Reklama

Reklama

Strašidelný dům

  • USA The Haunted Mansion (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jim Evers je mimořádně úspěšný realitní agent. Mnohem méně už se mu však daří jako otci a manželovi. Kvůli obchodu zmešká rodinnou oslavu, což se snaží napravit slibem, že si celá rodina někam vyrazí na víkend. Jenže i výlet nakonec získá punc pracovní cesty. Tajemný hlas totiž telefonicky požádá Jimovu manželku Sáru, aby se ujala prodeje kdysi honosného domu aristokrata Eduarda Graceye. V domě je uvítá komorník Ramsley. Kvůli rozbouřené řece zde musí všichni strávit noc. Zatímco zvědavý Jim objeví tajnou chodbu, jeho děti zavede podivná dýmová koule k obrazu krásné Elizabeth, která kdysi v domě zemřela. Věštkyně, jejíž obraz se zjeví ve skleněné kouli, nabádá Jima, aby zachránil rodinu. Varuje ho, že všichni v domě jsou ve skutečnosti duchové. (TV Nova)

(více)

Recenze (236)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $75,847,266Tržby Celosvetovo $182,290,266║ Strach a hrôza. Na Disneyovku teda riadny horror, ktorý je príšerne nudný, nezábavný a hlavne s tými obživlími mŕtvolami prekvapivo strašidelný na to že film dostal prístupnosť PG. /20%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

U filmu Strašidelný dům se budete smát a třást strachy zároveň. Říká obal. Problém je, že smát se není čemu a strach se omezuje na pár předvídatelných "bububu very spooky" lekaček, jejichž polohu odhadne i divák začátečník. Navíc příběh je rubáš tak obnošený a prodřený, že zašít ho nelze. Snad by pomohli herci, ale v čele s Eddiem Murphym prohrávají svým pouťovým a nepřesvědčivým herectvím na celé čáře. Co dál? Efekty... slušné, ucházející. Hudba... slušná, disneyovsky opulentní. Režie... průměrná, nezáživná, nenápaditá. Tenhle film potřeboval hrsti dobrých nápadů, ale namísto toho se mu dostalo pouze několik věder řidké duchařiny, trapných fórků a odporně kýčovitých momentů. Takže třást se budete leda odporem a pokud vám to přijde k smíchu... no, rohatej s vámi. Podprůměr podprůměrná. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy už na mě začal působit víc strašidelně než všechny strašidla v tomto filmu dohromady. Jeho genialita(jestli nějakou měl) se už opravdu ztratila do neznáma. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Mancina: 1. Superstition ,2. Grim Grinning Ghosts ,3. Somebody's Watching Me ,4. Spooky ,5. Things That Go Bump in the Night ,6. Right Place, Wrong Time ,7. Dead Man's Party ,8. Man With the Hex ,9. Monster Mash ,10. The Boogie Man ,11. Tombstone ,12. I Put a Spell on You ,13. Grim, Grinning Ghosts ,14. Overture from The Haunted Mansion [Score] ,15. So Long ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nijak objevná duchařina, která snesitelně funguje jen jako průměrná komedie, zato po tajemné stránce vůbec, o nesnesitelně toporné rodinné atmosféře ani nemluvě. Ještě že tu zpívají kamenné hlavy a létají agresívní hudební nástroje, jinak by bylo ještě hůř. ()

