Reklama

Reklama

Jsou z nás

Obsahy(1)

Australský film režisérů Geoffa Burtona a Kevina Dowlinga o životě mladého homosexuála Jeffa Mitchella (Russell Crowe) a jeho ovdovělého otce Harryho (Jack Thompson). Oba muži žijí společně a hledají stálé partnery. Harry si podal inzerát v seznamovací kanceláři a Jeff si partnera vyhlédl v gayklubu. Film se soustředí na blízký vztah otce se synem a na strasti a slasti při navazování nových vztahů obou hlavních hrdinů. (bondgirl)

(více)

Recenze (20)

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* tento starší australský film s gay tématikou byl ve své době nejspíš hodně pokrokový. Atmosféra je prosycena pochopením, tolerancí, pozitivní energií a právě přehnaná přemotivovanost na mě působila nepřirozeně až mě z toho bylo nevolno.. V divadelním představení (podle kterého to bylo natočeno) bych to nejspíš zkousl, ale ve filmu mi to nesedlo. Svým subjektivním dojmem Vás však nechci moc ovlivnit a posuďte sami - špatný rozhodně není. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Unka 

všechny recenze uživatele

Film už si sice moc nepamatuji, ale co nemohu zapomenout, je ohromné dojetí (snad jsem dokonce i slzičky ronila), které ve mně snímek vyvolal. Russell Crowe je tady mnohem zajímavější než ve většině novějších snímků. Malinký problém asi bude s tím film někde vidět. Šel sice v ČT, ale kdoví, jestli je někde k mání na videu či jestli jej budou v televizi opakovat. Je tot totiž přesně ten film, o kterém sice nikdo neví, ale jenž tím spíše stojí za zvýšenou pozornost. ()

Reklama

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Neznámý, ale parádní australský kousek, který je každou minutou čím dál tím lepší. Jo, kdyby na světě každý táta a syn měli takovýto vztah (nemyslím jen toleranci otce k synově homosexualitě, ale všeobecně upřímný až kamarádský vztah), to by na světě bylo o dost méně problémů. Jack Thompson i Russell Crowe skvělí. PS. Nedovedu si představit, jak se museli cítit při tý líbací scéně, já bych to určitě nezvlád, mě by se zvednul kufr. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně kultivovaný pohled na ty, co žijí na druhé straně. Vše tak klidně a téměř bezproblémově plyne, až začínáte tušit, že toho štěstí začíná být příliš. A pak... Radost, bolest, vzpomínky, bezstarostnost, ohrožení, zamilovaná srdce...rozbitá srdce... Po scénách radosti a štěstí přicházejí temné obrazy. Těžko říci, který osud dojme více, každopádně roztržení dvou starých paní, co se 40 let milovaly, působí mrazivě...samozřejmě ne jen ono. Nakonec nezbývá nic jiného, než naděje. A to není málo. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

A vše začíná v koupeně: "Proč neutahuješ kohoutky? Chápu, že šetříš těsnění, ale poplatky za vodu jsou drahé." Po pěti minutách klasického kinematografického užívání vás nesnesitelně začne rušit civění hlavních protagonistů do kamery skloubené s monology pouze "pro diváka". Vysvětlení Russela, proč že nechce vycestovat ze Sydney: "Nechci být objevitel. Vážně nechci lítat po Africe, abych našel místo na koupání." Interesantní příprava Russela, co by gaye na rande - džíny vytažené těsně pod prsa, hlava zlitá celým flakónem kolínské a v neposlední řadě vlasy stažené do ohonu - kdo by odolal?! Gladiátor na svůj úlovek (tj. muže): "Moc rád bych tě viděl v plavkách. Mám je na sobě, tak pojď někam, ukážu ti je." Následuje pro mne nechutné líbání, hlazení a šahání pod "sukni" jako v Titanicu Leo s tou na obraze vyobrazenou děvou. Američané a Australané jsou si notně podobni - všude sebou tahají plechovky s ležákem z Kauflandu. Otec Russela se táže synova gay partnera: "Jaký je tvůj sen? Vypěstovat les." (tak to si počkáš vole) Flaša australské whisky svým designem připomíná produkty s pančovaným hnusem z příbramského LEKA, ale gay pár přece potřebuje nějak nakopnout že. Ženská, jež je namlouvána se tváří jako by buď nikdy neviděla kytku nebo nikdy žádnou nedostala, každopádně kytka přijít musela, jelikož nápadník předtím svému synovi sdělil: "Už mám dost života se svou pravou rukou!" Ten moment, když ve 40 stupňovém vedru kupujete vánoční smrk, australská normálka. Namlouvaná děva je exemplárním příkladem toho, kvůli jakým píčovinám, se ženy obvykle uráží. Ostrý pokyn vrchního sekače trávy: "Myslel jsem si, že bys nám po práci mohl pomoci, když jsi minulý týden zkazil ten záhon macešek. A hudba duní dál... 65% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama