Reklama

Reklama

Jeepers Creepers 2

  • USA Jeepers Creepers 2 (více)
Trailer 1

Jednou za 23 let se probudí zlo a 23 dní se krmí na lidech...
Parta teenagerů - basketbalistů a jejich trenéři se vracejí školním autobusem po odlehlé dálnici ze zápasu domů. Po cestě praskne pneumatika, autobus se stane nepojízdným a basketbalisté zůstanou odříznuti od civilizace. Blíží se noc a krvelačné monstrum se zrovna po 23 letech probudilo. A má hlad. Velký hlad... (vw.cobra)

(více)

Recenze (263)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zdá sa mi neuveriteľné, že obidva filmy "Jeepers Creepers" točil ten istý režisér. Prvý diel považujem za svižný horror s jednoduchým, ale zaujímavým, námetom. Pekelné monštrum, akýsi inodimenzionálny bogeyman, ktorý vetrí pach svojich obetí. Tá, ktorú si vyberie už nemá šancu. Pri tónoch starej skladby Jeepers Creepers ju vždy dostane. Niet záchrany. V jedničke to fungovalo výborne. Dvojka je úplne iná. Stala sa z toho naivná akčná skomolenina s príšerným scenárom plným nelogickostí a stupidných dialógov. Horrorový feeling prvého snímku je preč. A nejako sa pozabudlo aj na tú starú pesničku, ktorá zvestovala smrť, - Jeepers Creepers. Dvojka je odfláknutá a zbytočná. Jedine za technické spracovanie dávam dve hviezdičky. ** ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Autobus plný roztleskávaček a basketbalistů. No co jsem od toho vlastně mohl očekávat? Ale mám takový pocit, že by se u hororů měl člověk bát a ne se přiblble uchechtávat. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Tak jsem asi jedna z mála komu to nepřišlo, jako úplně stupidní horor s ubohejma hercema a špatným scénařem, už jsem viděla daleko horší horory. Ve dvojce dostal Jeepers Creepers daleko víc prostoru a můžeme si počkat dalších 23 let na jeho odvetu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přestože ** nevypadají nic moc, tak to zase tak hrozné není. Jako oddechovka JC2 mi bohatě stačí. Přece jen se jedná o dost originální horor. Čili žádní duchové a já nevím co ještě je dneska pomalu denní chleba scénáristů. Design Creepera je skvělý. Navíc zde má opravdu vynikajícího protivníka. Nasraný farmář s harpunou, málem mi to připomínalo Čelisti:) Jen mě trošku zaráželo, že cesty v Americe buď nikdo nepoužívá anebo ti basketbalisti projížděli místem kde nikdo nežije. 40% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pokud u jedničky byla síla v dechberoucí první půlce filmu, pak u tohoto pokračování se opravdu jen těžko hledají klady. Autobus narvaný nesympatickými spratky přímo volá po slisování, dokud jsou uvnitř. Zcela chybí strach, snaha vydělat na úspěšném předchůdci rozhodně neomlouvá tupoučký scénář a slabé herecké výkony. Sledováno s nezájmem, hvězdičku ponechám díky občasnému nepatrnému záblesku atmosféry. Ubohá parodie. 19% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s nejnovějším přírůstkem do téhle minisérie se ukazuje, jak je dvojka výborná, ba co dím, je i napínavější než první film. Nápad se školním autobusem se ukázal jako velmi dobrý. Charaktery jednotlivých postav se v momentě ohrožení odkrývají. To, co by se mohlo zdát jako blábolení, by jistě znělo i ve skutečnosti, jelikož člověk zahnaný do kouta překračuje hranice všeho. Temný lovec zde hojně létá, zejména harpunovací scény jsou skvělé. Vytvoření nové hlavy je efektní, autoři si pohráli i s detaily monstra, jako je třeba dýchání. Snad jen tělo bez hlavy, z něhož nevystříkla ani kapka krve, působilo příliš neskutečně, ale ok, třeba mu všechnu krev vysál... A kvituji, že největší hajzl dostal co proto. Jednu hvězdu jsem k původnímu hodnocení přidal. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Na jedničku, která mě nezklamala, má jakoby navazovat dvojka která u mě totálně ztroskotala. Ani jsem se nebál, horor typu Psí vojáci, kde se spíše zasmějete než budete třást strachy a létající mrtvola Batmana mě taky nějak nepřesvědčila (( :: ()

