Reklama

Reklama

Mal de ojo

  • angličtina Evil Eye
Trailer

Obsahy(1)

Nala (Paola Miguel), třináctiletá dívka z města, odjíždí se svou rodinou k babičce na venkov, aby se pokusila najít lék na záhadnou nemoc své malé sestry. Brzy však zjistí, že babička není úplně taková, jak se zdá. (JasonCZ)

Recenze (44)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mytologická mexická legenda o čarodějnici, která se krmí na dětech! Leden nám přinesl zatím 2 slušné hororové žánrovky. Tím prvním je překvápko Slasher Sick a druhým překvapkem je tahle mexická strašidelná báchorka, kde se jen opět potvrdila má slabost pro čarodějnice a creepy babky. Isaac Ezban už natočil slušný mindfuck Smyčka, takže není úplný nováček a po technické stránce je Mal de Ojo velmi kvalitní, což je vždy pro mne jeden ze základních pilířů, protože podfinancované horory mě zkrátka už neberou. Příběh pojednává o dvou sestrách, které jedou navštívit svou babičku, rodiče se zatím snaží najít lék pro sestru nejmladší a tak stráví s babkou krušné chvíle, protože je nejen protivná, mrzutá, přísná a nepříjemná, ale je také čarodějnicí. Film má sice pomalejší tempo, ale výrazně nenudí, je tu pár lekaček ( sice nic infarktového, ale jsou tu), nejvíce zaujme atmosféra a samotná babka, která je zkrátka creepy ( svlečená z kůže vypadá výborně, tam se maskéři vyřádili) a působivá je i historka chůvy k dětem, která je příjemně děsivá. Za mne dobrý, tenhle mexický Folk fairytale můžu. Mohlo to být sice intenzivnější a brutálnější, ale čarodějky mám radši než duchy a démony, takže jsem spokojen. 7/10. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„BACÁ VÁM NĚCO DÁ, ALE VŽDY SI NĚCO VEZME“…  Má to fajn atmosféru pohádkově čarodějnickejch vyprávění. Jednoho  by mohla srát ta puberťačka, jenže když se zamyslíte…. těžko říct, jak byste se v jejím věku chovali vy. Není to extra strašidelný, ale jako báchorka dobrý! Tyhle Mexičani – zřejmě slušnej oddíl!   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.)  Naše stoletá bába má sílu, jak když kopne bejk.  2.) Miluju děti potřísněný (kurva, ale hodně!) krví.  ///  Thx za titule „ondrasek32“.                 PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE ne  NAPĚTÍ  ** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mexiko má poměrně dlouho tradici v rámci hororových filmů a musím říci, že mne nezklamalo. Po delší době kvalitní zážitek z příběhu na pomezí čarodějnického a gotického hororu. Rodina přijíždí z moderního velkoměsta na venkov a vypadá to, jako kdyby se vrátila o sto let v čase. Starý rozlehlý dům, les jako stvořený pro pohanské rituály a dávné příběhy o kletbě a čarodějnici. Zdejší čarodějnice je navíc střihnutá upírem a tak trochu čachtickou paní. Výborný vizuál, temná hudba a babička, co hlídá dvě vnučky a záhadně nabírá síly. Nemluvě o tom, že i služebná Abigail, co vypráví dívčinám strašidelné příběhy, je taky nějaká divná.... Napětí by se chvílemi dalo krájet a emoce dokáže vzbudit i souboj o mobilní telefon. A jedna rada - než někoho zabijete, přesvědčte se, zda je skutečně tím, za koho ho máte. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Mal de ojo je skôr desivé fantasy, než horor. Historky o čarodejniciach majú skvelú atmosféru, no dejová línia zo súčasnosti je miestami dosť nevýrazná. Mladá Paola Miguel zahrala Nalu brániacu svoju malú sestričku super a s desivou babičkou Ofeliou Medinou mala viacero napínavých scén. Film však ako celok nefungoval, chaoticky skákal od reality cez sny až po mytologické príbehy z minulosti, a tak mu viac ako 3 hviezdy nedám. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Mexican Witches. Což o to on by to nebyl až tak špatnej příběh ale hodně tomu podkopávají nohy otřesný herecký výkony a slabší triky. Neříkám, že to v určitých pasážích nebylo napínavý a nemělo to atmosféru ale chtělo by větší intenzitu a gradaci. Podívat se na to určitě dá ale není to nic k čemu bych se v budoucnu někdy vracel. Dal bych 2,5 hvězdy. Nejde to. Tak ať nežeru tak ty 3 slabší hvězdy dám. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příběhem zajímavě pojaté ale jinak klasicky jalové. Atmosféra má své momenty, ale spíše jsem se nudil než děsil. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Takový zvláštní horor, chvílemi jsem si říkal že tam ta kapka dobrého příběhu a atmosféry ale vždycky mi to ukázalo opak. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

