Reklama

Reklama

Zloději paměti

  • USA The Forgotten (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Telly Paretta (Julianne Moore) přišla před 14 měsíci kvůli tragické letecké havárii o svého osmiletého syna Sama. Zatímco se snaží vyrovnat s tímto neštěstím a následným rozchodem s manželem Jimem (Anthony Edwards), dozvídá se od svého psychiatra Dr. Munce (Gary Sinise) děsivou skutečnost - dle jeho tvrzení trpí halucinacemi, nikdy žádného syna neměla a své vzpomínky si sama vytváří. Šokovaná Telly se pokouší nalézt jakékoliv důkazy o Samově existenci - fotografie, videonahrávky, památníky... Ale to všechno je pryč.

Telly začíná propadat přesvědčení, že se skutečně zbláznila. Pak ale potká naději v podobě Ashe Corrella (Dominic West), otce jedné z dalších obětí stejného leteckého neštěstí, a oba společně se vydávají hledat způsob, jak dokázat existenci svých dětí a vymanit se z šílenství, které je obklopuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (232)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ono sa to zo začiatku hrá, že snímka zhltla všetkú scenáristickú múdrosť sveta a nakoniec sa z toho vykĺbi klišé, nelogická, lacná, primitívna kravina, ktorá ma pri sledovaní nie len že nahnevala ale sledovaním som trpel až do konca. Nebyť tých čudesných sci-fi prvkov, možno by som nebesnil ako nakazený pes. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jakýsi "mysteriózní" snímek bez jakéhokoliv zjevného potenciálu,který si nezaslouží žádná ocenění a tudíž ani nestojí za shlédnutí..Když se ale podíváme,tak to není taková ztráta času jako jiné snímky běžně vysílané v českých televizích. Podivný námět, který je jako vystřižený z nějákého špatného vtipu FBI nebo jakékoliv podobné americké " organizace". Jediný důvod proč jsem se na to podívala byla skvělá Julianne Moore ale měl by se konečně zakázat český dabing. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Spíše zloději času.. Je smutné sledovat přední hollywoodskou herečku, jakou Julianne Moore bezesporu je, v tak plytkém psychologickém dramatu. Ošidné téma nedokázal ani scenárista, natož režisér, udržet v nějaké napínavé rovině, film se několikrát nelogicky převrátí, v první polovině se z něj stává thriller, kdy po hlavní hrdince jde několik federálních agentů, kteří musejí za každou cenu uchovat tajemství jednoho vládního experimentu. Věci se totiž mají tak: Telly žije v představě, že její malý synek umřel při letecké katastrofě, jenže nejbližší okolí (včetně manžela a psychiatra) jí přesvědčují o tom, že dítě se nikdy nenarodilo, jelikož těhotenství skončilo potratem. Jak to tedy celé bylo? Upřímně zhruba po třiceti minutách filmu mi to bylo relativně jedno. Atmosféra chybí, jen kameraman s autorem hudby Jamesem Hornerem se snaží vyloudit na divákovi alespoň nějaké emoce!! Ostatně příběhy s „nadpřirozenem“ mi nikdy moc neříkaly, ono si stačí vybavit poslední snímky M. Night Shyamalana. ()

Rockwood 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Téma, které mě zaujalo mělo dobrý příběh. Ovšem trochu se mi nelíbilo až moc toho scifi... kdyby raději trochu přidali na tajnosti než na té scifi možná by se mi to llíbilo na pět hvězdiček. No a ještě mi to trochu kazí Dominic West. To co předvedl na mě nepůsobilo až tak moc "přrozeně". Aspoň ne jako Julianne Moore. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kamerové filtry, lokace a oblečení (!) vnášející ponurost, výkony hvězd nižší svítivosti (West, Moore, Sinise) a pár nervy cuchajících scén. Opojen těmito fakty skočil režisér Ruben z Empire State Building a let by to byl úchvatný, kdyby mu někde v půlce nezazvonil mobil a na displeji se neobjevilo jméno Fox Mulder. Znenadání zjistil, že na zádech nemá křídla, či padák, ale jen batoh s cihlami, které mu tam naložil scénárista, ovšem za výše uvedené klady jsem mu alespoň na místo dopadu ochotně přistavil kontejner s odpadky. Celou dobu mi vrtalo hlavou, proč hoši ze "za Mléčnou dráhou doleva a pak 2000 světelných let rovně" plus jejich přisluhovači z třípísmenné bezpečnostní agentury rovnou nesprovodili šťouravé rodiče nenápadně ze světa (ona jako redaktorka by si mohla propíchnout čelní lalok propisovací tužkou, na něj by během zápasu nečekaně spadla světelná kostka s ukazatelem skóre)? S koncem však přišlo vysvětlení a já zase ten kontejner odsunul.. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (14)

  • Film sa natáčal v New Yorku (New York, USA) a Los Angeles (Kalifornia, USA). (Arsenal83)
  • Keď detektívka Popeová (Alfre Woodard) príde domov na Long Island, na prednej časti svojho neoznačeného auta má modré blikajúce svetlo. NYPD ale nepoužíva modré, iba červené svetlá. (Arsenal83)

Reklama

Reklama