Reklama

Reklama

Spider-Man 2

Trailer
USA, 2004, 127 min (Special Edition: 135 min)

Režie:

Sam Raimi

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Scénář:

Alvin Sargent

Kamera:

Bill Pope

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco, Alfred Molina, Rosemary Harris, J.K. Simmons, Donna Murphy, Daniel Gillies, Dylan Baker, Bill Nunn, Willem Dafoe (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Tobey Maguire je tu opět coby Spider-Man, který jako jediný může zachránit New York. Skvělý fyzik, dr. Otto Octavius (Alfred molina), se nešťastnou náhodou promění v zuřivé, osmiramenné monstrum, Doc Ocka. Superinteligentní robot s chapadly na jeho zádech ovládá jeho mysl a nic nemůže zastavit práci na silném elektrickém zdroji. Město volá svého hrdinu na pomoc, ale Spidey nikde není! Být dál Spider-Manem je pro Petera Parkera (Tobey Maguire) téměř nemožné a on se musí rozhodnout, jestli opustí studium a lásku svého života, MJ (Kirsten Dunst). Jenže když Doc Ock unese MJ, aby se dostal ke Spider-Manovi, Peter Parker nemá jinou možnost. Vrací se zpátky do akce plné dobrodružství a vzrušení, jaké ještě sám nezažil. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (764)

movieband 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl z celé trilogie s opravdu (!) dobrým záporákem v podání dr. Octopus (Alfred Molina). Pro mě nejačknější, nejpropracovanější, s nejlepším vizuálem a hudbou a celkově s nejpovedenějším dějem z celé dosavadní Spideyho tvorby. Film ke kterému se opravdu rád vracím a uživám si ho. ()

Neffy 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem filmy o pavoučím muži měla ráda, dnes ale už nevyhledávám. Mám ráda komixové filmy, ale styl tohohle filmu mě již nebere. Přitom není to špatné, ale je to jen dobrý průměr. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Brak. Pohádková dětská naivita, v prvním díle milá a roztomilá, nyní působí nepřípadně až hloupě. Spiderman se svými schopnostmi se živí rozvozem pizzy! Jeho protivníkem je opět šílenec - všechny stereotypy z prvního dílu se recyklují. ()

Zhago 

všechny recenze uživatele

Tak po projekci jsem si říkal, že přesně takhle by mělo vypadat pokračování comicsového filmu. Přesně dávkované napětí, povedená akce střídající uvolnění, tu a tam nějaký ten vtípek, který JE opravdu vtipný a hlavně o poznání lepší triky, potažmo celá vizuální stránka druhého „spideyho“. Z plátna doslova celou dobu srší energie a to už od samotných úvodních titulků, které napovídají o tom, že se v žádném případě nebudeme nudit. Raimiho režie je přesná a ve svém žánru bezchybná, stejně tak herci. Peter Parker alias T. Maguire přesvědčí i největšího skeptika, že on je ten pravý „spidey“, pohledně baculatá Kirsten Dunst je okrasou filmu a dobrácká svině Alfred Molina a jeho Dr.Octavius je prostě k popukání. Ale ten, kdo nejvíc překvapil, je J.K.Simmons v roli šéfredaktora Jamesona – tahle postava je naprosto perfektní. Tenhle film se vydařil a z celého srdce mu přeji, aby vydělal co nejvíc chechtáků a my se mohli těšit na trojku, se kterou se počítá v roce 2007. Kašlete na okurkovou sezónu, tohle léto je létem Spider-Mana (a taky Shreka)! ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Syndrom slabší dvojky se naštěstí nedostavil, přestože jsem se ho trošku obával. Kvalitativně stejné jako jednička (tedy bomba!), i když trochu jinak postavené. Vadila mi tu opět jediná "věc", stejná jako v jedničce: tedy Kirsten Dunst... ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Pokračování příběhu o pavoučím muži předčilo v mnohém (především, co se technické stránky týče) první, neméně skvělý díl. Zatímco u jedničky jsem s plným hodnocením váhal a nakonec jsem dal stejně 4*, které jsou ale spíš 4,5* (uvidíme ještě:), u dvojky s tím problém nemám. Hlavní roli zde má Sam Raimi, který si režijně pokračování svého nejoblíbenějšího komiksu o superhrdinovi dokonale ohlídal a nepřipustil žádné výraznější kiksy, které by narušily skvěle natočený příběh plný akce, lásky, napětí, pomsty, touhy po úspěchu... Celé to střídání linií zvládá Raimi na jedničku a opravdu se těším na trojku, kterou jsem zatím celou nikdy neviděl.) Jen mám trochu obavy způsobené zdejšími hodnoceními "trojky", ale tak uvidíme.) Spider-Man 2 je jednoznačně za 5* a nemalou zásluhu na tom má i Danny Elfman a také větší prostor pro psychologii postav. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Spiderman 2 je snůška směšnějch a patetickejch dialogů prošpikovaná tragickým (ne)herectvím (příšerná tetička a sexuální orientaci hledající Pater Panic Parker) a kupou do očí bijících nelogičností. Dohromady je to až na pár lepších momentů (v podstatě jen slušné akční sekvence) jedna velká jízda WTF momentů a to hlavně pokud přihlédnete k tomu kolik lidí tenhle film adoruje jako nejlepší komický (pardon komiksový) film....Dr. Octopus vstupuje na scénu, říká si: "Hmmm, mám dostat toho Parkera živýho, aby mě navedl na Spidermana, co udělám? Jasan, hodím po něm auto!" :-D ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Ve všech ohledech o level dál než jednička. Jasně, dvojice ústředních herců se tváří pořád stejně zkouřeně, ale nosný myšlenky a dilemata jsou tady mnohem víc a líp rozpracovaný a i když to jako celek vlastně není o moc rozmáchlejší a epičtější než jednička, ve výsledku to tak působí - právě díky mnohem větší komplexnosti a vypointovanosti. Harryho vývoj je strašně super! ()

