Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rockové koncerty bývaly kdysi podezřelé. Měly totiž přitahovat všelijaká divná individua, která nemyslí na nic dobrého. V tomto případě se jedná o dvojici uprchlých trestanců, kteří se chtějí skrýt v koncertové vřavě... Film se vyznačuje dokumentárními náběhy v zobrazení hudební produkce i třeštění fanoušků, avšak kriminální linie je hodně vyumělkovaná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

sud 

všechny recenze uživatele

Zde se dočítám, že by bylo lepší nebrat film jako kriminálku - já bych to nebral ani moc jako film (i díky stopáži, má to něco málo přes hodinu). Spíš je to krimipovídka s jednoduchým dějem a s netradičním prostředím. Nic podobného z prostředí rockového koncertu a za spoluúčasti populární zpěvačky na toto téma (bohužel nebo bohudík) nemáme. Bez problémů koukatelné. 55%. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Rád jsem se na to koukl. A stáhl si tenhle film. Útěk dvou vězňů, snaha splynout s davem, a rockový koncert, kde se oba vězňové snaží zapadnout mezi davem, a ani by se koncert nekonal, kdyby se fanoušci koncertu nedožadovali tak vehementně (úsměvná scéna), že se koncert prostě konat musel. V době vzniku tohoto filmu bylo zcela vyloučeno, že by si fanoušci koncert vyžádali, ba naopak bylo hodně koncertů zrušeno, a to snadno, kapele to nebylo dovoleno, a diváci mazali domů...Osobně dávám tři hvězdičky i proto, že mi bylo asi třináct, kdy to byla má první návštěva bez doprovodu na koncertě, kde hrála nejdříve jako předkapela skupina tří hráčů Bumerang (pozdější Turbo, s předčasně zesnulým zpěvákem), a pak Petra Janů, která měla tehdy hit "Motorest", a rozjížděla díky němu svou kariéru naplno, a jejím vrcholem byla asi tak druhá polovina 80. let. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Věnujte, prosím, pozornost mimořádné pátrací relaci Federální kriminální ústředny. 1) Nechtěně úsměvný film se potýká se zřejmou nezkušeností tvůrců s tématem i prostředím. 2) Vše podstatné, co mělo být řečeno, již napsal ve svém komentu bohemia_regent. 3) Mně nezbývá, než poukázat na přitažlivého 28letého Ivana Pokorného (mladší z dvojice vězňů) a na pěkně přiléhavé džíny 24letého Martina Stropnického. Silnější zážitky jsem si z díla neodnesl. ()

veronikav 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem se těšila (tak asi nostalgie) ...pak celkem nuda ...a ten konec ? Hmmm....asi zase chtěli ukázat jak je ROCK nebezpečný :-D ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy mix kriminalky a poviedky o koncerte rockovych muzikantov. Rezia je sice priemerna, ale na urovni, herci neznami, ale snazia sa. 60 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Poměrně slabá kriminálka. Ty tři jsou za skupinu Bumerang. A rockové fanoušky ,který se v mnoha filmech neobjevují. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Jak propašovat rockovou hudbu do socialistického filmu ... Tomsu mluví Teplý... Petra Janů skvělá zpěvačka a překvapivě slušná herečka...👍🙃 Přesto že film vykazuje slušnou uvěřitelnost, v samém závěru došlo ke dvou nepochopitelným kiksům.Sněhurka (Ivan Pokorný) byl zasažen ze samopalu do břicha aniž krvácel a po scéně kdy přestane střílet, protože mu došli náboje, se stahuje do sklepa kde se tou samou zbraní sprovodí ze světa. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Hodně plytké a bez nápadu. Petru Janů navíc moc nemusím, takže ani hudební linie mě moc nezaujala. O té kriminální je škoda mluvit, uprchlíci mají samopaly, hrozně se díví, že je honí policajti a říkají si "Daun" a "Sněhurka", což přesně vystihuje, o jak kvalitní příběh jde... ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Mámli tento film brát jen jako krimi, asi by to byl první u kterého bych napsal odpad, nebo dal jednu hvězdičku. Ta hudební složka to trochu málo zachraňuje. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, jak jsem se bál, když jsem se rozhodl doplnit vzdělání. Jen ta krimi linie je poněkud bezzubá. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Plytký příběh (pokud se to tak dá vůbec nazvat) dvou uprchlých vězňů, zasazený do prostředí rockového koncertu (pokud se to tak dá vůbec nazvat). Vězňové jsou zřejmě tak blbí, že si myslí, že když na útěku občas někoho odbouchnou a s pistolí v zádech pilota přiletí do západoněmeckého Frankfurtu, budou tam na ně čekat (v roce 1980!) s otevřenou náručí. Rockoví muzikanti jsou zřejmě tak blbí, že když má nováček v kapele technický problém se zesilovačem, dají mu okamžitého padáka, dokonce přímo na pódiu během ještě nedohrané skladby. A scénáristé (a spolu s nimi i dramaturgie, režie atd.) jsou zřejmě tak... no, řekněme "naivní", že si myslí, že tomu diváci budou věřit. Možná leda tak ti, kteří v životě nebyli na rockovém koncertě, a i z těch jen maximálně několik slabomyslnějších jedinců. (Některé absurdní reakce obecenstva filmového koncertu by si mimochodem taky zasloužily samostatný kulturně-psychologicko-sociologický rozbor.) Samozřejmě že tenhle film vznikl proto, aby se trapně přiživil na tehdy opravdu velké popularitě Petry Janů. O to smutnější je potom fakt, že i ta skvělá muzika Oty Petřiny zní oproti původním studiovým nahrávkám (album Exploduj!, 1980, nahráno přitom už o rok dříve) ve filmu v živém podání podání skupiny Bumerang ploše, při zdi, jalově. Kdyby byl tenhle "Koncert" skutečně KONCERT, bylo by tomu přesně naopak. Úplně zbytečný film. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem se jedná o ideový film. Rockové koncerty byli za komunismu vždy v hledáčku StB ( zdravím 'Plastiky'), neboť si mysleli, že tam chodí pouze delikventi, vyvrhelové a nekalé živly. A tvůrci si dějově pomohli dvěma uprchlými vězni, kteří se mezi ně včlenili. A policejní manévry mohli začít. Snímek ale vyznívá tak, jakoby se tvůrci nemohli rozhodnout, co vlastně chtějí točit. Chvílemi je to krimi, chvílemi záznam z koncertu, chvílemi reportáž z koncertního dění v letním amfiteátru, chvílemi hraný dokument o policejním zásahu, chvílemi dokonce i romance. Nic tu nedrží pohromadě, nic tu nevypadá nějak žánrově. Rychle spatlaná filmová (štvavá) výpověď. Nebylo to ještě nakonec na objednávku? ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý film, v němž je poměrně raritním způsobem zobrazena příprava a průběh rockového koncertu kapely Bumerang se zpěvačkou Petrou Janů. Druhá kriminalisticky zaměřená linie se zabývá chytáním dvou uprchlých vězňů, jež se přimíchají do dvoutisícového davu fanoušků rockové hudby a chtějí se v něm ukrýt. Nesourodou dvojici ozbrojených zločinců představoval přemýšlivý a autoritativní J. Tomsa a nestabilní psychopat I. Pokorný. Dramatická zápletka se odehrává až v závěru snímku, kdy si odhalení uprchlíci v obklíčeném amfiteátru, kde se koncert konal, vezmou zpěvačku a jednoho z kytaristů jako rukojmí. V roli mladého hudebního eléva, jemuž během vystoupení selže technika a navíc je zajat zločinci, se objevil M. Stropnický. Ze známých herců se v hodinovém snímku představil P. Rímský jakožto bezcharakterní manažer hudebního tělesa či zvukař V. Kratina. Je zřejmé, že se autoři snažil propojit a dát do souvislostí jako nepřátele režimu uprchlé zločince a příznivce alternativní hudební scény, na druhou stranu nejsou však tito vlasatí hudební příznivci vykresleni až tak odsouzeníhodně, neboť po korektní policejní výzvě byly ochotni po přerušeném koncertu bezproblémově a spořádaně vyklidit hlediště. Bohužel Schmidtův snímek kromě téměř dokumentárního zobrazení rockového vystoupení nenabízí nic zajímavého a zaujme spíše jen svým netradičním pojetím a netypickým hudebním zaměřením. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Petra je skvělá, ale o zbytku "filmu" nemá smysl mluvit. Bez Petry by to bylo tak na jednu hvězdu s bídou. A protože autoři mohli použít lepší hity, tak je to za dvě. Hlavně také za ten konec, to jsem se řezal smíchy. 250920116705/6745 ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě není úplně jasné, jestli je to film o dvou vězních nebo koncert Petry Janů. A přijde mi, že to neví ani tvůrci. Ostatně, více filmové stopáže je věnováno právě Janů a její kapele. Označení hudební kriminálka mi tak přijde zvláštní. A díky tomu, že film nemá ani sedmdesát minut, nestačí se ani jeden z příběhů pořádně rozehrát a dohrát. Všechno je děláno tak nějak napůl. Je to spíš ukrutná nuda. Koukáte na Petru Janů a její koncert a do toho vám běhají po stadiónu dva upocení chlápci sem a tam a vy jen čekáte až je chytí, což je jasné vyústění. Téměř nulová nezáživná zápletka dala dohromady mé hodnocení. Více si film vskutku nezaslouží. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Z filmárskeho hľadiska podpriemer, scénarovo neurčitý mix kriminálky a hudobného filmu. Oplatí sa to pozrieť len kvôli nostaligii rockových koncertov 80tych rokov, amfiteátrov plných fanúšikov, Petre Janú (ktorá však veľké sympatie vo filme veru nepoberie..) a pomerne krátkej stopáži (70min). ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Pánové krimoši Tomsa a Pokorný na útěku před spravedlností se schovají v letňáku na koncertě Petry Janů. No v momentě , když si natěšená mládež násilným vniknutím vynutila od pořadatelů , aby koncert nakonec proběhl , tak sem se docela plácal do stehen. Takhle to tehdy moc nefungovalo , věřte mi , že v 80. roce by to dopadlo jinak . To by byla nakládačka a řádná. ()

waxtrax 

všechny recenze uživatele

Mno. Nutno v první řadě říci, že se nejedná o krimi, ale o hudební film s kriminální zápletkou. Hudební film s rockovou tematikou, to je pro rok 1980 skutečné unikum. Kvalitní kamera a režie dělá z tohoto filmu ve spektru podobných ČS filmů 70-tých a 80-tých let nadstandard. Jako hodně odvážné od tvůrců filmu byla konfrontace fanoušků s (nedotknutelnými a vždy vítězícími) příslušníky VB, při prolomení brány areálu. Tvůrcům se zde podařilo zachytit jedinečnou atmosféru koncertů v letních kinech. Ta kriminální rovina děje je zde jaksi navíc a odfláknutě gradovaná. ()

pantokrator 

všechny recenze uživatele

Rockovou éru Petry Janů mám dodnes rád. Tehdy to byla právě muzika, kvůli které jsem na film šel. A viděl jsem strašlivou píčovinu. ()

Reklama

Reklama