Reklama

Reklama

Dlouhá cesta

  • USA A Walk to Remember (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pokaždé, když do malého přístavního města Beaufort v Severní Karolině zavítá jaro a vítr zavoní piniemi a mořem, vzpomene si Landon Carter na svůj poslední rok na střední škole a na dívku, která změnila celý jeho život. Na Jamie Sullivanovou. Byla vážná a konzervativní, její otec, reverend baptistické církve, ji vychovával přísně a bohabojně a Jamie jako by vůbec nezajímalo, že se jí ostatní spolužáci po straně posmívají. Zato Landon byl tehdy bezstarostný větroplach, který se potloukal s kamarády, vymýšlel klukoviny, nedělal si žádné plány do budoucna a upřímně řečeno si příliš nevěřil. Přesto se jednoho dne život těchto dvou mladých lidí osudově protnul a mezi Jamie a Londonem se zrodila láska. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

K tomu opravdu nemám co dodat! Jedním slovem nádhera! Od první minuty jsem se s dějem dokonale sžila. To už se mi u filmu nestalo dlouho. Jinak Shaneovi a Mandy to spolu moc slušelo. Tomu se nedá dát jinak než 5 hvězd. A docela mě překvapuje, že to tady na csfd má jen 70%. Určitě to má na mnohem víc ... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek se bude líbit hlavně těm, co nečetli knižní předlohu k filmu. Protože když úplně zapomenu na příběh z knihy, tak je to moc milý film, který trochu moc rychle utíká a to hlavní se tam až moc rychle odbije. Ale vzhledem k tomu, že jsem četla knihu, tak musím srovnávat, protože mi to nedá. Film je strašlivě odlišný od knihy, což je velká škoda. Chybí tam spousta podstatných informací a scén, které v knize byli naprosto kouzelné. Takže je mi vážně moc líto, že se tvůrci knihy nedrželi, protože by film byl daleko lepší. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

popravdě nemusím tyhle sladké, sentimentální romantárny. No Mandy Moore je fakt v roli té intelektuální křestanky k nakousnutí a i když příběh od začátku do konce nevybočí ze zajetých kolejí a je jedno klišé vedle druhého, musí se uznat, že Shankman tyhle limonády ví. Lidé vždycky chtěli vidět takovéto ideály, které se v prohnilém světě téměř nikdy nestanou. A když to okoření nějakým tím dramatem, láskou z pohádky a fajn představiteli, plus myšlenkou važme si věcí, které máme a na konci tě rozbrečí, ty 4 dám. I když mně ta přechytralost někdy štvala, na druhou stranu, teenage romantika v hranicích křestanské morálky tu zas tak moc nebývá, a to beru jako další plus. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Na základě hodnocení některých uživatelů z mé topky, kteří k tomuto filmu pějí ódy, jsem se i já rozhodl ke projekci, ačkoliv mě obsah moc nezaujal. Zpočátku mě to moc nebavilo, protože první minuty dosti zaváněly typickým "prcičkovským" stylem, který je mi už dnes poněkud nesympatický, poté se to však přehouplo ve vážné romantické drama, takže film rázem změnil svojí tvář k lepšímu, co přišlo pak mi ale nevídaným způsobem pohnojilo mé nadšení. Dostal jsem nemilosrdnou porci sentimentální podívané, která sice může být slastí pro ty, jenž si potrpí na podobné ubulené dojáky, ale tohle já nežeru. Pokud už narazím na nějaký doják, doufám, že emotivní scény budou zrežírovány správnou měrou, tak aby se z toho nestal obyčejný útok na city, tak jako to je v tomto případě. Po obsahové stránce nemám žádné námitky, ale po formální stránce to zkrátka nebylo nic pro mě. Pardon. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Pointa tenhle film zachraňuje jako deus ex machina. Shankman nemá šanci mě oblafnout, ale Shane West je víc než snesitelný jako bad boy, tající pod dohledem Mandy Moore, vychované v nedělní škole. Je to souboj protikladů, otupující své hrany popíkovým soundtrackem, tunou klišé a již zmíněnou hořkou tečkou. Ale co na tom... občas jsou takové filmy potřeba a u tohohle se nemusíte bát, že by vám v nestřeženém okamžiku vypíchnul oči. Maximálně vám je trochu propláchne. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Soundtrack obsahuje mnoho písní skupiny Switchfoot, která byla svého času známá pouze v rodném San Diegu. Mandy Moore byla velkou fanynkou této skupiny a z velké části se podílela na účasti skupiny ve filmu. (HellFire)
  • Film natočili za 39 dní aj napriek faktu, že Mandy Moore mohla byť na natáčaní len 10 hodín. Bola totiž ešte neplnoletá. (ladko)
  • Ve filmu se objevuje scéna, kdy Landon (Shane West) vezme večer Jamie (Mandy Moore) na hranice státu Severní Karolíny s Virginií. Ve skutečnosti k nejbližším hranicím tohoto státu z města Beaufort to jsou více než 3 hodiny. To samé z města Wilmington, kde se fim skutečně natáčel. (noirre)

Reklama

Reklama