Reklama

Reklama

Stříbrný blesk

Drama / Rodinný
Austrálie, 1993, 93 min

Obsahy(1)

Příběh autorky Elyne Mitchellové se odehrává v australských stepích, kde se prohánějí jedny z posledních volně žijících divokých koní. Stvořila legendu o nezkrotném hřebci Stříbrném blesku, jehož boj o svobodu a přežití začne ve chvíli, kdy se poprvé střetně s člověkem (Russell Crowe), lovcem divokých koní, který se ho pokusí za každou cenu dostat. (Pitaya)

(více)

Recenze (16)

Beatle 

všechny recenze uživatele

Miluju tento film. Je to film mého dětství, z období posedlosti koňmi. A můj historicky první film s Russellem Crowe, kdy jsem si ho zapamatovala už jako sedmiletý špunt. A pak světe div se - je z něj Oscarový herec, kterého obdivuji dodnes. Film THE SILVER BRUMBY má neskutečně výpravné kouzlo. Je humorný (Russell Crowe drhnoucí psa, zpívající: "V pondělí je koupací den, v pondělí jsme šťastní!" - cz dub.), má krásnou hudbu, skvělé obsazení (zvířecí i lidské) a popravdě jsem ho viděla tolikrát, že je tato moje VHS už pravděpodobně nefunkční. Je v tom prostě moje děstká melancholie :) ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Dal jsem tomu šanci, ale něco mi říkalo, že to bude chyba. Russell Crowe, tady ještě mladý ucho, to vůbec nezachraňuje... a protože to je jedinej důvod, proč jsem se na to chtěl podívat, tak nemůžu být hodnej. Je to holt odpad. Zpomalený záběry koní taky u mě nemaj šanci, protože koně nejsou zrovna moje srdcovka (protože jednou se mě jedno hříbě pokusilo zabít). TV zpracování je silně odrazující a děj taky dost ubohej. Navíc jde o jakési vyprávění spisovatelky, která sepisuje příběh, je chytrá jak vidle, a zároveň si to čte její nesnesitelná dcera a navíc se to jaksi mísí s realitou. Vyprávět o zvířatech stejně nejlíp umí Václav Chaloupek. Ten koňskej příběh o Taurovi by ještě docela šel, ale jinak je to tragédie a o ničem... ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný příběh z kouzelné australské divočiny. R. Crowe v malé ale už tehdy silné roli. On konflikt člověk s přírodou dřív byl perfektní námět. Dnes už se to moc netočí. Líbila se mi verze vyprávění příběhu. Naivita mladé dívky. A těmto dívkám v tomto věku byl film taky asi hlavně věnován. Za mě super. Možná malinko míň infantilních mouder, ale dřív to k tomu prostě patřilo. ()

Lestatova 

všechny recenze uživatele

Nespútaná divočina, ktorá začína jedným pôrodom v čiernej búrke a končí trochu nadneseným činom. Toto dielo utkvelo v mojej detskej mysli a ostalo tam zastrčené, stále so silnou spomienkou. Tak silnou, že ani po 17 rokoch nemám potrebu to vidieť znovu, lebo presne poznám každú scénu. Asi tu začalo klíčiť moje mizantropické cítenie. ()

liborzel 

všechny recenze uživatele

Russell Crove velice věrohodný.Hudba krásná.Příroda nádherná.A koně?Úžasní.A tak nádherně zbarvení,že by mě jen zajímalo,jak moc byli ve filmu "napajcovaní".Zlatá,Stříbrný i jeho otec měli neskutečně krásné zbarvení.A tak mi na filmu vadil jen trochu nepřirozený způsob vyprávění a ten konec jsem předvídal dlouho před tím,než Stříbrný opravdu skočil.Nicméně je to smutný fakt,že člověk je největším nebezpečím a škůdcem pro nádhernou divokou přírodu. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama