Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující a působivý film Okrsek 49 vypráví příběh baltimorského požárníka Jacka Morrisona (JOAQUIN PHOENIX), který se stává z nezkušeného nováčka ostříleným bojovníkem s ohněm. Při namáhavé a riskantní práci, kvůli níž i přes veškerou snahu nezřídka zanedbává manželku a děti, často spoléhá na podporu svého rádce a šéfa Mikea Kennedyho (JOHN TRAVOLTA) a svou druhou rodinu - ostatní požárníky, které drží pohromadě téměř bratrské pouto. Když se ale ocitne uvězněn uprostřed nejhrozivějšího požáru své kariéry, jeho život a věci, které v něm považuje za podstatné - rodina, důstojnost, odvaha - se náhle stávají ještě důležitějšími než kdykoliv předtím. Zatímco se jeho kamarádi z hasičské jednotky snaží udělat vše pro jeho záchranu, Jackův život visí na vlásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nejde ani o akce v ohni ale poctu požárníkovy a jeho silném příběhu. Cely film doprovází super herci, s dávkou humoru a neúprosný živel který bohužel je velmi důležitý a dokáže vzít to nejcennější. Když vidíte tu beznaděj zastaví se vám dech, oči zůstanou na obrazovce a vy jen pozorujete tu napínavou dramatickou chvíli která vás do kolen dostane. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Film, který má rozhodně co ukázat. Po lidské stránce, je nám příběh předkládán v dojemném duchu. Ukazuje nám člověka, který miluje svou práci hasiče a v kterém bojuje věrnost rodině s touhou zachraňovat lidské životy. Prolínání minulosti s přítomností filmu rozhodně svědčí, děj tak získává dramatičtější kouzlo a drží diváka v napětí. Bohužel je z filmu cítit americká pýcha, kterou z podobných filmů nedokáží nikdy vypustit, nebo spíše nechtějí. Nebýt vše tak nabubřelé "americkým" smyslem pro čest a zbytečně zviditelňovanou odvahou, mohlo to být o fous lepší, alespoň pro mě, jako evropského diváka. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Průměr, který ničím nepřekvapil, neoriginální a patetické, jak se při zvoleném tématu o hasičském povolání dalo předpokládat. Herecké výkony vcelku solidní, speciální efekty na úrovni, celkově není co vytknout, až na tu nudnou předvídatelnost. Jako pocta hasičům obstojné, leč podobných filmů už tu bylo... a tenhle nepřinesl nic nového. 58% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Film jsem původně bral jako jeden z dalších filmů o tom, jak si přírodní živel zahrává s lidskými životy. Pak mě ale nadchly herecké výkony ostříleného Travolty a "méně zkušeného" Phoenixe..a samozřejmě krása Jacindy Barrett! :) Skrze pomalejší (a místy i vtipný) začátek jsem se po chvíli sžil s postavami..jejich utrpení v podobě zranění nebo smrti přátel..postaveno v protiklad k satisfakci v podobě zachráněných obětí. Zkrátka..je to film, který se zabývá mnohem větší "akcí" než je jeden výjezd..a tou akcí je život! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vyřiďte mé ženě, že ji miluji, ale jedním dechem jí k tomu dodejte, že práci hasiče miluji ještě víc.. Od Backdraftu už bylo vystříkáno hodně vody do plamenů a tak zákonitě musel přijít nějaký snímek o pár správných chlapech, kteří za každých okolností táhnou za jednu hadici. Pocta nebezpečné řeholi s mírně nadprůměrnou dávkou patosu a nevšedním koncem, který však kvůli emoční plochosti ústředních postav nedovolí naplnit požární hydranty vašimi slzami.. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Masky s dýchacími přístroji ve filmu jsou ve skutečnosti ochuzeny o potřebnou část, tzv. „polomasku“, kvůli které by hrdinům nebylo vidět do obličeje. (jirijost)
  • Ve scéně, kdy Linda () pije na ex v restauraci drink, mění se v jednolitvých záběrech množství pití ve sklenici. (jirijost)
  • Ve scéně, kde je Jack Morrison (Joaquin Phoenix) v hořící továrně a propadá se s ním podlaha, upadne mu helma. Když se však propadne, následuje střih, kdy mu kape na čelo voda, a helmu opět má a nasazuje si ji. (Cundroklepac)

Reklama

Reklama