juta 

všechny recenze uživatele

Dvojka byla trochu jinčí kafe. Bavila mě o několik stupňů víc jak první díl a film rychle nastartuje děsivou atmosféru od začátku a nekončí po celou dobu filmu. Divím se, že právě dvojka je tak kritizována a vyčítánu Salvovi, že se mu dvojka příliš nepovedla. Mně právě přišla o dost zajimavější a s Jeepersem se tu dá seznámit opravdu hodně detailně a zde vůbec nevadí, že se většina děje odehrává pouze ve stojícím školním autobuse. To možná umocňovalo tu bezmoc lidských terčů a konečně tu dojde i na pořádný souboj. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veru tak, Creeper síce nemá charizmu a jeho herecký výkon je spomedzi všetkých postáv asi najhorší, ba čo viac, jeho portfólio útočných pohybov tiež nie je veľmi pestré. Približne v polovici filmu vás už jeho kúsky pomaličky prestanú baviť, podobne ako tvorcov filmu, a tak chtiac - nechtiac prikročíte až k žánru hororovej komédie. Strach je nadobro preč, nastupujú veľmi absurdné momenty vyvolávajúce smiech. Nie každý si môže byť istý, či sa do filmu nepriplietla aj pasáž viac známeho Scary Movie 3. Film tak po hodinke stratí tempo, nasadenie, pestrosť a zvrhne sa na naťahovanú zlátaninku. No a čo sa týka skvelej známej piesne Jeepers Creepers - tak tá v druhom dieli prakticky ani neodznie, hoci sa záhadným spôsobom dostala do uvedenia v záverečných titulkoch. Zvláštne. Že by vystrihli takú perlu na soundtrack. Tomu sa mi ani nechce veriť. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kvalitné i keď slabšie pokračovanie, ktoré poteší mnohých fanúšikov slasherov. Najväčšou chybou je, že i keď film má mnoho nádejného mäsa, nevyužíva ho a zbytočne veľa postáv prežije. ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Victor Salva má talent. Vie slušne režírovať, pekne pohybovať kamerou, i v správnom momente použiť nejakú tu ľakačku. Na čo ale doplatil teraz, je stupídny scenár plný dementných dialógov a ešte dementnejších postáv. To, čo ma pri filmu držalo, je hlavný záporák Creeper. Vždy, keď sa coolovo zaksichtil do kamery, vyceril zuby, poupravil si klobúk, či roztiahol krídla - tieto momenty som len gurmánsky vychutnával. Creeper má proste štýl. Rád by som videl, ako by sa Salva popasoval s žánrovo príbuznou Nočnou morou, či Piatkom trinástym. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Tradičná teen vyvražďovačka so zábavným slasherom Creeperom, ktorý ožíva každých 23 rokov aby si od vyhliadnutých obetí povyberal orgány, ktoré už potrebujú u neho vymeniť. Trochu menej atmosféry oproti Jeepers Creepers z roku 2001, ale viac zábavy a názornosti Creepera. Taká hororová oddychovka, pri ktorej som miestami fandil tomu nechutnému lietajúcemu zabijakovi, aby už konečne tej parte teenagerov dal to čo si zaslúžili. Ich mozgy si asi nezobral, tým by sa totiž moc nevylepšil. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s jedničkou katastrofa, ale jako horor s teenagery pro teenagery to ušlo. Ale už to, že jsem se u filmu párkrát zasmál o něčem svědčí. I sám Jeepers tam z těch blbců v autobuse musel mít hroznou prdel a já se mu nedivim. Ono to i tak chvilkama vypadalo, že se skvěle baví a to bylo docela parádní - nevim jestli to byl účel. A když se ve školním autobuse zaseknout dveře, tak přece vylezu oknem ne? ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Súdiac podľa hodnotenia čsfd, dávam za pravdu tým, ktorí tvrdia, že Amíci sa dokážu baviť lepšie než my. Tak nám treba... Možno som nejak divne postihnutý, možno som si len JC2 pozrel "v tom správnom čase", ale mám pocit, že tu atmosféra funguje viac než dobre (čo u béčka fakt poteší) a že strašidelnosť je na rozdiel od jednotky prítomná permanentne. JC2 je komorná existenciálna dráma s teenagermi konverzujúcimi primerane svojmu veku (nikto tu hádam neočakával, že budú sypať perly ducha) a nadprirodzeným desom (od ktorého hádam nikto neočakával, že sa bude správať podľa želania kohokoľvek). Všetky tie alogické scény v afektovanom a efektnom aranžmá som si naozaj vychutnal ("pick up" scény, hypnotická "upside down" scéna, "head off" scéna, záverečná morbídna "private cemetery" scéna s paródiou na Ukrižovanie, démon umierajúci tak, že oči nezatvára, on si ich zakrýva - napadá ma paralela so Švankmajerovou Alenkou a scénou s húsenicou, ktorá si oči pre zmenu zašíva: "A teraz ma nechajte v kľude spať." - a najmä scéna s okýpteným démonom, ktorý robí čo môže, aby sa dostal k čerstvej "súčiastke", wow!) a s potešením konštatujem, že mi konečne došlo, že Creeperova tvár nie je výsledkom neschopnosti tvorcov (designer sa inšpiroval starou dobrou školou Raya Harryhausena, čo mi pripadá úplne úžasné). Rastie nám nová hororová legenda, páni. PS: Páči sa mi, ak čierny humor v horore nevyvolá salvy smiechu, ale len mierny úsmev - vodič, ktorý bude čoskoro "out of order", pretože netvorovi poslúži ako zdroj nejakej "súčiastky", má vzadu na aute nápis (ktorý som si už mimochodom nechal vytetovať na zátylok): I´M NOT A COMPLETE IDIOT, SOME PARTS ARE MISSING! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Ještě větší sračka než jsme doufali.Kecám.To bylo úplě jasný,že s tohodle hovna a s takovým směšným strašydýlkem to nikdy lepší být nemůže.Ani vlastně nevím za co je ta hvězda.Asi za tu scénu v tom autobuse?????????Nevím.asi mám slabší chvilku když píšu tento komentář.Prostě to nějak nemůžu poslat do odpadu.Na to jsou tady jiní adepti. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dvojka je poměrně o dost horší než její zajímavý předchůdce. Nějak se vytratilo napětí, nějak ubyly i nápady. Vše má blízko k typickým narychlo spíchnutým pokračováním, která postrádají kouzlo originálu. Jako horor je to průměrné. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

První díl se mi celkem líbil, byl to řemeslně dobře zvládnutý horor s dobře vystavěným napětím a solidní atmosférou. Dvojka je ale neskutečná blitka, která dělá dobře zakončenému předchůdci špatné jméno - atmosféra nefunguje, napětí se nedostavuje, mordy nudí, scénář je vpravdě dementní...no prostě hnus. Pár okamžiků mě ale upřímně pobavilo...ovšem ne záměrně. 30% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že v případě Jeepers Creepers jsem viděl nejdříve druhý díl a až poté první. A tenhle se mi líbil více. Už si ani nepamatuji, kdy jsem tento film viděl. Vím však, že to nebylo před rokem 2003, protože tehdy neexistoval. Tehdy se mi to líbilo, dnes už bych to asi nerisknul. Jeden plný školní autobus a jeden klasický americký ozbrojený neohrožený farmář proti monstru, které se v krátkém časovém intervalu snaží pozřít co možná nejvíce lidiček. To je přibližná charakteristika celého filmu. Jak říkám. Tehdy se na to koukat dalo. 3* ()

boshke odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto byla velice, velice solidní slátanina. Jedna z nejpitomějších věcí, co jsem kdy viděl... 0% ()

Reklama

Reklama