Reklama

Reklama

The Hexecutioners

  • Velká Británie The Hexecutioners
Trailer 1

Malison a Olivia pracujú pre spoločnosť, ktorá od svojich zamestnancov požaduje, aby poskytovali asistenciu pri eutanázii. Keď sú obe mladé ženy spoločne vyslané do priestorov starého statku, v ktorom si má tamojší vlastník siahnuť na život, zdá sa, že všetko prebehne podľa zaužívaných pravidiel. Lenže nie vždy je všetko tak, ako si to človek predstavuje. Neubehne dlhý čas a obe ženy si čoskoro uvedomia, že tentoraz ani zďaleka nepôjde o rutinnú prácu. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (16)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Tohle je eutanázie. Tady nejde o život.- Malison je mladá sestřička poskytující pomoc při asistované sebevraždě. Její první zákazník nedopadne tak, jak si představovala...tedy ne zákazník, ale pacient. Poněkud cynický šéf ji tedy nabídne, aby na další zakázku vzala s sebou zkušenou Olivii. Jejich cílem je rozlehlý dům (ne, statek to opravdu není) a velmi bohatý majitel. Ten má podmínku, jak přesně bude vypadat jeho odchod ze života. Snímek má v sobě temný neklid a celkovým pojetím je asi nejblíže ke gotickému hororu. Přidat více mlhy, byl by stylový. Halucinace, sen o tajemném rituálu, bludiště. A dva domy v jednom! Neposlouchat děti a zabít je jako první! Jakou roli má černá Lucy? Tohle je zkrátka divná Kanada - pomalé tempo a ještě pomalejší odhalování děsivé skutečnosti. Uvažoval jsem spíše o 3*, ale za pointu dám jednu navíc. Kromě toho dojde na střeva ven a to se jako vždy počítá! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Námět je rozhodně neotřelý, v první polovině jsem se dokonce "obával", že se vydáme cestou The Living and The Dead, což je mimochodem stále nechutně přehlížená nechutná záležitost. Hexekutionérům podráží nohu moc pěkný baby a pachuť nevyužitýho potenciálu, takže vesměs přeskočitelný kousek, ovšem jistá porce snahy tvůrcům upřít nelze. 50% ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem Horor o eutanázii a dostal jsem tak průměrnou duchařinu, že se teď cítím celkem dost ojebán. Na Kanadu, solidně natočené a abych nežral, tak se slušnou atmosférou a s dobrou úvodní scénou, ale to je asi tak vše. Moji pozornost udržela hlavně ta pěkná bruneta (zrzka zpočátku taky fajn, ale postupem času byla víc a víc na facku). V závěru sice dojde na to slíbené vykuchání, ale je to natočené v takovém stylu, že by tu scénu mohla  použít nějaká Gothic skupina, ve svém hudebním videoklipu. Ve výsledku docela dost velká nuda. (55. hodnocení) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem do toho nešel zrovna s velkým očekáváním ale o to větší to pro mě bylo překvapení. Film mě chytl hned od úvodních minut. Přišlo mi, že se tam pořád něco děje. Nenudil jsem se ani minutu. O hororovou atmosféru ani napětí není nouze. Pořád něco visí ve vzduchu. Ve finále sice možná zamrzí, že kamera nebyla odvážnější(detailnější) ale i tak u mě převládá spokojenost. Nemyslím si, že je to horor, kterej osloví i širší hororový publikum ale za pozornost určitě stojí. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

V blízkom čase, kedy je eutanázia bežnou súčasťou (konca) života ľudí, sú dve „dílerky smrti“ vyslané do sídla, ktorého majiteľ má odísť zo sveta obzvlášť nezvyčajne... Nejaký bod k dobru majú "The Hexecutioners" minimálne za istú NEOPOZERANOSŤ, pretože hororov pracujúcich s tematikou eutanázie veľa nie je; dokonca si nespomínam ani na jediný a googliť sa mi to nechce. Avšak nedochádza tu k žiadnej väčšej moralizácii či polemike, povedal by som dokonca, že kontroverznej téme sa to venuje možno povrchnejšie než napr. taká "The Purge" (ktorá si ale samozrejme berie na paškál niečo iné). Ináč je to solídne natočené, z väčšiny pojaté v atmosférickom gotickom štýle a dve hlavné hrdinky to odohrali šikovne. Hororových momentov i nápadov je tu dosť, tak ako aj dejových nábehov, cestičiek a materiálu na možné pokračovanie. Ja som nadmieru spokojný a ostatní ma zaujímať nemusia. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama