Reklama

Reklama

Plavat proti proudu

Trailer

Obsahy(1)

Pravdivý příběh obyčejného chlapce z problémové rodiny, který v sobě našel sílu stát se šampiónem. Přísný Harold Fingleton (Geoffrey Rush) žije se svou ženou Dorou (Judy Davis) v Queenslandu a má pět dětí. Když si všimne, že dva synové, Tony (Jesse Spencer) a John (Tim Draxl), neobyčejně rychle plavou, začne je trénovat. Je nesmlouvavý, křičí na ně a zatím netuší, že z tolik odlišného Tonyho jednou vyroste sportovec, na kterého bude celá Austrálie pyšná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Už je to tu zase. Pustím si televizi, abych si oddychl, nabral energii k večerní onanii a vyprázdnil si mozek a namísto očekáváného kulturního vyprazdňování padnu do pasti těm emočním trýznitelům. A z jejich pasti se jen tak nevyklouzává, vždyť to znáte. Chvíli se koukáte na ten nádherný, srdceryvný příběh, dojímáte se, tečou Vám slzy - a už v tom lítáte. Teď aby jste dvě hodiny doufali, že nepříjde někdo domu, čož by následně zpochybnilo Vaše ctěné mužství. Krásné příběhy, navíc ze života a skvěle zahrané, to jsou mocné zbraně. A v poslední době na mě útočí až podezřele často. Ale co, jen ať útočí... ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Dojemný film, kterému nechybí mimořádně vypjaté dramatické scény a který ve vás vyvolá silné emoce, aniž by však nějak tlačil na pilu nebo působil slzopudně. Ostatní ve svých komentářích zmiňují podobnost se "Září" spojenou navíc se jménem vynikajícího Geoffreyho Rushe. Mně se však po shlédnutí filmu vybavil ještě "Billy Elliott", ve kterém je možná trochu podobný přístup otce k synovi, zdánlivému slabochovi. ()

Reklama

Toto 

všechny recenze uživatele

Len tak pre zaujímavosť, keď ukázali prvý krát australskú plaveckú legendu Dawn Fraser ako doplávala a vyliezla z vody, za jej blokom stála ako trénerka skutočná Dawn Fraser. Prereslávila sa tým, že získala kopec olympijských medailí, ale aj tým že šlohla olympijskú zástavu, za čo bola vylúčená z reprezentácie. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, kde som teda neočakával nič a bola z toho vynikajúca dráma. Kto vie, ako by to bolo bez skutočne fantastického výkonu Geoffreyho Rusha. Ten sa pre úlohu polotyrana a alkoholika snáď aj narodil. Dej má spád, je zaujímavým aj tým, že ide o skutočnú udalosť, navyše zo sveta športu, kde o zápolenie a víťazstvá či prehry nie je núdza. Rodinná stránka, ktorá je tu ale nosnou, je zdramatizovaná na vysokej úrovni. Je až na nepochopenie, ako môže mať jeden otec tak rozdielny prístup k svojim deťom. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Sportovní film je dost zjednodušující nálepka, ono jde spíš o mimořádně silné drama ze života, s dojemným příběhem o snech a ambicích jedné rodiny. Příběh, co rozdal každému ze čtyř hlavních postav trumfové eso. Nikdo nedokázal svým výkonem zastínit druhého, tak je tenhle příběh dobrý. Geoffrey Rush jako drsný a násilnický alkoholik, Judy Davis jako trpící manželka a jejich plavečtí šampioni Jesse Spencer a Tim Draxl. Oba chtěli být blíž otcovu srdci, ale byla to těžší cesta než k olympijskému zlatu. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama