Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama vychází ze skutečných událostí, k nimž došlo při bankovní loupeži v roce 1997 v sverním Hollywoodu. Na zemi tehdy zůstali ležet dva mrtví a patnáct lidí bylo zraněno. Byla to nejbizarnější a nejhrdinštější akce v historii losangeleské policie. (oficiální text distributora)

Recenze (63)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Utahaný, špatně zahraný a nikterak zajímavým způsobem natočený "rekonstrukčně-dramatický" dokument / film o skutečné bankovní loupeži. Potenciál určitě velký, ale zábavnost takřka nulová. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Kdyby ten Simoneau nebyl takovej patlal. Nesnášim ho od tý doby, co totálně zkurvil Napoleona. Omlouvám se za sprostý slovo, ale tenhle člověk nemá za kamerou co dělat. Tím spíš nechápu, že mu přihazujou samý relativně zajímavý věci, aby měl dost materiálu ke kurvení. Působí to nudně, usedle a nepřesvědčivě, což u filmu podle skutečný události je obzvlášť zarážející. Není to průběhem událostí, ale rejžovou neschopností dosáhnout působivosti nebo netelenovelovosti (ve všech bodech obžaloby - kamera, postavy, dialogy, akce). Film, jehož lepší části jen mírně překonávají zprávy na TV NOVA, si zkrátka soucit nezaslouží. Sakra, proč to nedostal někdo schopnější. Simoneau by se měl podívat na Baader Meinhof Komplex, aby se dozvěděl, jak má vypadat film podle skutečnejch událostí, ale obávám se, že by to stejně nepochopil. Hallmark jsi a v Hallmark se obrátíš. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vítězství síly vůle nad silou palebnou aneb hraný polodokument o jedné skutečně skutečné kriminální události a to byl, jak dobře víme, major Zeman taky.. Mé konspirační já to spíše vidí jako akci na objednávku výrobce nábojů Luger 9mm, který potřeboval vyprázdnit policejní sklady střeliva a proto zrovna v ten den měli všichni odstřelovači S.W.A.T. odpolední směnu a policisté z daného okrsku chodili posledních šest měsíců místo cvičných střelb na koblih a kávu s třemi cukry do místního Donut Landu. Režisér Simoneau leští odznak L.A.P.D. jako smyslů zbavený a dělá to neskutečně nudným způsobem. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Úvod filmu je maximálně lákavý. Policisté hovoří ve svých výpovědích o prožitých událostech či o tom, co to znamená být policajt. Tento styl vyprávění i použitá kamera se mi dost zalíbily. Záběry na obličeje herců často doslova zaplňují celou plochu obrazovky. Což jsem uvítala zejména v případě Mikeyho Madsena:) Celý tento vydařený úvod však trvá jen do okamžiků, než ultra drsní kriminálníci v podání Olega Taktarova a Andrewa Bryniarski (alias Leather Face:) začnou šíleně okolo sebe pálit nekonečné množství nábojů. Poté už se jen střílí, krvácí či utíká. Jednotvárnost, stojatost a bezobsažnost děje mě pomalu začala fyzicky vyčerpávat a já tak zaspala konec filmu:) Rovněž by se dalo najít jisté množství logických nedostatků. Nad jedním stále uvažuji. Je možné, aby okolo padesáti pracovníků policejního oddělení neúnavně střílelo na ony lotry a ani jednou je nezasáhli třeba do hlavy? Nebo jiné části, kterou by neměli chráněnou neprůstřelnou vestou? Kdyby přesně zamířili, tak by se někomu určit podařilo se strefit, ne? Byli to přece profesionálové, přece nemohli selhat v důsledku stresu, že:) Film rozhodně má rozjetý potenciál, ten se však zastaví zhruba právě po těch 44 minutách. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ani neviem akou zhodou náhod sa mi tento film dostal do rúk, ale musím povedať, že škoda, že išiel len do TV! Aj keď nevyužil svoj plný potenciál, myslím, že celkom ušiel. Film sa podobá americkým dokumentom o polícii a epizódam polícia pátra. Ak sa toto ale natočilo podľa skutočnej udalosti, tak klobúk dole tím, čo to prežili. 60%. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

