Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alex (Luke Wilson) je spisovatel s většími schopnostmi zadlužit se než napsat knihu. Aby se zbavil dotěrných věřitelů, musí během 30 dnů dokončit svůj román nebo skončí mrtvý. Na pomoc si najme stenografku Emmu (Kate Hudson), které začne diktovat svůj příběh o romantickém vztahu mezi třemi lidmi. Půvabná, ale také poněkud tvrdohlavá Emma má neustálé výhrady k jeho spisovatelským nápadům. Ty pomalu a bezděčně začínají Alexe i jeho příběh ovlivňovat. Obsah knížky se začíná podobat skutečnosti a život příběhu z románu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako není to špatné, dialogy jiskří vtipem, na Kate Hudson je hezký pohled, Luke Wilson se snaží zapnout veškerý svůj šarm, ale celá ta od Dostojevského opajcnutá zápletka je podaná poněkud vágně a utahaně, přičemž třeba u Sophie Marceau bych řekl, že jde o jeden z jejích nejhorších hereckých výkonů, protože vypadá jako obyčejná puťka, a ne femme fatale, kvůli které by muži skákali do moře plného žraloků. Ale jinak je to příjemný, pohodový film, který ctí pravidla žánru a skončí happy endem, takže za mne spokojenost. Jen ten tanec "flamenca" si mohl Wilson odpustit. ()

McGuffin 

všechny recenze uživatele

Spisovatel a stenografka Alex a Emma píší v Bostonu knihu, on ji vymýšlí a diktuje, ona zapisuje a komentuje. Hrdina knihy ve smyšleném letním přímořském letovisku marně usiluje o lásku vysoce postavené ženy, které by však k nohám musel složit bohatství, a přitom přehlíží přízeň druhé jemu naroveň postavené ženy, které imponuje takový, jaký je. Hrdinovi bostonského příběhu také schází peníze a i v jeho životě jsou dvě rozdílné ženy. Asi že mají stejného autora, Jeremy Leven, dopadnou oba stejné trojúhelníky stejně. P.S. To jsou řádky o příběhu, ne o filmu z něj. https://www.macguffin.cz/ ()

Reklama

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Až na ten upindaný konec celkem příjemný, ničím nepřekvapující, lehce romantický film. Neurazí, nenadchne. Na to, že to je o spisovateli, mohl se scénárista zaměřit na to, aby vykreslil svoje postavy trochu jinak než jen figurky bez mozku, povahy, osobnosti. Mám ráda, když znám své postavy. Průměr, spíš klesající dolů. ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemně skloubený film. Líbila se mi celá dějová linie, kdy se osudy vlastně, aniž by to divák zprvu tušil, prolínaly. Musím uznat, že jsem se opravdu nenudila, vždycky mne rozesmálo, když Emma vykřikla, že to tak nemá být. Někdy ji poslechl, jindy ne. V některých momentech mi však připadalo, že Alex, nebo přesněji režisér, neví, jak film okořenit, jak mu dodat šťávu. Děj filmu, jako takového se mi však velmi líbil, jenom trošku okořenit. Nemám nic zásadního, co bych mu vytkla, pochválit toho lze více, příjemné charaktery, když přivřu obě oči, tak i konec, kterému však, alespoň dle mého názoru něco chybí, i prostředí, které, byť se omezovalo na několik míst, působilo příjemně. Film nemá cenu doporučovat, nezaujal mne natolik, abych jej vychvalovala. Takže kdo chcete, můžete se na něj podívat. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Boze vsemohouci, kdyby jsi existoval, tak by jsi nedovolil, abych si sedl k telce a sledoval tuto ve vsech padech spatnou romantiku, kde se komickeho nedeje absolutne nic a nebo by jsi zatrhl vyrobu uz v zarodku. Za herecke snazeni spisovatele Alexe (Luke Wilson) a stenografky Emmy (pekna Kate Hudson) se slituji a milosrdne prepaluji svoje hodnoceni. 40% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Na zadní straně Alexovy první knihy je napsána jeho biografie: Alex Sheldon pracoval mnoho let v oblasti Bostonu. V současnosti není ženatý a žije velmi osamoceně. (HappySmile)
  • Nehledě na to, co Emma tvrdí, Ylva je švédské jméno. (HappySmile)
  • Ve scéně, kdy Alex ve své knize změní švédskou au-pair Ylvu na německou Elsu, je to v německé verzi filmu ruska Elsa. (HappySmile)

Reklama

Reklama