tron 

všechny recenze uživatele

PIRÁTOM KARIBIKU recept "drahá adaptácia lunaparkovej atrakcie" vyšiel. STRAŠIDELNÉMU ZÁMKU nie. Nemá drzý (alebo aspoň hocijaký) humor, impozantnú akciu, charizmatické postavy, pôsobivú výpravu, ráznu réžiu, ani sebavedomého producenta. Z jednoduchej báchorky o strašidelnom dome sa stáva prehliadka paláca nudy. Eddie, Eddie, Eddie... Čo len s tebou budeme robiť? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zas tak spatny to urcite neni. Murphy se sice vetsinou desne sklebi, ale obcas hodi nakou slusnou hlasku a kdyz je vystrasenej, tak mu to i celkem verite. Jinak samotnej film je smeska komedie a ducharskejch filmu, pricemz to neni ani zvlast vtipny ani moc strasidelny, ale neda se rict, ze by to nebylo zabavny. Navic jsou triky na slusny uovni. Jednou film skouknout, kdyz neni nic lepsiho na praci, se da v pohode. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nebojím se zuřivého čerta, žíznivého upíra ani vtíravého exekutora a tak mne ani příliš nezarazilo, že jsem ve Strašidelném domě nezažil chvíle hrůzy. Místo toho jsem si alespoň dělal velké červené křížky, se zeleným lemováním a modrým stínováním, kdykoli jsem se při sledování této komedie upřímně zasmál. Ani jednou a to zamrzí. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Keď ma do budúcna niekto naserie, kúpim mu toto na DVD a potom zomrie...od smiechu! Odpad ušiel len o chlp, dokonca o chlp z nosa. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tohle není film, ale atrakce. Eddie Murphy a jeho rodinka prochází strašidelným domem, kterž je plný duchů a naráží na spoustu strašidelných věcí. Scénář nedává tvůrcům příliš prostoru k vyřádění - je to solidní sbírka klišé ať již z oblasti hororů, tak i z komediální branže - ale i přesto je v něm plno scén, ve kterých se mohli vyřádit mnohem více. Rob Minkoff dělá co může, ale přílišný talent neukazuje, spíše se jdená o klasického režiséra, který točí tak jak si přeje produkce. Je třeba si uvědomit, že tenhle film je sice komedie pro celou rodinu, ale i tak mohli autoři více přitlačit na pilu. Zajímavé prostřihy mezi Eddiem a jeho dětmi sice fungují solidně jako jistý eliminátor veliké nudy, ale mohly by zároveň nabuzovat mnohem větší atmosféru, alespoň maličké napětí a náznak hororovosti by přeci vůbec nevadili. Příběh samotný nepatří zrovna do kategorie zábavných, ale jistým způsobem se dá říct, že funguje. Pár vtípků patří do sekce docela legračních a tvůrce ctí, že nám je nepředhazují stále do kola. Souboj s kostlivci v hrobce je poměrně roztomilý, ale dalo se z něj vypotit mnohem více (komediálnosti i hororovosti). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších Murphyho zákonů: Nikdy nehraj v tak hluboké sračce, aby ta příští nemohla být ještě hlubší.. Minkoff jako tradičně hýří všemi barvami, přináší morální ponaučení, ale já v očekávání rodinné podívané dostal s tímto přívlastkem pouhou hrobku. V jedné urně vtip, v druhé nápaditost a v té třetí vzhledem ke svému skupenství nerotuje nýbrž víří Walt tatíček zakladatel.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

S Eddiem Murphym to jde z kopce. Sice jsem se párkrát zasmál jeho vtípkům a pár vedlejším (např. zpívající sochy), ale ostatní je dost nezajímavé a nudné, někdy i trapné (citace Šestého smyslu). Nejlepší na filmu jsou ale zombies, které jsou (narozdíl od některých hororů s nimi) opravdu hnusní a strašidelní. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Není to tak dávno, co jsem zmiňoval v jiném filmu, jak se nám Murhy transformuje z komika na kašpara... Jak jsem se chtěl mýlit... Ale bohužel nemýlil... E.Murphy je tady vyčpělý a sled grimas, ksichtění a pitvoření způsobuje spíš lítost než úsměv.... Podprůměrná hororová komedie s podprůměrným E.Murphym... Axele F. vrať se!!! ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Celkom podarený príbeh, no z jeho spracovania cítiť pochyby. Niektoré časti len plavú v celku, a možno ich trebalo radšej vynechať. Raz sa to dalo aj takto. ()

Související novinky

Del Toro a Cameron zešíleli

Del Toro a Cameron zešíleli

30.07.2010

A studio Universal s nimi. Horor s přístupností R (hodně krve a hnusných monster) a rozpočtem kolem 130 miliónů dolarů? Ale ano. Pokud režíruje Guillermo del Toro a produkuje James Cameron, nemusely… (více)

Del Torovi straší... v baráku

Del Torovi straší... v baráku

23.07.2010

Právě probíhající Comic Con v San Diegu chrlí exkluzivní informace o nových projektech. Některé jsou docela překvapivé. Třeba Guillermo del Toro konečně oznámil, na co se vrhne po svém smutném… (více)

Reklama

Reklama