Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA The Texas Chainsaw Massacre (více)
Trailer

Obsahy(1)

V srpnu 1973 objevila policie na farmě Thomase Hewitta zohavená těla 33 obětí, které bývalý zaměstnanec jatek zavraždil a rozřezal motorovou pilou. Pětice studentů, kteří toho léta jeli autem do Mexika, měla o cíli svého výletu jinou představu. Když cestou narazili na zkrvavenou dívku, která před jejich očima spáchala sebevraždu, rozhodli se zjistit, co se stalo, na vlastní pěst. Ale i oni se ocitli na Hewittově seznamu ulovených obětí. Jejich příběh poznal celý svět. Dostal jméno Texaský masakr motorovou pilou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (649)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já nevím, ale nic hrozného jsem na tomhle filmu neviděl. Sice je to ten klasickej horor vyšitej jak Brno, ale furt se na to tak nějak dalo koukat, je mi jedno co si o tom kdo jak myslí, ale průměr to je, aspoň to bylo všecko tak nějak efektivně zvládnuté, že se to dalo dojet, jindy teče kečup a je to vidět už z první scény, tady to byl takový ten typ filmů, který začínal s tou brutálností, ze které teď například Saw těží, řek bych. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Takže teďka to vezmu matematicky. Jedna hvězdička je jasná, to za úvod a úvodní titulky jež se dle mě opravdu povedly a retropohledy do údajně zkutečných útrob dřevorubco-řezníkova domku. Další hvězdička je za několik scén, ve kterých je opravdu mrazivé napětí, takové jež celulitidou nedotčenou pleť promění v husí kůži, skvělá kamera jež je plus další hvězdička, tak ta tyto scény ještě silně umocňuje. Nevím jestli bych si pobyl ve výklenku za zdí, kdyby ve vedlejší místnosti běhal masový vrah s motorovkou. Dalším plusem je samotné provedení domu pana kožené tváře, ve dne nic moc betonáž, ale v noci jakoby trůn depresivní nálady. Ale teď mínusy. Poslední přidělenou hvězdičku mažu za absolutně nepřehledný scénář. Čím víc jde do tuhého, tím hůř se držíte nitě příběhu. A mírným mínusem je i úplný závěr, který by snesl něco více šokujícího. Ale furt tisíckrát lepší než předchozí zpracování. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Aspoň z jedného dôvodu som rád, že som videl tento horror. Dostal som sa tak k originálu z roku 1974. Ale zase nie len preto. Keďže ide o môj prvý motorovopílový zážitok, určite naň tak skoro nezabudnem. Aj keď mi to hodinové naháňanie s pílou v ruke niekedy začalo poriadne liezť na nervy, pár momentov v dome, ponurá hudba a nechutný never-die záporák mi nahnali strach. 60%. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Není to horor, kupte si rum, protože jinak to rozesměje celej dům! Tak takovou mám rýmovací náladu po zhlédnutí téhle "hororové" "pecky". A to jsem se na to díval od dvou do půl čtvrté v noci, nechtěl bych vidět svý reakce, kdyby bylo poledne. Na idiotské mládeže jsem už v tomhle typu filmů zvyklej a přestože je nijak nevyhledávám, viděl jsem jich hodně. Člověk by si měl rozšířit obzory ať už je to jakákoliv hovadina. A tohle teda je. Nevím jak vy, ale mně mohutná znetvořená postava retardovanýho kluka běhající a zlostně kolem sebe mávající puštěnou motorovou pilou v oblaku kouře ze splodin špatného spalování nejen že připomínala svého mnohem úspěšnějšího a nesmrtelnějšího kolegu Jasona Vorheese, ale ještě k tomu mě až neuvěřitelně rozesmála. Ono já myslím, že už jen představa toho, jak tenhle hromotluk běhá po lese za zoufalou stále se ohlížející vřískající obětí je dost humorná nejen proto, že takhle se s motorovou pilou v chodu opravdu běhat nedá, ale navíc vám Tommy připomene všechny ty neschopné cvalíky v rodinných amerických komediích. Pokud tenhle film viděl skutečnej T. Hewitt, bejt režisérem bych se obával o život, protože takhle ho zkarikovat a zparodovat, to se hned tak někomu nepodaří. Kdyby to byla komedie, byl bych ochotnější přimhouřit oko na punčošce, a přidat v hodnocení, jenže tohle se bere vážně a tak to taky hodnotím. Kravina k pohledání. Mimochodem, ani motorová pila neuřízne lidskou nohu tak lehce a ani ten nejostřejší sekáček neusekne lidskou ruku v pohybu jen pěti seky. Ergo pampeliška prostě musí být plná bílýho hořkýho mlíka. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nebohý chlapeček. Když v Travis County, kde bílé laťky plotu už dávno nejsou bílé, nesežene látky k šití a polínka na řezání, musí vzít zavděk líbeznou mládeží z dodávky.. Nispelův uhlazený, reklamními spoty vybroušený styl se neustále bil s pokusy o upřímnou syrovost a narušení žánrových klišé. Bohužel, tyhle moderní, době poplatné remaky nemají ani šajn, co je to mít na zátylku ledový dech znepokojujícího tajemna a na rovinu říkám, chodit celý film Jessica Biel ve vytahaném svetru, byl bych při hodnocení ještě méně shovívavý. Chvála bohu za kultivovanou přítomnost šerifa, v jehož obočí by se ztratil i zkušený zálesák s kompasem.. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (44)

  • Poslední den natáčení se Eric Balfour (Kemper) svlékl donaha, hodil šaty štábu a odešel pouze v baseballové čepici. (Kulmon)
  • Erica Leerhsen (Pepper) křičela při kamerové zkoušce tak hlasitě, že lidé, kteří pracovali v jiné části budovy, zavolali na policii a ohlásili, že poblíž byla přepadena nějaká žena. (Specs)

Související novinky

Conan je v haj*lu

Conan je v haj*lu

13.06.2009

Omluvte to přímočaré vyjádření osobních pocitů, ale slušněji už to napsat nedokážu (zvažoval jsem i mnohem ostřejší verze). Že se schyluje k natáčení nového filmu o barbaru Conanovi (spíš než o… (více)

Další vydatná jatka

Další vydatná jatka

13.11.2007

Série Saw pořád vydělává a Hollywood proto věří, že nízkorozpočtové horory o úchylech porcujících pohledné teenagery jsou přesně to, co fanoušci filmového strachu potřebují. A tak je tady Slaughter,… (více)

Ptačí zob

Ptačí zob

06.07.2006

Už jsme tu dlouho neměli remake. Těšíte se? Bude to maso. Ale co maso, přímo masochismus (diváků vůči sobě), sadismus (filmařů vůči divákům) a narcisismus (filmařů vůči nim samotným). Ale nebudeme to… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama