, ať si konečně najde perspektivní zaměstnání. Netuší však, že tím jí vlastně podepíší rozsudek smrti, neboť jejich dcera umírá při svačině poté, co jí zasáhne záchodové prkýnko z vesmírné stanice. Její smrt však není zcela obyčejná, stane se totiž "smrtkou", to znamená, že musí sledovat skony jiných a pak jim pomáhat najít jejich další cestu. Seznamuje se se skupinou podobně vyvolených a hlavěn se svým naprosto sucharským šéfem. Musí dál žít na zemi, ale ve změněné podobě. Vrací se do svého starého zaměstnání, sleduje svou smutně působící rodinu a hlavně se věnuje onomu "vedlejšáku", při němž se hlavně v počátcích nevyvaruje někdy i dosti fatálních chyb... (Sandiego)

(více)

Recenze (203)

zdenur 

všechny recenze uživatele

Vážnější pasáže jsou celkem zajímavé, stejně jako námět. Ostatní džouky včetně hereckého obsazení se mi zdají poněkud nešťastné. Ačkoliv je to myšlenka zajímavá, tak není moc domyšlená.. ()

Eva_D666 

všechny recenze uživatele

Skutečně originální seriál. ČT1 si díky němu u mě hodně polepšila...Jen kdyby se hlavní představitelka netvářila pořád tak znuděně a otráveně. ()

Tichošlápek 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je americký? Podle humoru bych tipoval britský. :-) Velmi příjemně mě překvapil i svým dějem a postavami. Každá postava má skvělý charakter. :-) Jenom škoda, že to má tak málo dílů. ()

strangercz 

všechny recenze uživatele

po první sezóně rozhodně kvalitný seriál se skvělým humorm doufám že druhá bude stejně skvělá jako první. Edit: Ano je je naprosto skvělá sakra já chci víc jestly se rychle nenatočí další série asi po někom hodim záchodové prkýnko ()

gonga 

všechny recenze uživatele

Byl jsem druhým dílem docela potěšen a příjemně překvapen. Obzvlášť výkonem hlavní "hrdinky", která o svou novou práci ani nestojí, celkem vzato vlastně nestojí o vůbec nic a je to na ní opravdu hodně vidět. ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem si vyhlédl jelikož jde o téma, které je mi v současné době dosti blízké. Má výborný nápad, dějově je dostatečně pestrý a myslím, že lidem nabídne i pár zajímavých názorů. Přesto mi na něm něco nesedí, možná to je dabing a zvláštní výraz hlavní hrdinky / takový nasupený /, možná nedotaženost některých detailů - nevím jistě. Jinak se ale jedná o vcelku kvalitní seriál, který si nenechte ujít. ()

fifi.m 

všechny recenze uživatele

Takový celkem jednoduchý a milý seriál. Nic úžasného, ani moc vtipného nebo napínavého, ale sleduje se to příjemně. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

První díl mne nadchnul. Neotřelá myšlenka, správně protivná hlavní hrdinka a bezva smrtonosný humor. Bohužel další díly rozhodně nesplnily mé očekávání. Popravdě, sotva jsem dokoukala 10 dílů. Děj spíše stagnuje, než graduje, ani ten humor se nikam neposouvá. Prostě spíše velké zklamání. Za. to co jsem viděla dvě * ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní a dosti jiný seriál, na nějž sem si musel pár dílů zvykat, především díky zcela originální představitelce hlavní role, která vám první desítky minut rozhodně vizuálně nijak neučaruje, ale o to víc si jí i celou "mort" partu kolem ní zamilujete. Jediné, čeho jsem litoval, že není více dílů! ()

gombarix 

všechny recenze uživatele

Syžet považuju za samoúčelný blábol, ale na jeho bázi je budován solidní cynický humor a hlavní hrdinka je příjemná. "Můžu to čórnout?" - "Co by ne, je to tvůj hrob." ()

Rami odpad!

všechny recenze uživatele

Seriál se snaží oslovit co možná nejvíce diváků. Snaží se, abychom se pokusili ztotožnit s alespoň jednou postavou. Bohužel pro seriál se tomu tak u mně nestalo. Hlavní hrdinka u mně představuje většinu toho, co nemám rád (ačkoli má předsavovat typického teenagera, který se snaží začlenit mezi výdělečně činné). A ostatní jsou zase dokonale zaškatulkovaní do svých lidských profilů (jeden přísný až odcovský typ, druhý sukničkář a lajdák, třetí pracovitá nedoceněná, čtvrtá koketní a hloupoučká,... snad jsem nikoho nevynechal). Rovněž nápad, že smrtonoši berou duše na onen svět, pracují, jedí a v podstatě žijí normálním životem v našem světě, je nedomyšlený. Navíc námět smrti a lidí jí sloužící, jež mají v podstatě možnost rozhodnout o našem životě či smrti, kteří jsou navíc "stejní" jako my, je natolik cool, že se mi z toho dělá špatně (lidi se vždycky rádi ztotožňovali se superhrdiny rozsévajícími smrt). Navíc je seriál určen pro širokou americkou veřejnost, ve které jsou mnozí věřící. A proto i tento seriál podporuje existenci boha a jeho neskonalou lásku ke svým ovečkám. Říkám fuj této komerčně konzumní slátanině. Dávám odpad (11%). ()

TETŘEF 

všechny recenze uživatele

Tohle je taková nuda, že to asi nebaví ani jednoho herce...aspoň se tak všichni tváří. Naprosto nesmyslná editace jednotlivých dílů a nulová energie. ()

Elbarto08 

všechny recenze uživatele

Když Georgu praštilo prkýnko rychlosté x milionů kilometrů v hodině, stal se z toho jeden z nejoriginálnějších seriálů vůbec. Sarkasmus je tělem i duší, stejně jako Georga a její alá sestřička ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Příjemný, nikam nepospíchající seriál... Ale postav je málo a nápadů ještě míň, takže to v druhé sérii začíná být trochu nastavovaná nuda... ()

Raaavenek 

všechny recenze uživatele

Bohuzel se nepridam k ostatnim superlativnim komentarum... Ten serial proste a jednoduse nudi. Napad by mohl byt zajimavy, kdyby slo o klasickou "jednu smrtku co nic jineho nedela", ale pointa v tom, ze existuje smrtek milion, kazda ma jednoho mrtveho na den a jinak musi jist, spat a pracovat je uprimne receno debilni. Stejne tak jako komentar hlavni hrdinky jako ukradeny Lesterovi z American Beauty a moralni prujem o tom, jestli je to spravne nebo ne... ()

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Super!!! ... jsou mrtví, ale nejsou ... jsou tu, jako by museli splnit veřejně prospěšné práce - službu lidstvu ... jsou to smrtky ... a jsou pěkně ironické, sprosté, chladné (skoro jako jejich tělo),... a musejí se vypořádat nejen s byrokracií, která se už vkradla i do jejich "povolání", ale i se svým životem mezi námi živými pod novou identitou - koho by napadlo, že po smrti si odpočinku nedopřejí a budou se muset dál normálně živit a chodit do práce?!... ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Super seriál, kterému k dokonalosti chybí jen kousek... například další série, kde by se doťukly všechny dějový linie. Snad to připravovaný film vyřeší. ()

Související novinky

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

14.09.2011

Slavný filmový kanibal se přesouvá do televize. Francouzské studio Gaumont založilo novou divizi, která bude produkovat televizní seriály. A hned uzavřelo smlouvu s Marthou de Laurentiis. Známý… (více)

Reklama

Reklama