Mr.Pumpkin 

všechny recenze uživatele

Já vážně nechápu, co na tomhle filmu všichni vidí. Vždyť na tom nebylo nic zajímavého, co by stálo za zmínku (snad kromě triků). Akce byla chabá a o ději radši nemluvě. V kině jsem ty dvě hodinky protrpěl.. 30% ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Dosť kvalitná dvojka. Povedal by som že taká istá a možno o niečo lepšia ako jednotka Sam Raimi sa nedal opäť zahanbiť, a natočil dosť solídne pokračovanie pavúčieho muža s viac vybrúsenou psychológiou postáv, ale bol by som radšej keby sa pustil do nejakého hororu. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Když jsem v roce 2004 odcházel po premiéře Spider-Mana 2 z kina, byl jsem nadšený a prohlašoval jsem, že je tento díl ještě lepší než jednička. Dnes už to říct nemůžu, změnil jsem názor, jednička je z celé trilogie nejlepší. Ale to neznamená, že by dvojka byla špatná. Je tu více akce a více romantiky, ale pořád to není tak přeplácané jako ve trojce. Některé zbytečné romantické scény zde ale opravdu být nemusely, aspoň by to nebylo tak natahované. Dr. Ock se povedl lépe než Green Goblin v prvním filmu. Humorných scén je tu dosti (naštěstí nejsou infantilní a trapné jako ve třetím díle), ale opět skoro žádné hlášky z úst Spider-Mana, jak to bývá v komiksu. Nechápu jen, proč do filmu vtěsnali Spider-Manovy dočasné ztráty schopností, když se tomu už později vůbec nevěnovali (ani ve třetím filmu). V komiksu to mělo svůj význam, ale zde to byla zbytečná vsuvka. Čistých 5 hvězdiček jako u jedničky to není. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Spider-Man 2 kopíruje presne svoj koncept z jednotky, len to vyzerá trošku lepšie. Avšak aby to prekonalo originál to rozhodne nestačí. ()

jurama525 

všechny recenze uživatele

o něco slanší kousek ne díl číslo 1 ale pořád dobrý . Nový záporák film patřičně dokázala oživit . No pořád skákající Peter Parker po stěnách muže občas vypadat trochu nudhně . Ale opšt je tu vynikající James Franco a herci se snaží vyvážit nedostatky filmu který jich má docela dost . Nejlepší na snímku spider-man 2 jsou bojové scény . Efekty si drží svou uroveň na pozici prvního dílu , Přiběh je v podstatě opakující se smyčka ale ani tak spider-man 2 rozhodně není špatnou volbou . Mohl byt lepši ale za užasnou jedničkou opravdu moc nezaostává . ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Jednička je lepší, ale dvojka taky není k zahození. Tobey hraje dobře, příběh má grády a je chytlavý, nechybí ani romantika pro dámy (ale ne pro mě, já se bez toho ve filmech obejdu), nechybí akce a místy je to i dojemné. Líbí se mi scéna s vlakem ke konci. Příběh je to fajn a obecně filmy o Spidermanovi patří k těm lepším přepracovaným komiksům. ()

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi dokázal natočit comics až s artovými prvky nezávislého filmu. Zní to šíleně, ale ono to funguje! ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Na první pohled je vidět, že rozpočet byl u tohoto snímku větší než u jedničky. Některé scény jsou natočeny naprosto úchvatně a Molina mi jako záporák celkem vyhovoval (i když Dafoe byl v jedničce věrohodnější a děsivější protivník). Bohužel, samotný příběh mne (stejně jako v prvním díle) moc nenadchnul - opět mi přišel příliš kýčovitý, sentimentální a místy i nudný. Kecy typu "všichni potřebujeme hrdiny ke kterým budeme vzhlížet", nebo scény v kterých např. občané chrání SpiderMana ve vagónu před Octopusem, mi lezly strašně na nervy...Navíc si nemůžu zvyknout na Tobey Maguira v roli superhrdiny. V některých scénách má výraz (vybavuji si oslovení z Lynchova "Sloního muže") jako "dokonalý idiot". A když k tomu připočtu mimořádně nesympatickou herečku Kirsten Dunst v roli M.J, výsledné hodnocení nemůže být lepší než 3 hvězdičky. Už se těším, jak si spravím chuť na dalším dílu Batmana...to je jediný komiksový hrdina, kterého snesu:-) ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Luxusní podivaná. U jedničky se mi nějak nezdál záporák, a proto dvojka mnohem lepší (néé že Dafoe byl špatnej, ale spíš chyba ve scénáři). Triky v soubojích byli prostě pošušňáníčko (na tu dobu), Kirsten víc než okouzlující..... ()

Související novinky

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

09.12.2005

Ruský režisér Timur Bekmambetov si získal velmi příznivé ohlasy za svou drsnou sci-fi Noční hlídka. Ta posbírala, kromě řady pozitivních kritik, několika ocenění, $15 mil. i smutný statut… (více)

Reklama

Reklama