Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA The Texas Chainsaw Massacre (více)
Trailer

Obsahy(1)

V srpnu 1973 objevila policie na farmě Thomase Hewitta zohavená těla 33 obětí, které bývalý zaměstnanec jatek zavraždil a rozřezal motorovou pilou. Pětice studentů, kteří toho léta jeli autem do Mexika, měla o cíli svého výletu jinou představu. Když cestou narazili na zkrvavenou dívku, která před jejich očima spáchala sebevraždu, rozhodli se zjistit, co se stalo, na vlastní pěst. Ale i oni se ocitli na Hewittově seznamu ulovených obětí. Jejich příběh poznal celý svět. Dostal jméno Texaský masakr motorovou pilou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (649)

choze 

všechny recenze uživatele

Vizuálně si videoklipař Nispel vyhrál, ten barák je čupr a potěšila mě úvodní scéna se sebevraždou v autě, scénář je ale dál až příliš předvídatelný, než aby ve vás vzbudil nějaké napětí. Drastické je to místy slušně ("rekonstrukce" sebevraždy, euthanasie dranžírovacím nožem), ale tou dobou už jsem byl tak znuděný, že mi to bylo úplně jedno. Jessica je mňamózní, neherec R. Lee Ermey správně úchylný a LeatherFace na svou nadváhu a to, že vláčí motorovou pilu fest rychlý. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Oproti puvodnímu Hooperovu filmu z roku 1974 postrádá Nispelův remake onen syrový a odosobněný, téměř dokumentární styl, kdy kamera jen nezaujatě sleduje dění a kdy se vypravěč staví k páchaným zrůdnostem naprosto neutrálně. V tomto se právě ukrývá síla o třicet let starší předlohy. Na druhou stranu nové zpracování disponuje poutavou vizuální stránkou, která částečně vynahrazuje chybějící dokumentárnost. Dokonce ani nevadí občasný skluz ke klišé (startování auta) či samoúčelná efektivnost (scéna s klavírem), protože jsou podány velice vkusně. O napětí taky není nouze, takže doporučuju! ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tenhle horor má jednu vadu a to že je docela hustej a napínavej do tý doby než se poprvé objeví Leatherface. Od tý doby jen chrochtá a sprintuje s pilou a je tak ňák k smíchu. Dostala mě scéna: "když Jessica Biel (to nejlepší co film nabídne) zaběhne do ňáký kůlny a v ní je jedniný místo kde se jde schovat a Leatherface místo aby tam vešel tak obejde budovu a prorazí rukama zeď aby jí moh chytnout zezadu"!!!!!!!!!!!!!! Ach jo. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný film. Já věřím v to, že je to podle skutečné události a proto se ptám: Bylo to nutné? Točit některé scény tak podrobně? Podle mě zcela zbytečné. Více jsem se bál, když nevěděli, kde se skrývá a ne jak tam půlí puberťáky. Jediný přínos vidím v Jessice Biel. Tato krásná a jistě talentovaná (tak co kurva dělá v takovém hororu? :-)) herečka má před sebou slibnou kariéru. A právě ona mé hodnocení zvedla o 1 hvězdičku. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Ne tohle skutecne ne puvodni film sice neni zadnej super bijak ale ma to tu dobovou atmosferu a je to v ramci zanru remeslne solidni zalezitost ale tohle je des a bes a to doslova tohle neni nechutny a desivy horor ale jenom dementni komedie aspon ja se teda furt chlamal smichy kdyz sem sledoval pocinani toho kripla co lita s motorovkou sem a tam nikoho nemuze trefit a vubec pusobi jako totalni retard a ne vrah ze ktereho by mel jit strach uff ted sem si i zabasnil ale ne to co bylo cool pred necelymy 40 lety diky tem aspektum co jsem zminil pusobi v dnesni dobe pri tomhle zpracovani proste totalne ultra dementne navic pan Nispel na reziserske zidli tradicne nezklamal je to proste kripl! ()

Galerie (78)

Zajímavosti (45)

  • Když Erin (Jessica Biel) srazí šerifa, jeho klobouk odlétá kamsi pryč, ale poté, co ho dvakrát přejede a odjíždí pryč, se klobouk najednou ocitne vedle kamionu u šerifovy nohy. (imagoo)
  • Jessica Biel (Erin) o filme hovorí: „Nevidíte veľa rozsekaných častí tiel alebo krvi a vnútorností a podobne. Ide skôr o citovú, psychologickú hrôzu, než o sekanie tiel. V tom je nové spracovanie podobné s originálom. Odlišuje sa teda len v tom, že je modernejšie, štýlovejšie a vyzerá nádherne.” (2-Xtreme)
  • Erica Leerhsen (Pepper) křičela při kamerové zkoušce tak hlasitě, že lidé, kteří pracovali v jiné části budovy, zavolali na policii a ohlásili, že poblíž byla přepadena nějaká žena. (Specs)

Související novinky

Conan je v haj*lu

Conan je v haj*lu

13.06.2009

Omluvte to přímočaré vyjádření osobních pocitů, ale slušněji už to napsat nedokážu (zvažoval jsem i mnohem ostřejší verze). Že se schyluje k natáčení nového filmu o barbaru Conanovi (spíš než o… (více)

Další vydatná jatka

Další vydatná jatka

13.11.2007

Série Saw pořád vydělává a Hollywood proto věří, že nízkorozpočtové horory o úchylech porcujících pohledné teenagery jsou přesně to, co fanoušci filmového strachu potřebují. A tak je tady Slaughter,… (více)

Ptačí zob

Ptačí zob

06.07.2006

Už jsme tu dlouho neměli remake. Těšíte se? Bude to maso. Ale co maso, přímo masochismus (diváků vůči sobě), sadismus (filmařů vůči divákům) a narcisismus (filmařů vůči nim samotným). Ale nebudeme to… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama