Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alex (Luke Wilson) je spisovatel s většími schopnostmi zadlužit se než napsat knihu. Aby se zbavil dotěrných věřitelů, musí během 30 dnů dokončit svůj román nebo skončí mrtvý. Na pomoc si najme stenografku Emmu (Kate Hudson), které začne diktovat svůj příběh o romantickém vztahu mezi třemi lidmi. Půvabná, ale také poněkud tvrdohlavá Emma má neustálé výhrady k jeho spisovatelským nápadům. Ty pomalu a bezděčně začínají Alexe i jeho příběh ovlivňovat. Obsah knížky se začíná podobat skutečnosti a život příběhu z románu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Hezké, reinerovské. Děj filmu nápadně připomíná fragment ze života F. M. Dostojevského a anabázi vzniku jeho románu Hráč, v různých nuancích několikrát do pohyblivých obrázků převedeného. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Alex má dluhy, ultimátum a zachránit ho může pouze dopsaná kniha, jenže se zasekl už u první věty a ani s ní není moc spokojený, je prostě zoufalý. A stenografka Emma? Nejprve „nehodlá ztrácet čas v soukromém apartmá zoufalého muže“. Přesto zůstane, mají 30 dní na vytvoření skvostu z červené literatury. Jde jenom o to čí názor a záměr vyhraje. . „ Já jsem autor! Jasný. A já říkám, že..“ nebo „ Já jsem čtenář! Jasný. A já říkám, že“ Kdo má rád odpočinkové komedie bude spokojen. Kdo tenhle žánr nemusí, ten to rozcupuje. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc pekna romanticka komedie, alespon ze zacatku. Prvnich cca 45 minut je fakt moc milejch, vcelku originalnich, hodne vtipnejch a sviznejch, jenze pak pride druha polovina filmu a ta uz dost ztraci dech, zapletky se opakujou, uz to neni moc vtipne a zbyla jen romantika, ktera trosku nudi. Aspon ke konci sem si rikal, ze konecne nekomu doslo, ze vse nemusi dopadnout tak romanticky, ale pak to tvurci posrali a hodily tam klasickej zaver plnej klise. (on udela nejak vystup, ona: ach, on: och, velka laska a happy-end). Skoda ty druhy poloviny, prvni byla fakt na 5*, za coz hodne muzou herci. Kate Hudson i Luke Wilson jsou fakt vyborny, navic kdyz se dej hezky proplita mezi knihou a psanim knihy. Slabsi 4*. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Milá romantická komedie o nerozhodném spisovateli a rázné písařce. To, že se odehrává ve dvou paralelních dějových liniích - v realitě a Alexově příběhu, kam oba vstupují jako postavy - není nic nového (Jak zabít svou ženu, Muž z Acapulca, Pozor na Harryho atd.), ale hlavně je to nápad, který se vyčerpá dřív než začne (jakmile se Kate Hudsonová objeví ve třech rolích) a pak už jen zdržuje. Osobně jsem se mnohem víc bavil u ryze konverzačních civilních scén. Ty jsou líp napsané a mezi Wilsonem a Hudsonovou přeskakují jiskry jako v zapalovači. Vzdáleně to připomíná staré dobré upovídané filmy jako Bosé nohy v parku nebo Příští rok ve stejnou dobu. 60% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná a docela originální oddychovka, která je sice vtipná jen místy a někdy nemá úplně co říct a jen šlape vodu, ale všechno to zachraňuje sympaťák Luke Wilson a roztomilá Kate Hudson ()

castor 

všechny recenze uživatele

Režisér Rob Reiner nás těší už slušných pár desítek let. Až na výjimky (třeba výtečné drama Misery nechce zemřít) jde o milé kousky, které sice nezanechají hlubší dojem, ale své diváky si přesto najdou. Zejména proto, že umí skloubit ingredience, které pohladí ducha i polechtají bránici. Tady se obávám, že takovou blbost, kterou tahle dvojka dává do kupy, bych si přečíst opravdu nechtěl. Tak trochu ňoumovitý spisovatel a tak trochu tvrdohlavá stenografka, jeden román, jeden pořádný dluh a lehké stírání rozdílů mezi realitou a příběhem z románu. Jen škoda, že je vše utopené v tak mdlém vyprávění, které nedokáže strhnout a nabídne jen několik drobných záblesků, které mají šanci na pár minut zaujmout. Dvě až tři hvězdy.. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Pomněrně dobrá oddychovka na vypnutí o dvou naprosto odlišných lidech, které "náhoda" svede dohromady. Mělo to docela originální zpracování, které se mi to líbilo. Dám tomu 3*, i když bych to zařadila mezi lehce nadprůměrné romantické komedie (a jednu z těch lepších ve filmografii Kate Hudson). ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Až na ten upindaný konec celkem příjemný, ničím nepřekvapující, lehce romantický film. Neurazí, nenadchne. Na to, že to je o spisovateli, mohl se scénárista zaměřit na to, aby vykreslil svoje postavy trochu jinak než jen figurky bez mozku, povahy, osobnosti. Mám ráda, když znám své postavy. Průměr, spíš klesající dolů. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý film.Aj keď od prvej chvíle ako si prečítate názov, viete, že Alex s Emmou skončia spolu, musíte to pozrieť. Postavenie deja a to dvoch línií, jednej knižnej a druhej reálnej a konečné splynutie do spoločného deja, to je niečo! Okrem toho vtip, soundtrack-hlas nádhernej Norah Jones, výber hercov- skvelá Kate Hudson a Luke Wilson, okúzlia hádam každého. Vôbec sa mi tento film nezdal romantický, iba posledných 25 min. Jedna hodina zábavy, smichu a nečakaných situácii. 96 min, strávite celkom príjemne. 75% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Romantika od níž jsem si sliboval víc než jsem nakonec dostal, přitom potenciál naplnit očekávání tu rozhodně byl. V diskusích Alexe a Emmy to jiskřilo a metalo do prostoru ty nejlepší vtípky, navíc Kate Hudson byla i jako švédská a německá služebná zábavná. Velmi často však byly vtipy a humorné scény nedotažené tak silně, že jsem vyloženě viděl, jak by měly pokračovat a co všechno by se z nich dalo vytřískat (třeba diskuse o milostné scéně). Navíc film jako celek výrazně nabourávala nepříliš zábavná "literární" linie, které dal Reiner až příliš prostoru na úkor mnohem zajímavější roviny Alexe a Emmy, navíc prostoru, který zůstal většinou prázdný a zcela nevyužitý. Totéž bohužel platí o závěru, ve kterém jako by se chemie hlavní dvojice zcela vytratila, jiskření uhaslo a zůstalo jen u bezradné snahy nějak to všechno dotlačit do šťastného konce. . ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Hloupá nezáživná komedie, kde mezi oběma hlavními postavami nenajdete žádnou jiskru. Nejzajímavější věc na filmu je, že je to údajně založeno na skutečné příhodě ze života Fjodora Dostojevského. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako není to špatné, dialogy jiskří vtipem, na Kate Hudson je hezký pohled, Luke Wilson se snaží zapnout veškerý svůj šarm, ale celá ta od Dostojevského opajcnutá zápletka je podaná poněkud vágně a utahaně, přičemž třeba u Sophie Marceau bych řekl, že jde o jeden z jejích nejhorších hereckých výkonů, protože vypadá jako obyčejná puťka, a ne femme fatale, kvůli které by muži skákali do moře plného žraloků. Ale jinak je to příjemný, pohodový film, který ctí pravidla žánru a skončí happy endem, takže za mne spokojenost. Jen ten tanec "flamenca" si mohl Wilson odpustit. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jednoduše a krátce řečeno, jde o starý československý předválečný romantický a naivní film natočený ale američany v našem tisíciletí a za dolary (ale asi ne mnoho). Někdo tyto filmy měl rád a tomu se i tato oddechová romantika bude velmi líbit. Kdo však je rád, že nemusí v sobotu po obědě sledovat Novu a tam staré české filmy, tomu tato americká naivita a potěcha na duši bude jen sladkobolným kýčem. Já však mám rád starobou zatuchlé filmy a i proto jsem velmi spokojen a díky filmu romanticky naladěn. ()

Reklama

Reklama