Reklama

Reklama

Dinosauří apokalypsa

(TV film)
  • Velká Británie Dinosaurs - The Final Day with David Attenborough (více)
Velká Británie, 2022, 90 min (Alternativní 2x52 min)

Obsahy(1)

Obecně se má za to, že dinosauři vymřeli po pádu asteroidu, neexistuje však důkaz, který by tuto teorii potvrzoval. Vědci ale objevili místo, kde by fosilie mohly přesvědčivé důkazy poskytnout. S pomocí moderních technologií mají ideální příležitost osvětlit nejzáhadnější událost dějin planety Země... Dvoudílný přírodovědný dokumentární film z produkce BBC odhaluje, co se skutečně stalo, když před 66 miliony let dopadl na Zemi asteroid, který zahubil dinosaury. Vědci objevili úplně nové fosílie a na základě poznatků z prehistorických pohřebišť, která vznikla krátce po velké dinosauří apokalypse, se jim podařilo zjistit nové informace. Nenechte si ujít jedinečnou příležitost zjistit ohromující podrobnosti o tom, jak vypadal poslední den dinosaurů na naší planetě. (TV Prima)

(více)

Recenze (7)

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé, hlavně ty teorie zabití, na druhou stranu nemám příliš v lásce vymýšlení nějakých "příběhů" v dokumentu ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Škoda nepříliš povedené animace. Informačně velmi zajímavé, Attenborough i ve svém věku stále obdivuhodně nadšený. Domýšlení příběhů, jak se některé události mohly, na základě dostupných faktů, pravděpodobně odehrát, k této vědní disciplíně určitě patří, dokud vše stojí na důkazech - tak jako je to v tomto dokumentu. Takže s tím jsem žádný problém neměl. Ze závěrečného popisu posledních hodin a minut šel mráz po zádech. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nové Putování s dinosaury se sice nekoná, ale i tak uvidíte několik pěkných záběrů s všelijakými animovanými druhohorními potvorami. Můžete též obdivovat obdivuhodnou mentální i fyzickou vitalitu bezmála stoletého kmeta Attenborougha, nebo se zblízka podívat na zajímavou práci paleontologů v terénu (paleontologové jsou takoví zarostlí zachmuření podivíni, kteří se celé dny něčím rýpají v hlíně, pak najednou zařvou "Oh my God! It's amazing!", vezmou štětec a začnou cosi v té hlíně freneticky a zároveň opatrně oprašovat a přitom dál hýkají něco jako "Fuck me!", nebo "Unbelievable!", nebo "Incredible!" a tak, no a vy na to čumíte a vidíte dál jenom hlínu a šutráky). A kdyby vás náhodou zajímalo, jak by to na Zemi třeba bývalo mohlo dopadnout, kdyby na ní onen křídový asteroid nedopadl, tak si přečtěte Na západ od ráje od Harryho Harrisona. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Po teoretické stránce opravdu nesmírně zajímavé. Jinak je tenhle dokument o dinosaurech spíše jeden z těch slabších, což sice pořád znamená nadprůměr, nicméně konkurence je v tomto případě opravdu mohutná. Navíc tady jde vyloženě jen o ten konec a to by myslím sneslo i poloviční stopáž. Nicméně rozhodně fajn a zajímavé. 75 %. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama