Reklama

Reklama

Jsou z nás

Obsahy(1)

Australský film režisérů Geoffa Burtona a Kevina Dowlinga o životě mladého homosexuála Jeffa Mitchella (Russell Crowe) a jeho ovdovělého otce Harryho (Jack Thompson). Oba muži žijí společně a hledají stálé partnery. Harry si podal inzerát v seznamovací kanceláři a Jeff si partnera vyhlédl v gayklubu. Film se soustředí na blízký vztah otce se synem a na strasti a slasti při navazování nových vztahů obou hlavních hrdinů. (bondgirl)

(více)

Recenze (20)

dobytek 

všechny recenze uživatele

V roce 1994 v Austrálii řádila ve filmovym průmyslu zřejmě nějaká růžová lobby. Moc filmů se tam netočí, ale tenkrát stihli během jedinýho roku natočit jednak známější Dobrodružství Priscilly, královny pouště a potom ještě toto o poznání komornější drama, ve kterym Russell Crowe hraje homosexuálního instalatéra, kterej se snaží sbalit homosexuálního zahradníka. Jinak film ze začátku vypadal, že by se snad mohlo jednat o nějakou černou komedii, ale k zasmání toho zase tak moc nebylo. A v závěru se z toho stane ždímačka na slzy. Já tyhle "dojemný" filmy nemám rád. Zajímavý je to snad jedině pro někoho, kdo chce vidět Russella Crowa v roli homobuzny. Jinak je to ztráta času. Nechápu, kde to nabralo tak vysoký hodnocení. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mladý Russell Crowe v roli homosexuálně orientovaného kluka, který má pravděpodobně toho nejlepšího, nejtolerantnějšího a nejpohodovějšího tátu na světě:) Jaké by to bylo, kdyby byli všichni rodiče tak chápaví a podporovali své potomky, bez ohledu na jejich orientaci a nebrali by ji jako nějakou špatnou, nepříjemnou, či odpornou věc. Russell byl úžasný herec již od počátků své kariéry a zejména scéna, v níž sedí u lůžka nemocného tatínka v nemocnici a má slzy v očích, na mě hodně zapůsobila. Jsou filmy, v nichž na mě scény, kde herci pláčou, nebo mají na krajíčku, nijak extra nezapůsobí, vnímám je jen jako ten "klasický" filmový pláč. A pak jsou tu filmy, kdy jsou herci v určité scéně natolik opravdoví, přirození a tak nějak nenucení, že mám pocit, že budu brečet s nima. Naposledy to byla Ryan Gosling v The Place Beyond The Pines při scéně v kostele. A zde to byl právě Russell. Krásný, optimisticky laděný snímek, který má i příjemný konec. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Většina současných filmů, kde je hlavní hrdina gay, ze sexuální orientace protagonisty činí hlavní téma příběhu, a proto je až neuvěřitelné, že před více než dvaceti lety dokázala parta Australanů natočit rom-com z homosexuálního prostředí, kde hrají respekt, láska a rodina mnohem důležitější roli než fakt, že Jeffovi se líbí Greg, a ne Emma nebo Eva. Nestereotypní, vyspělé, vtipné, dojemné, optimistické – asi tak bych The Sum of Us v pěti slovech popsala. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně kultivovaný pohled na ty, co žijí na druhé straně. Vše tak klidně a téměř bezproblémově plyne, až začínáte tušit, že toho štěstí začíná být příliš. A pak... Radost, bolest, vzpomínky, bezstarostnost, ohrožení, zamilovaná srdce...rozbitá srdce... Po scénách radosti a štěstí přicházejí temné obrazy. Těžko říci, který osud dojme více, každopádně roztržení dvou starých paní, co se 40 let milovaly, působí mrazivě...samozřejmě ne jen ono. Nakonec nezbývá nic jiného, než naděje. A to není málo. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* tento starší australský film s gay tématikou byl ve své době nejspíš hodně pokrokový. Atmosféra je prosycena pochopením, tolerancí, pozitivní energií a právě přehnaná přemotivovanost na mě působila nepřirozeně až mě z toho bylo nevolno.. V divadelním představení (podle kterého to bylo natočeno) bych to nejspíš zkousl, ale ve filmu mi to nesedlo. Svým subjektivním dojmem Vás však nechci moc ovlivnit a posuďte sami - špatný rozhodně není. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

A vše začíná v koupeně: "Proč neutahuješ kohoutky? Chápu, že šetříš těsnění, ale poplatky za vodu jsou drahé." Po pěti minutách klasického kinematografického užívání vás nesnesitelně začne rušit civění hlavních protagonistů do kamery skloubené s monology pouze "pro diváka". Vysvětlení Russela, proč že nechce vycestovat ze Sydney: "Nechci být objevitel. Vážně nechci lítat po Africe, abych našel místo na koupání." Interesantní příprava Russela, co by gaye na rande - džíny vytažené těsně pod prsa, hlava zlitá celým flakónem kolínské a v neposlední řadě vlasy stažené do ohonu - kdo by odolal?! Gladiátor na svůj úlovek (tj. muže): "Moc rád bych tě viděl v plavkách. Mám je na sobě, tak pojď někam, ukážu ti je." Následuje pro mne nechutné líbání, hlazení a šahání pod "sukni" jako v Titanicu Leo s tou na obraze vyobrazenou děvou. Američané a Australané jsou si notně podobni - všude sebou tahají plechovky s ležákem z Kauflandu. Otec Russela se táže synova gay partnera: "Jaký je tvůj sen? Vypěstovat les." (tak to si počkáš vole) Flaša australské whisky svým designem připomíná produkty s pančovaným hnusem z příbramského LEKA, ale gay pár přece potřebuje nějak nakopnout že. Ženská, jež je namlouvána se tváří jako by buď nikdy neviděla kytku nebo nikdy žádnou nedostala, každopádně kytka přijít musela, jelikož nápadník předtím svému synovi sdělil: "Už mám dost života se svou pravou rukou!" Ten moment, když ve 40 stupňovém vedru kupujete vánoční smrk, australská normálka. Namlouvaná děva je exemplárním příkladem toho, kvůli jakým píčovinám, se ženy obvykle uráží. Ostrý pokyn vrchního sekače trávy: "Myslel jsem si, že bys nám po práci mohl pomoci, když jsi minulý týden zkazil ten záhon macešek. A hudba duní dál... 65% ()

Wendy 

všechny recenze uživatele

Moc sympatický příběh se sympatickými postavami, kterému by podlě mě ještě víc slušeno divadelní zpracování, podle něhož byl film natočen. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Neznámý, ale parádní australský kousek, který je každou minutou čím dál tím lepší. Jo, kdyby na světě každý táta a syn měli takovýto vztah (nemyslím jen toleranci otce k synově homosexualitě, ale všeobecně upřímný až kamarádský vztah), to by na světě bylo o dost méně problémů. Jack Thompson i Russell Crowe skvělí. PS. Nedovedu si představit, jak se museli cítit při tý líbací scéně, já bych to určitě nezvlád, mě by se zvednul kufr. ()

Erik7595 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe vo veľmi netypickej roli mladého homosexuálneho mladíka, snažiaceho si nájsť stáleho partnera. Žijúci so svojím ovdovelým otcom sa snažia si nájsť svoje šťastie v nájdení si nových vzťahov. Ide o malý a skromný, ale veľmi príjemný austrálsky počin pojednávajúci o láske, porozumení a podpore mezi vzťahom syna a otca. Film dokáže príjemne pobaviť niektorými vtipnými scénami (toleranciu, pozitívnosť a obrovská podpora smerujúca od otca Harryho k jeho synovi Jeffa je neskutočná, keby tak boli všetci rodičia tak tolerantní a chápaví k svojím inak orientovaným potomkom), ale dokáže ku koncu taktiež diváka dostať a dojať silnejšími scénami. Veľmi sympatický austrálsky počin so skvelým Russellom a Jackom Thompsonom. 8/10 ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Tady je zásoba pěkných starších filmů, a toto je jeden z nich, je člověčí, pro nás gaylidsky přirozený.  Jack Thompson měl před dvaceti lety štěští, když potkal tuto roli a zhostil se jí bravurně, sekunduje mu i mladý Russel, kterého jsem si vždy představoval jako svalnatého obra, který rozsekává své protivníky a ejhle, tady v zemi svého původu je to menší mladík se sladkým čumáčkem a širší pánví ... A i ten nápad, že otec i syn mluví sem tam přímo k divákovi se tvůrcům povedl a k filmu sedí a umocňuje to celkový sympatický dojem ... 9999 ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Sympatický malý realistický film se sympatickými postavami, až se tomu nechce věřit...Otec utrpí záchvat mrtvice.(max.50%) ()

Unka 

všechny recenze uživatele

Film už si sice moc nepamatuji, ale co nemohu zapomenout, je ohromné dojetí (snad jsem dokonce i slzičky ronila), které ve mně snímek vyvolal. Russell Crowe je tady mnohem zajímavější než ve většině novějších snímků. Malinký problém asi bude s tím film někde vidět. Šel sice v ČT, ale kdoví, jestli je někde k mání na videu či jestli jej budou v televizi opakovat. Je tot totiž přesně ten film, o kterém sice nikdo neví, ale jenž tím spíše stojí za zvýšenou pozornost. ()

imarvin 

všechny recenze uživatele

Filmy jsou pro mě hlavně emoce. A tenhle jich má na rozdávání. A přitom jde spíše o komornější až divadelní provedení. Ale na mě to fungovalo bezvadně. Vztah syna gaye a otce, který to bere s neskutečnou lehkostí a nadhledem. A jejich hledání lásky, protože ta je přece to největší dobrodružství, které nám život nabízí. Prostě slzy i smích v jednom nenuceném a nepřepychovém balení. ()

r007 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neměla moc ráda filmy o homosexuálech,většina z nich je totiž taky o AIDS a mají podobný příběh. Ale tento je opravdu výjímečný. Je tak bezprostřední, že i když máte nějaké předsudky, tak při sledování tohoto filmu se vám pravděpodobně rozplynou jako pára nad hrncem. A to především zásluhou Russella, který předvádí neskutečný výkon. Jeho zamilovanost je tak opravdová, až vás rozpláče. Jeho otec je vzorem pro všechny, tak by to asi mělo vypadat. A ta srdceryvná scéna odtržení dvou starých žen, které spolu prožily 40 let...Jediné, co mi vadilo, byly občasné komentáře hlavních hrdinů k divákovi. V seriálu Moonlighting to bylo přirozené, tady to působí rušivě. ()

Nepl 

všechny recenze uživatele

Asi to není úplně na pět hvězd, ale přesto je dám. Jestli chcete vidět film o lásce, tak Jsou z nás je přesně tím filmem, který vás nezklame. ()

Martazoe 

všechny recenze uživatele

Moc milý film o vztahu otce a jeho homosexuálního syna. Z počátku se to tváří jako nenáročná a inteligentní komedie, později to je už o mnoho smutnější. ()

awerto 

všechny recenze uživatele

Divadelni hra: 4 hvezdy film: 2, takze davam prumer... Do filmu to bylo prehozeno bez vetsi invence. Vykony dobre. ()

Reklama

Reklama