Reklama

Reklama

Spider-Man 2

Trailer
USA, 2004, 127 min (Special Edition: 135 min)

Režie:

Sam Raimi

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Scénář:

Alvin Sargent

Kamera:

Bill Pope

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco, Alfred Molina, Rosemary Harris, J.K. Simmons, Donna Murphy, Daniel Gillies, Dylan Baker, Bill Nunn, Willem Dafoe (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Tobey Maguire je tu opět coby Spider-Man, který jako jediný může zachránit New York. Skvělý fyzik, dr. Otto Octavius (Alfred molina), se nešťastnou náhodou promění v zuřivé, osmiramenné monstrum, Doc Ocka. Superinteligentní robot s chapadly na jeho zádech ovládá jeho mysl a nic nemůže zastavit práci na silném elektrickém zdroji. Město volá svého hrdinu na pomoc, ale Spidey nikde není! Být dál Spider-Manem je pro Petera Parkera (Tobey Maguire) téměř nemožné a on se musí rozhodnout, jestli opustí studium a lásku svého života, MJ (Kirsten Dunst). Jenže když Doc Ock unese MJ, aby se dostal ke Spider-Manovi, Peter Parker nemá jinou možnost. Vrací se zpátky do akce plné dobrodružství a vzrušení, jaké ještě sám nezažil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (761)

choze 

všechny recenze uživatele

Dvojka může směle vstoupit do klubu nejlepších superhrdinských filmů všech dob a zasednout tam vedle Donnerova SUPERMANA a Nolanova TEMNÉHO RYTÍŘE. Výborný scénář vystavěný kolem Peterova rychlého superhrdinského vyhoření zavaluje tíhou Peterových početných a eskalujících problémů nejen svého hrdinu, ale i diváka a vše neodvratně směřuje k bodu, kdy už situace nebude pro Petera únosnou a bude se muset rozhodnout mezi sebou a Spider-manem. Oproti jedničce je film mnohem raimiovštější (nejvíc v v hororové scéně z nemocnice), tj. plný filmařských nápadů, fíglů, vtípků, pomrknutí a určitého béčkového groteskna, včetně grotesknějšího padoucha. Taky se zatlačilo na akční scény a souboj Spideyho s Dr. Octopusem na nezastavitelné soupravě metra je jednou z nejlepších akčních scén v dějinách superhrdinského filmu. Pavoučí dvojka je zkrátka - stejně jako TEMNÝ RYTÍŘ nebo dvojka X-MEN - suverénnější a energičtější než jednička a ve výsledku nejsilnější díl trilogie. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Alvin Sargent / Story by Alfred Gough, Miles Millar, Michael Chabon / Based on characters by Stan Lee, Steve Ditko | Hudba: Danny Elfman | Produkcia: Avi Azard, Laura Ziskin, Grant Curtis, Stan Lee, Joseph M. Caracciolo | Distribúcia: Clumbia Pictures | Štúdio: Columbia Pictures, Marvel Entertainment, Laura Ziskin Productions | Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 783,766,341 $ || ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Druhej jako první, nic moc se nezměnilo a zase se jedná o skvělou předělávku komixu. Nicméně svojí slabší chvilku druhej díl má a to podstatně velkou a celkem zbytečnou, což v prvním díle nebylo a tak ho řadim přece jenom o něco výš, ale nutno podotknout, že Alfred Molina coby doctor Ock je zase daleko lepší nez Green Goblin Wiliama Dafoea, takovej lepší padouch s většíma možnostma a hlavně se v duelu se Spidermanem daleko líp orientuje a bitkáří s nim fakt báječně, jen škoda uspěchanýho konce, ve kterým by se určitě daleko líp vyjímal jeden závěrečnej gigantickej souboj než to morální rozhodování a zachraňování. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Everybody loves a hero. People line up for them, cheer them, scream their names. I believe there's a hero in all of us, that keeps us honest, gives us strength, makes us noble, and finally allows us to die with pride, even though sometimes we have to be steady, and give up the thing we want the most. Even our dreams." ________ Pizza time! Aneb nesmrtelná žánrová klasika, na kterou ani v nostalgickým deliriu každodenních nástrah čerstvý dospělosti nedám dopustit. V čem krom svérázný poutavosti onoho fikčního makrosvěta tkví kouzlo druhého celovečeráku Pavoučího muže je koncepce samotného příběhu jako intimní anatomie osobního života Petera Parkera, který prožívá různorodé radosti i strasti, bojuje se svými vnitřními démony, a je neustále konfrontován svým největším životním darem ale i prokletím: být Spider-man. Kupodivu, jde o relativně netradiční komiksovku, která je v zásadě civilní, osobní, a celkově introspektivní, snaží se reflektovat Petera Parkera jako (ne)obyčejnýho člověka který řeší (ne)obyčejný životní problémy, a který stojí před zdánlivě neřešitelnou otázkou: je důležitější se věnovat sobě, anebo pomáhat druhým? Samozřejmě nelze opomenout ani dynamickou akci (viz. dechberoucí souboj na vlaku) a Tobeyho Maguira, který do svý ikonický role vložil ty správný emoce a specifický charisma a tím se zcela právoplatně korunoval na nejoblíbenějšího Spider-mana, který ukradl srdce mnoha fanoušků. Kolem a kolem, byť je 'Spider-man 2' takřka dvě dekády stár, stále jde bez sebemenších debat o kultovní klasiku a revoluci žánru, která měla, má, a stále mít bude nesmazatelný impakt na to, kam se vyvíjí komiksové filmy – nemluvě o vzpomínkách generace, která na téhle komiksovce vyrůstala. Absolutní povinná četba a za mě nejlepší díl Raimiho trilogie ❤️🕸️ ...... PS: Legendy praví, že Mr. Ditkovich chce nájem dodnes. No a J.K. Simmons jako J.J.J. je gigachad. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nelze co dodat filmu, který je nejen kvalitami, ale i efekty na stejné úrovni jako jeho první díl, točí ho stejný režisér a opět se v něm setkávají stejná herecká jména. Sam Raimi své řemeslo umí a je znát, že se s postavou Spider-Mana dost vžil. Škoda jen, že se trojka nepovedla natolik jak se očekávalo. I když to samé se očekávalo už od dvojky. Na druhou stranu příběh má z čeho čerpat a tak není nemožné, že bychom se nakonec nedočkali dalšího dílu. Spider-Man 2 je každopádně povedené pokračování, které navazuje na předešlý díl a mimojiné akčními scénami dosahuje možná ještě vyšších kvalit, než jeho předchůdce. --- To je naposled, co strkáš pavučiny do mých věcí! ()

Galerie (171)

Zajímavosti (107)

  • Divadelního vrátného si zahrál Bruce Campbell, který si zahrál rovněž v pokračování Spider-Man 3 (2007), a to vedoucího podniku ve francouzské restauraci. (Nick321)
  • Peter (Tobey Maguire) má doručit osm velkých pizz. Když je ale jako Spider-Man odhodí na nejbližší dům, aby mohl zachránit děti na ulici, krabic je pouze sedm. (Kroup4)

Související novinky

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

09.12.2005

Ruský režisér Timur Bekmambetov si získal velmi příznivé ohlasy za svou drsnou sci-fi Noční hlídka. Ta posbírala, kromě řady pozitivních kritik, několika ocenění, $15 mil. i smutný statut… (více)

Reklama

Reklama