Reklama

Reklama

Starosti starosty

  • Česko Starosti pana starosty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bývalý prezident USA Gene Hackman se rozhodne strávit zbytek života v klidu v malém městečku Mooseport. Jeho obyvatelé mu hned po příjezdu nabídnou, aby se stal jejich starostou. Politik ale nemůže uvěřit, že protikandidátem je instalatér, který mu opravuje toaletu. Jedno je však jasné: pro oba je městečko příliš malé! ... Bývalý prezident Spojených států Monroe Eagle Cole, který se právě rozvedl, se rozhodl usadit se v městečku Mooseport, kam ho doprovází jeho věrná asistentka Grace a ještě několik zaměstnanců. Přívětivé městečko, kde se všichni znají a mají rádi, se na jeho příjezd pečlivě připravuje. Poslední opravy v domě, kde bude bývalý prezident bydlet, dělá i instalatér Handy Harrison, který již šest let chodí s místní veterinářkou Sally Mannisovou. Ta stále čeká, že ji konečně požádá o ruku, Handy je ale velmi nerozhodný mladý muž, i když na druhé straně nadmíru poctivý a čestný. Ihned po příjezdu se několik obyvatel Mooseportu snaží bývalého prezidenta přesvědčit, aby se stal starostou městečka, protože ten bývalý právě zemřel. Cole by jistě okamžitě odmítl – chce se věnovat sám sobě a politice dát vale –, kdyby se náhodou neobjevila půvabná Sally, která se také přimlouvá, aby kandidaturu přijal. Brzy se ale ukáže, že druhým kandidátem je právě její přítel Handy. Cole ho nejprve žádá, aby svou kandidaturu stáhl, a mírný Handy málem poslechne. Na poslední chvíli si ale uvědomí, že se nesmí jen tak vzdát. Bývalý prezident totiž žádá Sally o schůzku, chce ji pozvat na večeři; a to se Handymu vůbec nelíbí. Městečko je rozděleno napůl, jedni fandí Handymu, druzí Colemu. Přijíždí jeho vedoucí kampaně, zatímco Grace, která je do prezidenta už dlouho zamilovaná, s obavami sleduje, jak se její idol točí kolem veterinářky... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

golfista 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná komedie, která mě ale docela slušně pobavila. Snad proto, že mám rád "Raymonda" i Hackmana, "nechutných" vtípků je tu minimum, Marcia G.Harden je výborná a jako jeden z mála dokážu ocenit i golfovou hantýrku :) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Sympaticky odlehčený souboj bývalého prezidenta USA a jednoho obyčejného "trouby" z Mooseportu. Je fajn vidět film, v kterém si herci své postavy užívají, i když jejich výkony nebudou směřovat k žádným oceněním, ale čisté potěše bavících se diváků.¨Osobně jsem se bavil tak akorát, žádné zbytečné trapasy se nekonali, ale humoru mohlo být určitě ještě o trochu víc. V televizi však podobný film neurazí, do kina bych ho nepouštěl. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jednou politikem - navždy politikem." Pokud se utká bývalý prezident USA s instalatérem o místo starosty v Zapadákově, tak budu volit prezidenta. Instalatérů je totiž málo a on by mi těžko po zasedání zastupitelstva šel spravit odpad. Navíc není třeba kazit další čestný charakter politickou zkorumpovaností, ale dobře. Tohle je prostě romantická komedie a jedná se tedy o řemeslníka fiktivního, takže mu mohu fandit a užít si s ním pohodový volební boj vedený v golfových rukavičkách. Volte Handy Harrisona! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Příjemná, pohodová a sympatická komedie, ve které převažují (naštěstí!) ty dobré vtipy nad těmi horšími. K tomu si připočtěte špičkové obsazení (je to vlastně poslední film Genea Hackmana) a vyjde vám opravdu pohodová komedie. A ani mi nevadil ten závěrečný patos. 70 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když už se legendární dvojnásobný držitel Oscara Gene Hackman v posledních letech objevil na stříbrném plátně, tak jen v rozporuplně přijatých komediích. Zázraky už snad nikdo nečeká, ale bylo by fajn, kdyby přišel nějakej pořádnej producent s pořádným scénářem, oslovil nějakého režisérského mistra a celý ten filmový balík donesl Hackmanovi před dveře.. Pak bychom mohli na tuhle blbůstku s potěšením zapomenout!! ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Prezident vs Instalatér, kdopak že nám asi ty volby vyhraje? Nechte se překvapit. Já se celkem v pohodě bavil a několikrát se zasmál. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příjemná milá komedie, ve které bojují o pozici starosty údržbář proti exprezidentovi. Salvy smíchu se nekonají, ale častý úsměv bez problému vykouzlit umí. 60% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Je to celkem příjemná komedie, kde můžeme vidět v roli prezidenta usilující o mandát starosty Gena Hackmana. Jenže přes oblíbenost tohoto prezidenta se vše komplikuje a téměř neznámý kandidát se stává velmi silným protivníkem. Ke všemu se nejen bojuje jen o křeslo starosty, ale také o ženu, kterou se snaží zaujmout právě prezident, jenže tato žena chodila do té doby než přijel s protikandidátem. Aby toho nebylo málo tak na pomoc kandidáta přijede bývalá žena prezidenta a opustí ho dlouhodobá rádkyně, která shodou okolností chce být s prezidentem více intimně. Mimochodem herečka Marcia Gay Harden. si asi brousí zuby na prezidenty, jak již v nedávném filmu Hledáme Ydol. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nevtipná nuda, na kterou se vážně nedá koukat. Jestli v tom filmu někde byl humor, zůstal mi velmi dobře utajený. Převažuje pocit otrávení a smutek z toho, do jak trapné role se Hackman nechal uhovořit. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Milá komedie, která je spíše jen tak lehce úsměvná a relaxační než komická, přesto zábavná. Humor je příjemný, vkusný a nenásilný, Gene Hackman je skvělý coby egoista poznamenaný životem ve vysoké politice, Romano je v roli dobráka dělajícího pro lásku psí kusy kouzelně lidský, a při pohledu na Mauru Tierney člověk chápe, proč se ti dva kvůli ní pustili do boje. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

I starosta má starosti. Na tom není nic divného. Ale starosti starosty, co řeší v tomhle filmu jsou příjemné. nebojte se na ten film podívat. ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem to viděl podruhé a bavil jsem se stále velmi dobře, vtipná komedie,která ukazuje svět dvou naprosto protikladných lidí,zvyšuji ze 3 na 4 *,i když bych tomu nejraději dal 3,5* . Hackmana mám rád a této komediální role se zhostil se ctí. ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Pomerne slusna komedie, ktera me svym stylem zapadla mezi USA komedie v 90 letech, kdy slo o humor a ne aktualni trendy soubor nechutnosti nebo trapnosti. Plus abysme nezapomeli, ze jde o Americkou produkci tak nas nemine tleskaci sladky zaver. Ale i tak vtipna zalezitost presne na nedelni odpoledne. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Starosti starosty sledují typickou šablonu americké komedie, kde už předem více méně tušíte, jak to dopadne. Je tady i několik samoúčelných motivů (naháč běhající po ulici), které děj nijak nerozvíjejí a jsou tam jenom pro "zasmání". A samozřejmě nechybí přeslazený závěr, kdy všechno do sebe zapadne jako dokonalá stavebnice. Ale budiž, s vědomím, že se nejedná o žádné umění á la Fellini, se dobře pobavíte. ()

Reklama

Reklama