n e s k u t o č n e z d l h a v y a n u d n y u v o d f i l m u , k t o r y d o k o n a l e plní úlohu rohypnolu .... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že všechno v čem se objeví Madsen nemusí bejt sranec. Takhle zajímavá kombinace filmu a realistické policejní rekonstrukce mi docela sedla a nutno uznat, že je to i zpracováno na solidní úrovni, takže to nenudí, byť událost kterou film mapuje sama o sobě už tak atraktivní není. Rozhodně boří mýty o superpřesných střelcích z akčních filmů, když tu máme dva kretény co vystřílí stovky kulek a trefí howno. Samozřejmě, že je od začátku jasný, že to s nima nemůže dopadnout dobře. No nic, že bych si jel taky splnit émerickej sen a nechal se rozstřílet na hadry? Mno radši ne mě by sejmuli hned v úvodu a z filmu by bylo kuloví.60% ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Krimi s dokumentárnymi prestrihmi natočené na základe reálnych udalostí z 28. februára 1997 v severnom Hollywoode. Kedysi dávno som kdesi na dokumentárnom kanáli videl reálne zábery z tejto udalosti pozhŕňané do pôsobivého dokumentu. Musím uznať, že ani film nestratil na dramatičnosti a zábery na chlapcov (Larry Phillips (26) a Emil Matasareanu (30)), ktorí už dopredu vedeli, že chcú zabíjať, nenudili za celých cca 100 minút. Vyzbrojení dovtedy nevídaným arzenálom útočných pušiek AIMS (rumunská verzia Kalašnikova) a HK 91 oba typy ráže 7,62mm s veľkokapacitnými bubnovými zásobníkmi s prieraznými nábojmi, nejakými Berettami a revolverom sa vydali si "zohnať drobnú hotovosť". Už z tohto výpočtu arzenálu a ich užitia barbiturátov pred akciou je jasné, že borci svoju žiadosť o peniaze mysleli vážne a prierazné strely prechádzali autami, za ktoré sa príslušníci LAPD kryli, ako maslom. Že presile z radov LAPD nemohli dlho vzdorovať je asi každému zdravo uvažujúcemu človeku jasné, a ako to asi celé mohlo dopadnúť, je jasné tiež. Že sa tento incident zaobišiel bez strát na životoch (lupičov nerátam), je pri takom počte projektilov, aké lietali vzduchom, skoro zázrak. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Dva týpci si řeknou; pojďme vyloupit banku no a už to jede od začátku do konce lítaj kulky..toť vše. Madsen je nejlepší na tomhle střílecím filmu. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je udivující to, že byli zabiti jenom dva lidé. Nevím, jestli je udivující, že bylo vystřeleno tisíce kulek. Ale rozhodně je udivující, že se žádný losangeleský policista po dobu 45 minut netrefil do zločincovi hlavy. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Solidny pseudodokumentarny TV film o jednej bankovej lupezi, ktora sa zvrhne v obrovsku prestrelku. A jeden z mala filmov s Madsenom, ktory stoji za to vidiet. Trochu to vyzera ako taka drahsia epizoda nejakeho kvalitnejsieho policajneho serialu. Ja som spokojny. 6/10. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

44 minut střílejícího pekla uprostřed Hollywoodu. Skvělý námět na film podle skutečné události, škoda jen, že došlo na televizní zpracování, tohle mělo zatraceně větší potenciál. A nakonec z toho nemuselo vzniknout to, co z toho vzniklo. Řada nelogičností je prostě tatam, na řadu přichází slušný příběh, který v začátcích rozehrává hru, kterou Vám už poté nic nepřekazí. Na televizní film slušní herci, střelba, chaos to je jedn něco málo. 44 minut střílení nepřežili pouze dva úročníci, ostatní zázrakem přežili. ()

PROCESOR odpad!

všechny recenze uživatele

Že policajti v Hollywoodu dávají jenom pokuty za špatný parkování, měl zřejmě ukázat, tento „polo dokument“. Film prý vychází ze skutečné události. Máme tady přepadení banky, kde jsou 2x týpci ozbrojeni samopaly. Mají neprůstřelnou vestu a jsou pěkně „vycpaní“. K bance se sjíždějí policisté v sáčku, slunečními brýlemi na nose a pomalu kafíčkem v ruce. Jasně, že má jenom pistolku a žádnou vestu. Když už to snímá i vrtulník a běží tak live přenos v tv, tak se tam sjíždějí další a další policisté, ale všichni jsou přesně takhle „ozbrojeni“. Nikoho nenapadne říct, „Hele náčelníku jedu tam, nebyla by jedna vestička a nějaká puška?“. Ne to asi na policejní stanici ve zbrojním skladu nevedou, tam mají asi jenom bločky na pokuty. Jak si jinak vysvětlit, že padouši ničím nekryti si vykračují a nikdo je není schopný zasáhnout do hlavy-ruky-nohy. Asi mají střelby jednou za půl roku. Když velitel zásahu asi po 20. minutách vidí, že je pistolkami nezastaví, tak zavelí, aby šli do vedlejšího obchodáku, kde prodávají zbraně, nějaký ty pušky koupit. Slyšíte dobře. Vydají se dva nejmladší sboru a cestou koupí od bezdomovce vozík, aby to uvezli. V obchodě se strašně diví, jaký že se to legálně prodávají zbraně, asi do tý doby viděli jen svou pistolku. Ale v klidu na cestě k bance už se řítí SWAT elita elity, škoda, že uvízli v zácpě. Asi tak za půl hodiny je napadne, že by mohli použít houkačku a jet po chodníku. A protože mají strašnej fofr jeden z nich si nestačil vzít ani kalhoty, má na sobě jenom nějaký modrý bermudy či co to je, ale neva konečně adekvátní odpověď na padouchy co si hrdě vykračujou, jako na přehlídce. Minimálně mají vestičky a dlouhý zbraně odpovídající ráže. A do toho neustále běží prostřihy na tváře policistů, co vzpomínají a říkají oduševněle“ Dělal jen svou práci, nikdy bychom se nestáhli“ a další kecy. Není to film, ale jenom přestřelka, proto sem Vám schválně neřekl závěr…Ale jinak jsou nejlepší na světe o tom žádná! ()

O´Hara 

všechny recenze uživatele

Realistické zpracování velmi známého přepadení banky v LA. Ikdyž je to už 10 let, co se to stalo, já jsi pořád vybavuju, jak to dávali ve zprávách. I proto to pro mě byl lákavý námět na film a s tím spojené jeho sledování... ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Jestli máte zálibu v pohledu na střílející jedince, tak budete blahem bez sebe. Protože nic jiného tu není. Dialogy jsou stupidní, postavy nezajímavé, scény leckdy tak zjednodušené, až jsou nereálné a k smíchu. Nebo spíš k pláči. Jeden z vůbec nejhorších filmů, jaký jsem kdy viděl. 20 % Oblíbená část- hysterický výlev slečny na operačním ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem, že pušky zvané sniper vynalezli až v roce 1998. Taky jsem nevěděl, že do řad policie berou retardované občany (je hezké, že se takhle o ně starají) a už vůbec jsem netušil, že američtí policisté znají pouze přední a zadní stranu a nějak jim uniká levá a pravá. ()

Reklama

Reklama