Reklama

Reklama

Mrtví jako já

(seriál)
  • USA Dead Like Me (více)
USA / Kanada, (2003–2004), 21 h 35 min (Minutáž: 42–74 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Ellen Muth, Mandy Patinkin, Rebecca Gayheart, Callum Blue, Cynthia Stevenson, Laura Harris, Christine Willes, Britt McKillip, Peter Williams, Jasmine Guy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Georgina dokončila studium a rodiče na ní naléhají, ať si konečně najde perspektivní zaměstnání. Netuší však, že tím jí vlastně podepíší rozsudek smrti, neboť jejich dcera umírá při svačině poté, co jí zasáhne záchodové prkýnko z vesmírné stanice. Její smrt však není zcela obyčejná, stane se totiž "smrtkou", to znamená, že musí sledovat skony jiných a pak jim pomáhat najít jejich další cestu. Seznamuje se se skupinou podobně vyvolených a hlavěn se svým naprosto sucharským šéfem. Musí dál žít na zemi, ale ve změněné podobě. Vrací se do svého starého zaměstnání, sleduje svou smutně působící rodinu a hlavně se věnuje onomu "vedlejšáku", při němž se hlavně v počátcích nevyvaruje někdy i dosti fatálních chyb... (Sandiego)

(více)

Recenze (203)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Roztahaný příběh mrtvé dívky a jejího života po životě mě zcela oslnil především svou smutně veselou atmosférou. Někdy ty příběhy na pokraji rodinného dramatu byly trochu slabší, to ano, ale když si vezmu, které cílové skupině to bylo určeno, je to velice nadstandardní seriál. Je tu trochu britského humoru, trochu všudypřítomné americké vypatlanosti, trochu staromilského sentimentu, trochu odkazů k životním hodnotám, trochu mysteriózních záhad a trochu skvělé hudby na pozadí. Vlastně, co víc bychom si mohli takhle odpoledne přát. Lepší ovšem je originál a pustit si to navečer, to vám řekne každý, kdo si to takhle zařídil. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Originálny fantasy seriál o smrtonošoch, ktorý si s chuťou prichádzajú po živých ľudí a skupinke mŕtvych ľudí, ktorý majú za úlohu tých mŕtvych odprevadiť na onen svet. Spôsoby úmrtí boli často vynaliezavé a vtipné. Úplne absolútne ma to nestrhlo, ale bola to príjemná pohodovka, ktorú som si raz do týždňa s chuťou pozrel. Hlavne kvôli netypickej kráske Ellen Muth. Ale len v dabingu. V originále má hrozný hlas. Výnimočne tentoraz v seriály vydržal do konca aj mentor tej skupinky Mandy Patinkin. Ale to asi preto, že seriál po dvoch sezónach zrušili a v následnom filme po rokoch sa už neobjavil. Z ostatných postáv ma ešte bavila policajtka v podaní Jasmine Guy a šéfka Georginy v podaní Christine Willes, ktorá bola typickým predstaviteľom opustenej staršej ženy s množstvom mačiek. He, he. Takže celkovo to je u mňa za spokojných 8/10. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ostatné komentáre sa venujú deju aj kladným stránkam seriálu a tak už nemám skoro o čom písať. No "dead girl" a jej kamaráti mi tak prirástli k srdcu, že chcem nejaké to slovko utrúsiť. Všetkých som si obľúbila, dokonca aj zo začiatku nesympatické postavy som začala chápať a mať rada. Je mi veľmi ľúto, že niečo také skvelé skončilo po dvoch sezónach. Dalo sa toho ešte toľko rozprávať... ale Američania sú asi na umieranie precitlivelí a čierny humor nechápu. Obrovská škoda tejto zostavy. