Reklama

Reklama

Modesty: Dobrodružství Modesty Blaise

  • Česko Modesty (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Modesty Blaise je mladá dívka, která osiřela během občanské války v rodném Rumunsku. Postupem času se stává vynikající zlodějkou a špionkou a začíná pracovat jako osobní ochránkyně majitele kasina. Nepodaří se jí ho však ubránit před dlouholetými nepřáteli... Nyní nadchází čas odplaty! Film plný akce a napětí je inspirován komiksem Petera O'Donnella Modesty Blaise. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

choze 

všechny recenze uživatele

Nejnovější, v pořadí již třetí filmová adaptace slavného britského dobrodružného novinového stripu Petera O'Donnella a Jima Holdaway z 60. let, který už byl zfilmován v letech 1966 (parodická verze s Moniccou Vitti) a 1982 (televizní pilot s Ann Turkel). O režii filmu měl dlouholetý zájem Quentin Tarantino, který u Miramaxu vlastnícího na Modesty autorská práva natočil PULP FICTION, JACKIE BROWN i KILL BILLA, o hlavní roli stála Nicole Kidman a jeden ze scénářů dokonce napsal Neil "Sandman" Gaiman, nic z toho ale nebylo. Nakonec Miramax rychle spytlíkoval tohle levné béčko nejbéčkovatější, aby mu nepropadla na postavu práva. Režie byla svěřena starému dobrému kámoši Sama Raimiho Scottu Spiegelovi (NARUŠITEL, OD SOUMRAKU DO ÚSVITU 2), scénář napsali scenáristé BATMANA NAVŽDY a do hlavní role byla obsazena neznámá britská herečka Alexandra Staden. Tarantino se na filmu podílel symbolicky alespoň tím, že ho zaštítil značkou "Quentin Tarantino Presents", Spiegelovi ostatně pomáhá od dob, co ho Spiegel seznámil s producentem Lawrence Benderem, který Tarantinovi umožnil natočit GAUNERY a podílel se produkčně i na všech jeho pozdějších filmech (Spiegelovi předtím produkoval NARUŠITELE). Slabý scénář (debilní flashbacky ukazující, že hrdinka byla drsná už jako dítě), i když tu byla snaha o cool dialogy, nevýrazní herci, obzvlášť záporák, hrdinka otravná a prakticky žádná akce, nepočítám-li krátkou a notně trapnou bitku na konci. Další v dlouhé řadě brutálně nepovedených ženských akčňáků jako CATWOMAN, ELEKTRA či AEON FLUX. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Úplně se mi nechce věřit, že by o to měl mít Quentin Tarantino někdy zájem. V Miramaxu vzniklo několik jeho stěžejních filmů, studio Tarantinovo jméno lehce zneužilo (coby výkonný producent ani uvedený není). Výsledek odkazuje na balkánskou válku, kde se coby se sirotkem seznamujeme s dívkou, která pak v jednom kasinu o pár let později sehraje důležitou roli. Než se ale odehraje něco zajímavého, uběhne hodně času a jsme svědky spousty upovídaných scén. A když se dočkáme akce (závěrečný ruční souboj), není to moc hezký pohled. Alexandra Staden sice vypadá dobře, ale jinak je hrozné dřevo bez jakýchkoliv zajímavých vlastností. Snažil jsem se být tolerantní, Modesty ale zklamává ve všem, v čem by tyhle filmy měly vynikat. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jojo, Quentin Tarantino uvádí aneb další z těch úžasných filmů, které nechvalně proslulý časopis DVDMag kdysi distribuoval zřejmě pouze proto, že měly podobnou kvalitu jako text na jeho stránkách. Modesty je doopravdy pitomé béčko, kterému chybí téměř všechno. Herci, kteří by uměli hrát, napětí ve scénách, v nichž by mělo být, rozpočet, bez něhož (například) válečné flashbacky působily nesmírně směšně... Ačkoliv to tak během úvodní čtvrthodiny vůbec nevypadalo, z Modesty se vyklubala nuda (a teď pro pobavení cituji obal DVD) "od studia MIRAMAX films, ve kterém se zrodily divácké hity jako Pulp ficton, Jackie Brownová, Kill Bill". Heh. Jedna hvězda za onen zmíněný úvod. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Flashbacky mne trapností zbavily slov, závěrečný souboj rozesmál, podobně jako většina dialogů... nemluvě o tom, že nezáživná a ještě míň věrohodná herečka v hlavní roli naprosto zabila jakoukoliv chemii mezi Modesty a Miklóšem. Dívat se na ústředního záporáka je sice radost sama, přesto ještě dnes nechápu, proč jsem tento nevkusný balast, při jehož sledování je jednomu stydno za všechny jeho tvůrce, nevypnula. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jestli měl tento počin vyznít jako nadsázka, tak se to hrubě nepovedlo. A pokud ne, tak je to ještě horší. Přemoudřelá, anorektická hrdinka se špatným držením těla měla být hlavním kouzlem tohoto béčka, ale byla to velice špatná volba. Já být Miklosem, tak jí odprásknu jako první, neuvěřitelně otravná sebevědomá osoba, která v dětství žila jako zvíře, ale po odysseovském putování s všestranným profesorem nabyla více vědomostí než na prestižní univerzitě a v bojovém umění se také nenechala zahanbit - jen co si natrhla rozparek sukně, už to lítalo, kampak na ni! Navíc fungovala jako pravá ruka šéfa kasina a jako dobrá duše každému ze zaměstnanců mateřsky poradila. Není divu, že se ostřílený gangster dal tak ukecat, nechal vraždění a raději si poslechl její naivní vyprávěnky :-D.A taky na to dojel, zatímco skvělá Modesty (už to pitomé jméno) se stala samozvanou majitelkou kasina a jestli neumřela (na anorexii), rozdává tam moudra dodnes. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

V pořadí již třetí adaptace příběhů slavné comicsové špiónky Modesty. Po slavném filmu z roku 1966, kde si atraktivní špiónku zahrála italská herečka Monica Vitti, a televizní verzi z roku 1982, kdy ji hrála Ann Turkel, vznikl v roce 2004 třetí filmový příběh, který tentokrát odhaluje záhadnou minulost drsné krásky stvořené comicsovým tvůrcem Peterem O‘Donnellem. Scénář : Lee Batchler a Janet Scott Batchler. Kamera : Vivi Dragan Vasile. Hudba : Deborah Lurie. Hrají : Alexandra Staden jako Modesty Blaise. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Modesty není vůbec zlý film! Výborný námět je solidně odvyprávěn a mě doslova přikoval k obrazovce. Škoda jen méně výrazných herců a slabé choreografie akčních scén. Vrazit do Modesty více peněz, rozvinout tento velice zajímavý příběh na delší stopáž, do hlavní role obsadit Olivie Wilde a myslím, že by z toho byl film jako víno. Takto vzniklo "akorát" nevýrazné béčko se slušnou hudbou a nevyužitým potenciálem. Ovšem to nic nemění na tom, že mě příběh Modesty zaujal hodnotím jej lepší 3*... A jestli jednou vznikne další verze ve zpracování takovém, jaké si zaslouží, tak se určitě budu těšit! ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Prima béčko pokoušející se o filosofický přesah. Děj je koncipován jako antická tragédie. Střet obou hlavních hrdinů je určen souběhem okolnostní, z nichž neexistuje smířlivé východisko. Charaktery postav nejsou ani dobré, ani špatné, každá z postav má dostatečně silný motiv pro své jednání. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Od snímku jsem hodně očekával, bohužel Tarantino neprodukuje jen pecky. Po shlédnutí Zabít Zoe je Spiegelova Modesty nejméně o třídu slabší. Ale na druhou stranu film má i lepší stránku, chladnou Modesty Blaise, jejíž postava snímek zachraňuje, dlouho jsem se rozhodoval jestli dát dvě či tři hvězdy. Na konec je to sice zklamání, ale tříhvězdové. ()

Slimak 

všechny recenze uživatele

Nudná blbost u které jsem se nemohl dočkat konce ! A to to ani moc dlouhé nebylo. Ale pro mně to byla věčnost. ()

Badel 

všechny recenze uživatele

co to bylo? tomu Tarantinovi fakt hrabe. se podepíše pod cokoli. No jako film, kde celou dobu idiot a nesympatická ženská seděj u rulety a vedou nesmyslný kydy, pak malinko špatně natočený akce. Fakt ale hlavně vůbec nechápu koncept celýho filmu, o co tam šlo? Komu tim prospějou? ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Uplny masaker sa tu odohrava na kratkom case. Masaker naivity, nudy, trapnosti, nezmyselne obsadenych hercov. Nesympatickost tohto snimku je do oci bijuca a trafena rezia bez napadu. A tie mudre keci, ktore akoby mali niest nejake posolstva. Tento film je podvod. Ako kasino. ( videne 26.8.2019, AMC archiv) ()

Astinas odpad!

všechny recenze uživatele

Film, který nemá čím zaujmout, vše je obyčejné, nevadilo by, že zde jsou neznámí herci, ale tady doopravdy nic není a ani představitelka Modesty neni sympatická, tak nějak nevěřím tomu, že to je podle scénáře od Tarantina. To mi tvrdil s nadšením kamarád... no asi trochu přebral. ()

Hopeman odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je regulérně na přes držku..........a jestli s tím měl Tarantino něco společného tak by asi bylo dobrý vzít ho do lesa jako toho starýho slepýho nemohoucího psa kterému uděláte laskavost tím že se zbavíte jednoho náboje do brokovnice. ()

till85 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nechápu popisky na obalu dvd - vražedná elegance a smrtící rychlost protože za celou dobu sledování filmu jsme si nevšiml ani jednoho.Místo akce se tady jen plká nad stolem s ruletou. ()

Reklama

Reklama