Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zasněžená vesnice Mystery je možná ten největší americký zapadákov, ale vyznačuje se jednou zvláštností: muži jako by se tu rodili s bruslemi na nohou. Každý z nich je totiž posedlý hokejem. Takový je i místní šerif John Biebe (R. Crowe). Spolehlivý strážce zákona, milující manžel a otec tří skvělých kluků, ale jakmile se ocitne na ledě, jde všechno ostatní stranou. Místní ženy mají pro vášeň svých poloviček pochopení. Některá je tu a tam možná nevěrná, ale když jde o hokej, fandí vždy tomu svému. Největší a nejdůležitější událostí v Mystery je totiž každotýdenní sobotní utkání, ve kterém proti sobě hrají jen ti nejlepší. Jednoho dne ale přijde nabídka, aby si to mysterijští rozdali s profesionálním hokejovým týmem New York Rangers. Amatérští hokejisté teď mohou dokázat, že na to mají a že jejich silácké řeči nejsou jen plácáním do mrazivého větru. Otázkou však je, zda najdou odvahu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Typický případ snímku, v němž se vyskytuje americké maloměsto, mnoho rozmanitých postav, univerzální humor a vše podmanivě natočené, takže vám ani moc nevadí, že už jste to všechno někde viděli ;-) Občasné klišé neuškodí. Škoda, že to jako ve filmu nechodí i ve skutečném životě, hned bych se na nějaké takové podobné místo odstěhoval ;-) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

To se mi snad zdá! Co dělá v takovéhle naivní fraškovité povídačce někdo formátu Russela Crowea? Vlastně vím, zachraňuje kvalitu alespoň na 50%. ..."Ukážeme jim! Je to náš rybník!" - no LOL ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Snímek, který bude příjemný ať fandíte Rangers nebo Perníkářům z Pardubic. Film o sportu mužů, kteří ho berou s nadhledem a považují hru za způsob vyjádření a oddechu. Russell Crowe je skvělý. Film nemá zrovna největší ambice a jeho odevzdanost způsobuje pocit obyčejnosti což je škoda. Trochu více výjimečnosti a mohlo jít o velmi zdařilé dílo, které by bylo po letech vyhledávané. Mystery si však najde své fanoušky... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tedy jak kanadští tvůrci do této tuctové jednohubky mohli ukecat tak výstavní obsazení je jediným překvapivým aspektem celého snímku. Outsideři z malého městečka, kteří si žijí své šťastné životy a jejich zápas proti profesionálům. Znáte, že? Tak Mystery vám to nabídne v hokejovém balení. Není to zlé, je to nepochopitelně dlouhé a vše je zde přesně jak očekáváte. Alespoň, že zápas samotný, byť plný sportovních klišé, je dobře natočen a vlastně i napínavý. A nebojte však on nakonec někdo ve zpomaleném záběru to své svalstvo naplne a vsítí rozhodující branku. Zvolejte WOW! ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Prostý příběh o prostém městečku na Aljašce, kde každému normálnímu člověku mrznou všechny údy, ale obyvatelstvo hřeje láskou, když vyslovíte slovo hokej… Žijí pro ten sport a udělají vše, aby dokázali, že i „prodavači, šerifové a studenti“ jsou stejně dobří jako NY Rangers nebo lepší?? :-) příjemná oddychovka, kde si milovnice zadečků přišla na své… a dokonce v lepším podání než jsem zvyklá :-) PS: Mám hračku koníka a ten kaká velká hovínka. ;-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hraju hokej a smilním, protože to jsou dvě nejzábavnější věci v zimě." Mám rád sportovní duely, v nichž se trpaslík utká s obrem. Z počátku jsem doufal, že se skutečně zápas uskuteční na velkém rybníku, hrbolatém ledě, bez mantinelů, při teplotě -60°C a hrát se bude 4 na 4. V tu chvíli by zápas mohl být alespoň trochu reálný a pro diváka zajímavý. Jenže vše je jinak a Mystery nesmyslně hraje s Rangers vyrovnaný zápas na předpisovém kluzišti. Dalším zklamáním bylo, že mi jména hráčů NY Rangers nic neříkala. Gretzky, Graves, Leetch, Nedvěd, Kovaljov nebo Samuelsson patrně umrzli cestou a nemohli nastoupit. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Nic novýho pod sluncem. Téměř totožný příběh byl zpracován na všechny možný druhy sportů, ale i tak byla Mystery, Aljaška ( ano, viděno s dabingem ) příjemnou oddychovkou - a to hlavně díky obsazení. Smál jsem se, i fandil až do poslední sekundy - 70%. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"My sme tu doma, toto je náš rybník!..." Aj keď táto veta trochu zaváňa trápnosťou, ten kto miluje hokej, nemôže tak ľahko film odpísať. To prostredie a sobotnejšie zápasy v Mystery majú čosi do seba a čo by som dal za to, keby som mal ľad takto blízko a zadarmo. Hrať zápas proti New York Rangers je výzva...Pre bežného diváka bude film zaujímavý hlavne pre účasť R. Crowa, ostatní sa možno zaľúbia do krásneho prostredia a či už hokej máte radi alebo nie film si minimálne tri hviezdy zaslúži. Ja ako fanda hokeja pridávam štvrtú. 70%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hokejový zázrak s Kurtem je někde jinde než Mystery, Aljaška. Tady přecejen není zcela věrohodné aby místní vesnický tým sehrál takhle napínavý zápas proti profesionálům z Rangers. Také se nedá říct, že by se jednalo v případě Mystery o komedii. Crowe, Azaria, Reynolds jsou všichni velmi nevýrazní. Jestli mě něco zaujalo, tak určitě Myersovo cameo. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pokud bych tento film měla zhodnotit jediným slovem, bylo by to: PŘÍJEMNÝ. Oddychové dílko s příjemným hereckým obsazením, příjemnou hudbou, příjemným scénářem, slušnou režií a nááádhernou krajinou. Na své si přijdou příznivci sportu, komedií i malých lidských dramat. Nicméně žádná stránka filmu není převratná, dechberoucí... trošku jsem postrádala více emocí, hlubší prožitek. Za měsíc si na "Mystery, Aljaška" nejspíš ani nevzpomenu, ale necelé dvě hodinky ve společnosti tohoto filmu byly jednoduše příjemné, jakkoliv mě ničím neobohatily. 66,6% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Som veľký fanúšik hokeja, no aj keď námet bol fakt zaujímavý, zrežírované je to dosť nudne. Russell Crowe opäť, tak ako vždy ťahá film svojou charizmou, ale ostatné postavy boli nevýrazne a diváka nemali čím zaujať. Ako uznávam, že sa film nesnažil smerovať len k hokeju a riešil aj rodinné problémy a podobne. Lenže pri žánre komédia by som čakal niečo zábavnejšie. Tu sa to bralo všetko tak vážne, až to nudilo. Inak záver filmu a niektoré tie hokejové momenty s ľadového mestečka Aljaška potešili. 65% - 3* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Neuberu hvězdy jenom proto, že tady po filmu pálíte pukama ostřeji, než jak to uměj naši beci v nároďáku. Moji branku totiž Russellovi kluci trefili. Našel jsem v tom nečekaně dost srandy, a pak hlavně hokejový záběry konečně v nějakým filmu vypadaj hokejově. Že je to americká limonáda pro zahřátí, když vám zrovna nejde topení, je mně celkem fuk, protože já jsem se díky kopcům okolo Canmore dvě hodiny cejtil jako doma. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Tisíckrát ohraná píseň podle mizerného schématu každého druhého filmu ze sportovního prostředí, kdy partička vidláckých nadšenců jde za svým snem. Ale jo, zápas s Rangers byl napínavý a dobře natočený, takže mám z tohoto snímku spíše pozitivní pocit :-), ale podruhé už ho vidět nemusím. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Krásný závěr a přeci jen není klišé. Samozřejmě skvělý Russell Crowe, ostatně jako v každém v jiném filmu... 8/10 = 80% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj malé mestečko kdesi na Aljaške môže hrať hokej svetovej úrovne, a to aj napriek tomu, že sa mu každý smeje... Jednoduchý príbeh o naplnených snoch, hokeji a prenádhernej prírode, pričom jemný humor tu strieda vážnejšie scénky. Roztomilé a pritom zábavné. Ako nenáročná oddychovka určite poteší. 65/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Městečko Mystery je zapadákov, ale muži jako by se tu rodili s bruslemi na nohou. Každý z nich je totiž posedlý hokejem. Jednoho dne ale přijde nabídka, aby si to "mysterijští" rozdali s profesionálním hokejovým týmem NY Rangers. Nápad konfrontace amatérů s profesionály není nijak originální, ale rozhodně zde funguje poměrně dobře. Škoda jen, že do městečka přijela jen druhá garda týmu Rangers. A tak zde nenajdeme žádná známá jména, ale i tak závěrečný duel, který amatéři prohrají, stojí za to. Je to snímek poměrně dobře natočený se sympaťákem Russellem Crowem v titulní roli, ale v první polovině se poměrně vleče. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém se už před zhlédnutím odvážíte vyložit kompletní děj a šance na zmýlení je minimální. Přesto film zhltnete a po skončení se budete cítit téměř uspokojeni. To je film Mystery, Aljaška. Film, kde se hokejoví nadšenci střetnou s profesionály. A protože se jedná o film, tak film patřičným filmovým způsobem i skončí. Nicméně vše je více než pěkně zahrané, takže na druhou stranu proč ne. Takže asi tak. 3* ()

Reklama

Reklama