Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alex (Luke Wilson) je spisovatel s většími schopnostmi zadlužit se než napsat knihu. Aby se zbavil dotěrných věřitelů, musí během 30 dnů dokončit svůj román nebo skončí mrtvý. Na pomoc si najme stenografku Emmu (Kate Hudson), které začne diktovat svůj příběh o romantickém vztahu mezi třemi lidmi. Půvabná, ale také poněkud tvrdohlavá Emma má neustálé výhrady k jeho spisovatelským nápadům. Ty pomalu a bezděčně začínají Alexe i jeho příběh ovlivňovat. Obsah knížky se začíná podobat skutečnosti a život příběhu z románu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

Juniore 

všechny recenze uživatele

Chvíľkami romantická dráma, chvíľkami komédia. Dej sa odohráva poväčšine medzi spočiatku dominantnou, neústupčivou, no zároveň veľmi krehkou a nežnou Emmou (Kate Hudson) a Alexom (Luke Wilson), ktorý sa zvŕtal v kŕčoch, no s náznakom génia. A poviem pravdu, neviem si tam predstaviť inú hereckú dvojku. Jednoducho im to šlo. Osobne ma najviac bavilo to, ako Alex vymenil niekoľko krát jednu postavu vo svojej knihe. A tak tejto americkej rozprávke dávam 90 %. ()

McGuffin 

všechny recenze uživatele

Spisovatel a stenografka Alex a Emma píší v Bostonu knihu, on ji vymýšlí a diktuje, ona zapisuje a komentuje. Hrdina knihy ve smyšleném letním přímořském letovisku marně usiluje o lásku vysoce postavené ženy, které by však k nohám musel složit bohatství, a přitom přehlíží přízeň druhé jemu naroveň postavené ženy, které imponuje takový, jaký je. Hrdinovi bostonského příběhu také schází peníze a i v jeho životě jsou dvě rozdílné ženy. Asi že mají stejného autora, Jeremy Leven, dopadnou oba stejné trojúhelníky stejně. P.S. To jsou řádky o příběhu, ne o filmu z něj. https://www.macguffin.cz/ ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Spisovatel Alex Sheldon (Luke Wilson) se až příliš zadlužil u kubánské mafie, a jeho jedinou cestou z obrovského průšvihu je do 30 dní napsat novou knihu. Aby se nezdržoval zapisováním svých nápadů, najme si krásnou stenografku Emmu (Kate Hudson). Alexův román popisuje příběh chudého učitele Adama, který se dostal do zámožné rodiny Poliny Delacroix (Sophie Marceau), která jej úplně okouzlila. A když Adam začne dělat vše proto, aby získal srdce Poliny - začíná si Emma uvědomovat, že Alex v knize popisuje vlastní život ... Sem tam je potřeba vypnout, a pustit si film, u kterého nemusíte moc přemýšlet, jen se dívat a příjemně si odpočinout od strastí všedního dne. A právě takovým filmem je Alex a Emma - už od první chvíle je naprosto jasné, že ti dva k sobě patří (a docela to Luke Wilsonovi s Kate Hudson spolu sluší), a tak se nemusíte znervózňovat nějakými velkými zápletkami (i když se Rob Reiner o jednu velkou ke konci přece jen pokusil). ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jednoduše a krátce řečeno, jde o starý československý předválečný romantický a naivní film natočený ale američany v našem tisíciletí a za dolary (ale asi ne mnoho). Někdo tyto filmy měl rád a tomu se i tato oddechová romantika bude velmi líbit. Kdo však je rád, že nemusí v sobotu po obědě sledovat Novu a tam staré české filmy, tomu tato americká naivita a potěcha na duši bude jen sladkobolným kýčem. Já však mám rád starobou zatuchlé filmy a i proto jsem velmi spokojen a díky filmu romanticky naladěn. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrná komedie postavená na podobném principu jako Hudbu složil, slova napsal. Autor v krizi potřebuje pomoci a tak si najme mladou hezkou slečnu na výpomoc, společně se pustí do díla a samozřejmě se u toho nezapomenou zamilovat. Velmi prostá kostra, která asi nemá šanci nikoho překvapit, nicméně funguje. Jenže to, že funguje dokazuje spíše výše odkazovaná komedie, než recenzovaná Alex a Emma. Tenhle film se nějak odvíjí v podstatě bez zápletky, bez zpestření toho základního děje a tak postupně člověk ztrácí chuť dozvědět se, jak to celé dopadne, protože to vlastně ví. Prostě oddechovka na letní večer, kterou si jen těžko někdy znovu pustíte. 40 % ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Alex ve své knize změní švédskou au-pair Ylvu na německou Elsu, je to v německé verzi filmu ruska Elsa. (HappySmile)
  • Když jsou Alex a Emma venku na procházce, nastoupí na loď a poté pokračují dál. Ve scéně lze zahlédnout blesk fotoaparátu, což byl paparazzi snažící se ukořistit fotku. (HappySmile)
  • Na zadní straně Alexovy první knihy je napsána jeho biografie: Alex Sheldon pracoval mnoho let v oblasti Bostonu. V současnosti není ženatý a žije velmi osamoceně. (HappySmile)

Reklama

Reklama