Reklama

Reklama

Kouření způsobuje kašel

(festivalový název)
  • Francie Fumer fait tousser (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

O čem ten film asi je? Určitě se v něm objevuje skupina superhrdinů, kteří jako by z oka vypadli Strážcům vesmíru, které jsme jako malí sledovali v televizi. Říkají si Tabáková patrola a nadpřirozené zrůdy z vesmíru zabíjejí nikotinem a oxidem uhelnatým, přestože sami by, jako vzory všech dětí, cigaretu do pusy nevzali. Protože jsou ze zachraňování světa unavení, nařídí jim jejich šéf, věčně slinící krysa Didier, odpočinek uprostřed lesů. První večer u táboráku přináší i vzájemné strašení děsivými historkami. Možná je tedy film o nich? Král nápadů, jež přesahují běžné zkušenosti s realitou, Quentin Dupieux vypráví o tom, jak těžké je být superhrdinou, ugrilovanou barakudou nebo obsluhou drtícího zemědělského stroje. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (21)

tap 

všechny recenze uživatele

To, co v nás před 20 lety dokázal probudit Michel Gondry, přebírá i v Kouření Quentin Dupieux. Tetnokát za pomocí jemné retro DIY nostalgie, surrealistiského dada scénáře a slušné porce přiblblého humoru, ze kterého ovšem dokáže Oizo uvařit galaktickou polévku jak stehno. Po Incroyable mais vrai další z naprostých ujetin, kde se může stát všechno a vy u toho jen spokojeně přikyvujete s úsměvem blbečka v kýblu. Za nevyužitý potenciál dua Marsais/Ludig dávám ale o hvězdu méně, než bych chtěl. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Quentin Dupieux opět promítá na velké plátno gejzír svých bláznivých nápadů ve vtipem nařachané parodii na snímky superhrdinského žánru, jako jsou zejména Želví nindžové, Strážci vesmíru a klidně i marvelovky, DC filmy a podobně - každý si v tom najde, co sám chce. A celé se to ještě k tomu kombinuje se schématem hororových povídkových filmů. Zní to neuvěřitelně? Tak šup do kina - kdo neviděl, neuvěří! [KVIFF 2022] ()

Reklama

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Opět fajn absurdní komedie od Dupieuxe, ano dá se říct že to nepřináší nic nového či inovativního podobně jako u jeho posledních dvou filmů, ale i tak spokojenost. Sledujeme tu tým superhrdinů co jsou svým krysím nadřízeným posláni na teambuilding do lesů a do toho si občas vyprávějí hororové historky. Což, ano zní to jako podivná kombinace (což by vás u tohoto tvůrce nemělo překvapovat), ale jako celek to funguje parádně. Po celou kratší stopáž jsem se bavil a i když ano, někdy některé vtípky byli vysušené až na dřeň, tak většina fungovala. Hlavně za to mohli hlavní postavy jejichž interakce bavili a i místy poměrně fajn cartoonové gore či celková parodie na staré superhero seriály alá Power Rangers. Jediná výtka tak spíš putuje do toho že po posledních dvou filmech mi přijde že Dupieux tak nějak zabředl ve stejných vodách a jeho poslední tvorba je poměrně furt to samé, ale zatím mě to pořád baví. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Mám rád Dupiexe. Respektive mám rád dva z jeho filmů - Realitu a Fízlové, Hajzlové, které jsem viděl několikrát. Poslední tři jeho filmy jsem bohužel neviděl. Tohle je prostě typická jeho hříčka jen tomu trochu chybí téma a směr. To, že hlavní patrola je "Tabáková" se využije na sotva dva vtipy. A mnohokrát mi to připadalo horší, víc artovější Danger 5. Je to povídkový film a to musíte vědět, než na to jdete. Dvě povídky jsou dobré, jedná velmi krátká, ale prostě nemají co dočinění s hlavním dějem. Líbili se mi koncepty v nich, ale mnohem lépe by fungovali jako 5 minut dlouhý skeč v Monty Python's Flying Circus nebo jiné alternativní skečové šou. Fízlové Hajzlové probírali degeneraci policejních složek, Realita si hrála se samotným konceptem reality, ale tohle mi fakt přijde jen divnost pro divnost. Bez nějakého společného činitele. Povídka se synovcem řešila snahu se vyhnout zodpovědnosti a skončila skvělým "screw the audience" zakončením. Povídka s přilbu zase trefně satirizovala přílišné uzavření se ve vlastní hlavě. Ten moment, kdy do podrobna začnete myslet nad vaším životem. Hlavním problémem je však moc málo vtipů a spousta nikam nevedoucích zápletek. Nejlepší místo však kde film vidět je KVIFF, nedokážu si představit takové salvy smíchu v mainstreamovém multiplexu. ()

Azurose 

všechny recenze uživatele

Jsem velice mile překvapen. Tady jde pouze hodnotit film jako celek, ne jednotlivé dějové linky, protože bez nich by ten film byl celkem nuda. Parodie snad na všechny superhero filmy a hvězdičky s nadpřirozenými schopnostmi. Tohle prostě musíte vidět, protože se budete celých 80 minut smát a koukat s otevřenou pusou. A když si počkáte na potitulkovou scénu, obdržíte třešničku na dortu. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama