Reklama

Reklama

Mrtví jako já

(seriál)
  • USA Dead Like Me (více)
USA / Kanada, (2003–2004), 21 h 35 min (Minutáž: 42–74 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Ellen Muth, Mandy Patinkin, Rebecca Gayheart, Callum Blue, Cynthia Stevenson, Laura Harris, Christine Willes, Britt McKillip, Peter Williams, Jasmine Guy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Georgina dokončila studium a rodiče na ní naléhají, ať si konečně najde perspektivní zaměstnání. Netuší však, že tím jí vlastně podepíší rozsudek smrti, neboť jejich dcera umírá při svačině poté, co jí zasáhne záchodové prkýnko z vesmírné stanice. Její smrt však není zcela obyčejná, stane se totiž "smrtkou", to znamená, že musí sledovat skony jiných a pak jim pomáhat najít jejich další cestu. Seznamuje se se skupinou podobně vyvolených a hlavěn se svým naprosto sucharským šéfem. Musí dál žít na zemi, ale ve změněné podobě. Vrací se do svého starého zaměstnání, sleduje svou smutně působící rodinu a hlavně se věnuje onomu "vedlejšáku", při němž se hlavně v počátcích nevyvaruje někdy i dosti fatálních chyb... (Sandiego)

(více)

Recenze (203)

WeeLass 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála seriálů, na které se můžu dívat znovu a znovu a nikdy mě neomrzí. Žral jsem ho v dětství a stejně tak nezklamal ani teď. Že se seriál dějově moc nevyvíjí mi vůbec nepřekáží. Děj je poutavý sám o sobě svojí originalitou a na odreagování a zasmání se od srdce je to ta nejlepší volba. (Část mé přezdívky dokonce svědčí o tom, že závislost jsem si na tento seriál utvořil už dávno.) LONG BE DEAD, GEORGIA LASS! ()

elliniass 

všechny recenze uživatele

Pro mě se seriál po pár epizodách shlédnutých jedním dechem, stal nezáživným, stále se opakujícím sledem myšlenek pubertální, místy nesympatické hlavní hrdinky (která se mimochodem tváří stále stejně kysele a to i když se snaží o úsměv). Původní námět "mrtvolek" byl zajímavý, avšak nedořešený, nepropracovaný, což mě naprosto odradilo od dalšího sledování. ()

deathmoon 

všechny recenze uživatele

Sarkazmus,čierny humor, zaujímavé charaktery, vtipné dialógy, vynikajúci herci, skvelá hudba, skvelá réžia, filozofia smrti... Nič viac od tohto seriálu nepotrebujem. ()

Movieaddict 

všechny recenze uživatele

Zápletka seriálu Dead like me je originální, má slušný potenciál, který se bohužel, podle mého názoru, nepodařilo plně využít. Po perfektním úvodu jsem při sledování dalších dílů dostal ze seriálu nepříjemný dojem "vaření z vody". Osobně si myslím, že se seriál mohl ubírat trochu jiným směrem, trochu vážněji pojatým, samotný koncept smrti mohl být trochu víc promyšlený. Jsem odporný šťoural, vím :-) ale jedna věc mi vrtá hlavou. Když Smrtka/smrťák vezme nešťastníkovi duši, jak je možné, že ten si dále vesele vykračuje vstříc brutálnímu (leč efektnímu) konci? Neměl by být bez duše tak nějak, ehm, mrtvý? :D taky mi docela kazili dojem Gravelingové, kteří vypadali jako banda nedomrlých lemurů vyválených v dehtu a peří. Já vím, to se mi to kecá, když bych to sám líp stejně nenatočil :) Nicméně i přes určité výhrady si mě seriál po čase získal. Je to především díky Ellen Muth v roli Georgie Lass, která je tahounem celého seriálu a už jen kvůli ní stojí za to seriál dokoukat. Druhým favoritem je pro mě Rube, sucharský boss smrťáckého týmu. I ostatní postavy ale mají něco do sebe. Soundtrack je příjemný, především skladba Boom Boom ba od zpěvačky Metisse, která k seriálu perfektně sedí. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