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery. Mno, Dead Like Me je moc zajímavé dílo. Pilotní díl byl v pravdě strhující, a od začátku do konce přeplněný humorem, nejenom tím černým (když George upadnou desky ve výtahu:oD). Bohužel hned od druhého dílu je tomu jinak. Pořád to je černočerné, milé a úsměvné, ale už to nemá takovou sílu. Odzbrojující vizuální vtípky ustoupily milému konverzačnímu humoru, který mi sice sedí, ale přesto bych dal přednost kombinaci obojího. Každopádně dobrá nálada se mě zhostí hned při úvodních titulcích, které jsou bezkonkurenčně nejvtipnější, co jsem kdy viděl, a hudba v nich je hrozně chytlavá. Hlavní postavy jsou výborné, George samozřejmě jasně vede, tak ironická, pesimistická a deprimovaná, prostě jako já... Veliká škoda rychlého odchodu Betty Rohmer, která byla fakt naprosto parádní, byla ovšem nahrazena postavou velice zajímavou - Daisy Adair, která si mě získávala hodně pomalu, ale zato naprosto. Pak je tu Mason. Mason, Mason, Mason. Asi nejvtipnější ze všech postav, jeho kočkování s všemi ostatními je zkrátka skvělé. Drsná Roxy pak dodává kapku toho racionálna a chladné hlavy, která je v oboru, ve kterém podnikají, zapotřebí. No a pak je tu Rube. Protivnej starej mudrlant, kterýho jsem si nikdy nebyl schopen oblíbit... Stejně jako Joy. Příšerně otravná postava, navíc ztvárněná nehezkou herečkou... Ale to není až tak podstatné. Podstatné je, že Dead Like Me skoro v každém díle pokládá hluboké otázky a silné úvahy o životě, které se obvykle trefí do černého. O to víc pak zamrzí, když pohoří na školáckých chybách (přece vypadají jako fetky, tak jaktože božsky krásná?!), kterých se tu a tam pár najde. Proto "jen" čtyři hvězdičky. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 5/10 Efekty 5/10/// +námět, humor -vše ostatní/// Tak si představte, že jsem dokoukal obě epizody a nevynechal jsem ani jeden díl. To je popravdě na 2* seriál úctyhodný výkon. Většinu seriálů si nahrávám (protože nestíhám všechno sledovat) a dívám se na ně zpětně (někdy po roce). Tentokrát jsem však na seriál hned vlítnul. Hlavně proto, že mě zaujal námět a tak jsem nechtěl dlouho čekat. Bohužel námět a černý humor je to jediné co seriál nabídne. Moje očekávání vůbec nenaplnil. Doufal jsem, že hlavní hrdinka bude smrťák a bude kosit svoje (ne)přátele, nebo ty kteří ji znepříjemňovali život. Situace se však má jinak a "ona" pouze bere vybraným obětem duše aby netrpěli. Docela slabé, nemyslíte? Hlavní představitelka je nesympatická, nezamilujete si ji. Samotný děj se rozvýjí velice pomalu. Po třech částech zjistíte, jak se to se seriálem má a v průběhu se nic významného nebo šokujícího nestane. Můj důvod proč na seriál koukat byla Rebecca Gayheart, kterou sem jako jedinou znal. Bohužel jí to asi přestalo bavit a ze seriálu odešla. Nahradila jí Laura Harris (seriál 24 hodin-druhá sezóna), která je naštěstí taky zajímavá. Ale né zas tolik, abych u seriálu zůstal. Sám nevím co mě u něj drželo, ale jsem rád, že ho mám za sebou. Občas jste mohli vidět zajímavé smrti. Většinou se jednalo o nešťastnou náhodu, které dopomohli takové příšerky, kterým se říká smrtonoši (něco jako Glum). Nic zajímavého už mě nenapadá. V seriálu se hodně žvaní, rozdávají se lístečky, řeší se posmrtný život a osobní kraviny. Vedle hlavní dějové línie sledujeme děj rodinky zemřelé. Což je docela utrpení a zbytečnost. Seriál naštěstí po dvou epizodách skončil a nějak mě to netrápí./// Celkem 48%/// ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení pilotního dílu trvalo jeden měsíc. U ostatních dílů to byl zpravidla jen týden. (Tom Riddle)
  • Červená žába, která se ve filmu objevuje, je argentinská rohatá žába znamá také jako "the Pac-Man frog". Tato žába má ostré zuby a její kousnutí může být velmi bolestivé. (HappySmile)
  • Přestože nebylo nikdy řečeno, jak Rube zemřel, několik epizod z druhé řady naznačuje, že tu noc, co byl zabit, se pokusil vyloupit banku (když Rube hledá informace o Rosie, je vidět jeho plakát s nápisem hledaný a ve flashbacích je vidět, že má u sebe zbraň). (HappySmile)

Související novinky

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

14.09.2011

Slavný filmový kanibal se přesouvá do televize. Francouzské studio Gaumont založilo novou divizi, která bude produkovat televizní seriály. A hned uzavřelo smlouvu s Marthou de Laurentiis. Známý… (více)

Reklama

Reklama