První moje reakce byla ohrnutý nos a otrávený úšklebek: "Zase nějaký kvazihorror s dětmi, tyhle otřepané šablony už mě fakt nebaví...". Ale Mal de ojo se přece jenom těmhle otřepaným šablonám trochu vymyká. Třeba tím, že je to film mexický a z mexického prostředí, což už je samo o sobě zajímavé. Že jeho atmosféra má překvapivě blíž k opravdovému horroru, než k obvyklému hollywoodskému pseudohorroru s dětičkami. Že babizně v roli babičky tu její čarodějnici spíš věříte, než nevěříte. Zkrátka příběh je slušný, atmoška je solidně temná, a tak jedinou vážnější výtku bych měl k hercům, respektive herečkám. Jakousi vulgární šlápotu coby matku bych ještě překousl, navíc to byla pěkná baba, ale holka v roli starší dcery Naly hereckého talentu opravdu příliš nepobrala, pokud tedy za herecký talent nepovažujete ječení, řvaní, teatrální zadýchávání se a koulení očima. Provizorně zaokrouhluju nahoru a jsem zvědavý na další rejžovy starší filmy, které mi dosud unikaly, vypadají lákavě. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mexické prostředí udělá hodně, bába je děsivá a film se může chlubit i celkem specifickou atmosférou. I bosorka svlékající se z kůže byl solidní motiv. To vše bylo okořeněné příjemně mrazivou báchorkou, kterou dětem vyprávěla šmrncovní Mexičanka. Jenže mi připadalo, že na relativně krátkou stopáž je tu až moc prostojů, ty vyloženě strašidelné scény neměly tu správnou intenzitu a dorostenka v hlavní roli mi lezla pekelně na nervy. Určitě se jedná o ten slušnější příspěvek do čarodějnického subžánru, ale z mého pohledu to pořád není víc, než lepší průměr. 60% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Poctivá hororová jednohubka z Mexika, která je až po okraj napěchovaná vtahující mytologií, skvěle vystavěnými momenty a bezprecedentní vizí tvůrců. Pokud tedy hledáte neotřelý horor u něhož budete pociťovat velmi příjemné mrazení v zátylku, jste zde opravdu správně. Skvělá práce! ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak hned začiatok, mi prišiel divný tým, že rodičia na dlhší čas zveria dieťa do rúk babičky ďaleko od civilizácie a pritom to dieťa máva časté záchvaty a umiera. A oni si len tak odídu. S príbehom a hlavne logikov sa tu nikto nesral a bolo to vidieť až do konca  filmu . Boli tu snové sekvencie a tak časte, že ma to po čase začalo otravovať, lebo sa miesili z realitou a potom som hádal, čo je skutočnosť a čo zas len sen.  Preto je to celkom chaoticky natočené a po hereckej stránke je to tiež mdlé. Sú tu nejaké tie rituály, jedna zaujímavá legenda o čarodejnici a i nejaká tá atmosféra v lese či v ponurom starom dome. Triky boli viac úsmevne ako slušné. Tento čarodejnícky horor mi až tak nesadol ako niektorí jeho kolegovia a chybu vidím hlavne nezaujímavom spracovaní. Slabé 3*. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Príbehu síce trvá kým sa rozbehne, no potom ide na plné obrátky. Mal som z neho nervné pocity a zažíval som hrozné chvíle spolu so sestrami. Film ma do seba úplne vtiahol a mal som chuť skočiť a postaviť sa ich babičke. Tá bola desivá, creepy a odporná, čiže skvelá. Záverečný twist odhalil karty a musím povedať, že táto Mexická vec sa vydarila. Ako bonus sú skvelé masky. Hlavne čarodejnica bez kože, tam sa museli maskéri vyblázniť! ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Čarokrásná magická pohádka o tom, jak si přičarovat štěstí a zachránit milovaného člověka. A že se za každé kouzlo platí? Tak to je přece jasné... ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Slabota. Príbeh spojený s čarodejníctvom a rôznymi rituálmi a praktikami okultizmu je najväčším plusom filmu a je vcelku zaujímavý, no po hororovej stránke (atmosféra) je film veľmi pomalý, mierny a nie príliš funkčný (ľakačky, stará babka nie je vôbec tak creepy ako asi tvorcovia zamýšľali). Výslednému dojmu nepomáhajú ani herecké výkony mexických hercov. Očakávam, že 60% ktoré film momentálne drží, bude veľmi rýchlo padať... 40% ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Mexický pohádky maj inačí šmrnc zvlášť v kombinaci hororových pověstí o čarodějnicích, v které si babička přeje, abyste věřily milé, šťavnaté děti. 75% ()

krusty2 

všechny recenze uživatele

Neviem ako tento film brať. Občas vhodne iba pre dospelých a občas taká detská rozprávka. Mal som s toho pocit že autori nevedia komu ten film ponúknuť. To my na tom najviac prekažalo. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Horor so starou čarodejnicou vždy rád privítam. Príbeh nič nové, rodinka, 2 dcéry pričom jedna je chorá  a tak idú za babičkou na dedinu lebo mamina pozná nejaké tie čáry máry. Každému je jasné, že babička nebude úplne v pohode a ona je ešte k tomu aj čarodejnica, ktorá sa hrá na upíra a vyzlieka sa z kože ako had. Efekty celkom ušli, nejaká lakačka sa podarila a atmosféru to má tiež dobrú. Je to dlhšie akoby sa patrilo a finále je také nijaké. Postavy sú tiež dosť divné od začiatku, ale tak to je asi na Mexiko normálne. Kto nevidel veľa hororov môže si prihodiť hviezdu, pre mňa skôr priemer ale rozhodne ten lepší. ()

Reklama

Reklama