První série je se vší svou ironií, nadsázkou a uštěpačností výtečná, každá další však čím dál tím víc vaří z vody a kvalita se nezadržitelně snižuje. ()

BlackMesa 

všechny recenze uživatele

Ono to nemá žádný extra děj. Ono to dokonce nemá ani žádnou napínavou zápletku, kvůli které by to člověk prostě musel dosledovat. Má to ale něco, co mě nutí sledovat jeden díl za druhým a hořce litovat, že to má jen dvě série. Co to je to sama nevím (možná výborné postavy nesou svůj díl viny...), ale seriál Mrtví jako já rozhodně stojí za zkouknutí. ()

Jenn 

všechny recenze uživatele

Zaklonit hlavu a nechat se zabít prkýnkem, co náhodou letí z nebe. Takhle nějak si představuju svojí smrt. ()

Nugat 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak vysoké hodnocení. Po shlédnutí dvou sérií vím, že místy zábavné a zajímavé téma, také se mi líbilo obsazení. Ale to, co se mi líbilo, by se vešlo do 2 - 3 dílů. ()

Jurij 

všechny recenze uživatele

S nadsázkou a lehce černým homorem pojatý pohled na smrt. Ale jestli to opravdu takhle chodí, tak se už docela těším až si pro mě zubatá přijde :-) ()

rubii 

všechny recenze uživatele

jednou se mi stalo, že jsem se zamiloval do herečka, ale to mi bylo dvanáct, teď je mi o deset víc a stalo se mi to znovu. Líbí se mi i seriál, takže hodnocení není zkreslené ()

dextrush 

všechny recenze uživatele

Výborný oddychový seriál s čiernym humorom, inteligentne spracovaný a na úrovni. V každej časti je zakomponované posolstvo a niečo na zamyslenie. Nie je to len bežný seriál, pri ktorom hneď po epizóde zabudnete o čom bol, alebo čo by ste si z neho mali vziať. George (Ellen Muth) je skvelá, krásna žena (nie chirurgický prefabrikát), hraje úžasne a stopercentne presvedčivo ! Rovnako tak postavy Rube-a (Mandy Patinkyn) a Masona (Callum Blud). Mason mi v niektorých prípadoch pripomína mňa samého, preto mám k nemu zvláštny vzťah. ()

ujo_chmel 

všechny recenze uživatele

Nuda. Zaujímavé, že totálne lenivá, apatická teenagerka, ktorá počas svojho života žije absolútne pasívny život, o nič sa nesnaží, nič nerobí, fláka sa, sa po svojej smrti stane velice aktívnou a iniciatívnou smrťkou. Keby bol niekto taká lemra v živote, určite by si tú svoju lemravosť zobral aj do posmrtného života. Niečo neskutočné, naozaj žasnem, ako toto mohlo osloviť toľko ľudí a čím! Humor? Už tam chýba len v pozadí umelý smiech, aby sme vedeli kedy je to vtipné a kedy sa má na tom človek smiať: ha-ha... ()

IsaacClarke 

všechny recenze uživatele

Hezký absurdní příběh, zajimavé postavy, a celí koncept světa po životě, kdy někteří mrtví žijí mezi námi a dělají "špinavou práci". Nápad a zápletka dobrá, ale po chvíli omrzí. 3 hvězdy ale stopro zasloužené. ()

Ivuska71 

všechny recenze uživatele

Jiný než ostatní, hlavní hrdinka jak čtu, je většině uživatelů nesympatická. Ona je tak nesympatická, až je sympatická. Takže dávám 5*, jelikož dle mého skromného názoru seriál úplně vybočuje z řady. ()

Související novinky

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

14.09.2011

Slavný filmový kanibal se přesouvá do televize. Francouzské studio Gaumont založilo novou divizi, která bude produkovat televizní seriály. A hned uzavřelo smlouvu s Marthou de Laurentiis. Známý… (více)

Reklama

Reklama