Reklama

Reklama

Bratr a sestra

  • Francie Frère et Sœur (více)
Trailer 2

Bratr a sestra, oba padesátníci. Alice je herečka, Louis je bývalý učitel a básník. Alice svého bratra nenávidí už víc než dvacet let. Po celou tu dobu se neviděli — když Louis náhodou na sestru někde narazil, ona ho ignorovala a utekla před ním. Náhlá smrt v rodině je ale přinutí, aby se znovu setkali. Arnaud Desplechin se zaměřuje na stav intenzivního smutku, zapříčiněného žárlivostí a rivalitou. Mezi Alice a Louisem však kdysi láska existovala, možná až příliš velká. Jak se dostali do této situace? A dokážou ji překonat? V mistrovském vyprávění nás režisér vede svižnou cestou za pokladem bez toho, aby násilně podsouval odpovědi na otázky, které film probouzí. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (11)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Snímok plný všeobjímajúcej melanchólie, ktorý vás prinesie do sveta naštrbených rodinných vzťahov na pozadí jednej tragédie. Marion Cotillard ako vždy božská, ale bolo tu cítiť dosť veľa hluchých miest, pri ktorých som sa evidentne nudil. Inak by som na konci filmu mal trošku kryštalickejšie pocity. Nehovorím, že tento snímok je zlý, ale asi by som očakával trošku zmysluplnejšie budovanie atmosféry. 60 % ()

krchopetra 

všechny recenze uživatele

Nenávisť, láska, nenávisť, zhnusenie, láska, smútok. Hlavné postavy Alice a Louisa sa priam pretekajú, kto je emočne viac nestabilný. Ale och ako dobre sa na nich pozerá. Aj podradné urážky pôsobia fascinujúco, dojemné momenty sú zrazu absolútne prevalcované egami postáv. Nesmierne zaujímavé postavy, nečakané činy, no napriek tomu tak reálne a zo života. Dokonalé a veľmi príjemné pozeranie. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Desplechin v Bratovi a sestre asi najviac priblížil postavy divákovi a dovolil mu spolu s nimi prežívať ich traumy a tragédie. Čo ale stále znamená, že množstvo divákov uspokojených nebude a radšej dajú prednosť priamočiarejšej dráme s jednoznačnejšími dialógmi. Nebyť jednej divnej scény, asi by som ani nevedel, čo filmu objektívne vyčítať, i keď subjektívne vnímam, že stále nejde o jasnú emocionálnu bombu. Niektoré veci ohľadom nehody zostávajú zámerne nejasné, odohrajú sa ale krátko po začiatku a tak človek následne veľmi rýchlo presunie pozornosť k hlavným postavám. ()

mezonek 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl v minikině, po osvěžení se medovinou, což jsou ideální podmínky pro podobné filmy. Na to, že se jedná o festivalový kousek, nepůsobí film až tak alternativně a umělecky, jak bych mohl čekat. Melvil Poupaud i Marion Cotillard dobře hrají své role sourozenců, kteří se nesnáší a nemohou se vystát, a přitom si už ani nepamatují a nechápou, proč se do takové situace dostali. Jsou zvyklí jednoduše se sobě vyhýbat, ale kvůli neštěstí svých rodičů jsou nuceni začít hrát podivnou hru na schovávanou, plnou vzteku, beznaděje a skoro až bláznovství. Kolik si to z nich vezme, a dokážou zase najít společnou řeč? - to jsou otázky, na jejichž zodpovězení divák čeká až do konce.  Celkově bych řekl, že je to povedené drama. Toho druhu, které vás nenutí přemýšlet nad ním další týden. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Kdesi jsem četl, že v Roubaix zůstalo 5% evropské populace, ostatní jsou přistěhovalci...To o filmu mnoho nevypovídá, ale je zřejmé, že Desplechin zde vsadil na silné a protichůdné emoce. Umí se vším hrát, ale ne vždy mu to bohužel vyšlo tak, aby to bylo přesvědčivé. Ještě, že film vzali do canneské soutěže -:) ()

Galerie (10)

Související novinky

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

17.04.2022

Přesně za jeden měsíc, tedy v úterý 17. května odstartuje 75. ročník prestižního mezinárodního filmového festivalu v Cannes. Obří filmový svátek konající se na francouzské riviéře letos oslaví tři… (více)

Reklama

Reklama