Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama vychází ze skutečných událostí, k nimž došlo při bankovní loupeži v roce 1997 v sverním Hollywoodu. Na zemi tehdy zůstali ležet dva mrtví a patnáct lidí bylo zraněno. Byla to nejbizarnější a nejhrdinštější akce v historii losangeleské policie. (oficiální text distributora)

Recenze (63)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Kdyby ten Simoneau nebyl takovej patlal. Nesnášim ho od tý doby, co totálně zkurvil Napoleona. Omlouvám se za sprostý slovo, ale tenhle člověk nemá za kamerou co dělat. Tím spíš nechápu, že mu přihazujou samý relativně zajímavý věci, aby měl dost materiálu ke kurvení. Působí to nudně, usedle a nepřesvědčivě, což u filmu podle skutečný události je obzvlášť zarážející. Není to průběhem událostí, ale rejžovou neschopností dosáhnout působivosti nebo netelenovelovosti (ve všech bodech obžaloby - kamera, postavy, dialogy, akce). Film, jehož lepší části jen mírně překonávají zprávy na TV NOVA, si zkrátka soucit nezaslouží. Sakra, proč to nedostal někdo schopnější. Simoneau by se měl podívat na Baader Meinhof Komplex, aby se dozvěděl, jak má vypadat film podle skutečnejch událostí, ale obávám se, že by to stejně nepochopil. Hallmark jsi a v Hallmark se obrátíš. ()

Jazz06 

všechny recenze uživatele

Když jsem se dozvěděl, že je to podle skutečné události, tak jsem se docela těšil. Při sledování filmu jsem ovšem zažíval čím dal větší zklamání. Zbytečně zdlouhavě a hlavně nudně natočené. Akce prostě nebyla akce. A prokládání monology "hlavních hrdinů" by možná bylo k něčemu, kdyby mluvili skuteční účastníci té události a ne herci, kterým dali text do ruky... Krom toho: přišlo to tak jenom mně, nebo ti policajti byli neskutečně neschopní? Oba zloději se jim naservírovali jako na talíři a těm cca 50 střelcům trvalo asi 10 minut, než jednoho neřáda trefili do ramene. Kdyby se ti dva aspoň kryli, tak nic moc nemůžu namítat, ale vzhledem k tomu, že stáli uprostřed parkoviště a prostě zmateně vytříleli asi 3 obrovský zásobníky, tak to pardon, ale WTF?! Jestli to tak bylo i ve skutečnosti tak to potěž pánbu. Nejvíc mě asi dostal jeden policajt, který se zřejmě snažil chránit postřelenou ženu, ale vypadalo to spíš, jako by ji používal jako vlastní štít. Tolerance jedné hvězdičky za to, že to byl TV film... ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Krimi s dokumentárnymi prestrihmi natočené na základe reálnych udalostí z 28. februára 1997 v severnom Hollywoode. Kedysi dávno som kdesi na dokumentárnom kanáli videl reálne zábery z tejto udalosti pozhŕňané do pôsobivého dokumentu. Musím uznať, že ani film nestratil na dramatičnosti a zábery na chlapcov (Larry Phillips (26) a Emil Matasareanu (30)), ktorí už dopredu vedeli, že chcú zabíjať, nenudili za celých cca 100 minút. Vyzbrojení dovtedy nevídaným arzenálom útočných pušiek AIMS (rumunská verzia Kalašnikova) a HK 91 oba typy ráže 7,62mm s veľkokapacitnými bubnovými zásobníkmi s prieraznými nábojmi, nejakými Berettami a revolverom sa vydali si "zohnať drobnú hotovosť". Už z tohto výpočtu arzenálu a ich užitia barbiturátov pred akciou je jasné, že borci svoju žiadosť o peniaze mysleli vážne a prierazné strely prechádzali autami, za ktoré sa príslušníci LAPD kryli, ako maslom. Že presile z radov LAPD nemohli dlho vzdorovať je asi každému zdravo uvažujúcemu človeku jasné, a ako to asi celé mohlo dopadnúť, je jasné tiež. Že sa tento incident zaobišiel bez strát na životoch (lupičov nerátam), je pri takom počte projektilov, aké lietali vzduchom, skoro zázrak. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Úvod filmu je maximálně lákavý. Policisté hovoří ve svých výpovědích o prožitých událostech či o tom, co to znamená být policajt. Tento styl vyprávění i použitá kamera se mi dost zalíbily. Záběry na obličeje herců často doslova zaplňují celou plochu obrazovky. Což jsem uvítala zejména v případě Mikeyho Madsena:) Celý tento vydařený úvod však trvá jen do okamžiků, než ultra drsní kriminálníci v podání Olega Taktarova a Andrewa Bryniarski (alias Leather Face:) začnou šíleně okolo sebe pálit nekonečné množství nábojů. Poté už se jen střílí, krvácí či utíká. Jednotvárnost, stojatost a bezobsažnost děje mě pomalu začala fyzicky vyčerpávat a já tak zaspala konec filmu:) Rovněž by se dalo najít jisté množství logických nedostatků. Nad jedním stále uvažuji. Je možné, aby okolo padesáti pracovníků policejního oddělení neúnavně střílelo na ony lotry a ani jednou je nezasáhli třeba do hlavy? Nebo jiné části, kterou by neměli chráněnou neprůstřelnou vestou? Kdyby přesně zamířili, tak by se někomu určit podařilo se strefit, ne? Byli to přece profesionálové, přece nemohli selhat v důsledku stresu, že:) Film rozhodně má rozjetý potenciál, ten se však zastaví zhruba právě po těch 44 minutách. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vítězství síly vůle nad silou palebnou aneb hraný polodokument o jedné skutečně skutečné kriminální události a to byl, jak dobře víme, major Zeman taky.. Mé konspirační já to spíše vidí jako akci na objednávku výrobce nábojů Luger 9mm, který potřeboval vyprázdnit policejní sklady střeliva a proto zrovna v ten den měli všichni odstřelovači S.W.A.T. odpolední směnu a policisté z daného okrsku chodili posledních šest měsíců místo cvičných střelb na koblih a kávu s třemi cukry do místního Donut Landu. Režisér Simoneau leští odznak L.A.P.D. jako smyslů zbavený a dělá to neskutečně nudným způsobem. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Na fotke svojho otca, ktorú Ron Livingston drží v ruke, je vlastne skutočný SWAT LAPD dôstojník Donnie Anderson, ktorý bol jedným z troch zasahujúcich dôstojníkov SWAT, ktorí vykonali finálne zatknutie podozrivého a na ktorom je postava Rona Livingstona založená. Môžete ho tiež vidieť s ostatnými dôstojníkmi LAPD na konci filmu pri udeľovaní medailí za statočnosť. (Smok)
  • Zásahu proti dvěma bankovním lupičům se zúčastnilo na 200 policistů. (Rollo_Tomasi)
  • Dvojice ozbrojených lupičů vypálila cca 1 100 nábojů (z útočných pušek AK-47 s bubnovými zásobníky a samonabíjecích pušek na základě sovětské karabiny Simonov). (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama