Reklama

Reklama

Walter Mitty (Ben Stiller), nesmělý a věčně snící fotoeditor časopisu Life, se ve svém jednotvárném životě jen těžko potkává s realitou, a proto raději žije ve svém vysněném světě. V něm se mění na dokonalého romantického hrdinu bojujícího za lepší, spravedlivější svět. Trestá padouchy, zachraňuje pejsky z hořících domů a ochraňuje bezbranné ženy. A také se ve svých snech stává cílem obdivných pohledů kolegyně Cheryl (Kristen Wiig), kterou bez jejího vědomí do svých snových toulek často angažuje. Ale i ve svém reálném životě se jednoho dne Walter musí rozhodnout k zásadnímu kroku do neznáma a opustit bezpečný přístav archivu plného negativů a fotografií, kde jsou jeho největším nepřítelem jen pomalu padající prach a ústrky šéfa (Adam Scott). Aby zabránil svému vyhazovu, musí najít ztracený negativ fotografie, která má být na titulní stránce časopisu. Kvůli tomu musí najít slavného fotografa Seana O'Connella (Sean Penn). To ale neznamená zavolat si taxíka a zajet o pár bloků vedle. Představuje to dobrodružnou cestu okolo světa, putování divočinou a nejzapadlejšími kouty naší planety, protože nepolapitelný fotograf-dobrodruh je hvězdou fotožurnalistiky proslulou neúnavným odhodláním hnát se za příběhem bez ohledu na to, kam až jej zavede. A tak se Walter musí vydat po jeho stopách. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 401)

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době ten blahý pocit husí kůže během několika scén u filmu.. Bejt to ještě víc konzistentní a kick-assoidní, nad pěti neváhám. 90%_Pocitová pecka._ Edit 2019: Ve filmu o snílcích a jejich hledání optimálního vnitřního rozpoložení není potřeba řešit logiku. Walter Mitty je krásný film každou vteřinou s perfektní zvukovou a hudební stránkou. Škoda, mohl by být s klidem 20 minut delší.:) Sekvence setkání se SO a následného fotbálku mě pokaždé rozloží na prvočinitele. Ben Stiller si Waltera zahrál i zrežíroval s přirozenou lehkostí, hravostí, nadhledem a sebeuvědoměním. 100%_Škoda, že Walter není o 30 minut delší. Miluju ten film. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Veľmi krehká dejová línia, ktorá dokáže zaujať aj keď je predvídateľná. Krehká preto, lebo sa bojíte, aby do nej necinkla nejaká neočakávaná udalosť, ktorá by ju celú zrušila a vám zobrala ten pocit, ktorý práve máte. Krehká možno aj preto, lebo scenéria bola výnimočná. Stiller, aj keď sa neradí medzi mojich favoritov, ukázal, že vie zrežírovať a dokonca aj zahrať postavu, ktorá je polovicu filmu mimo, dokáže upútať, predhodiť divákom skoro panenskú prírodu štýlom jemu vlastným a hlavne zbytočne netlačil na pílu a bol uveriteľný. Priznám sa, očakával som trochu niečo iné, ale aj tak ma to dostalo. Nebol to úplny zásah, ale také jemne nadšenie vyvolal. Je to hlavne o dialógoch, o tom, prečo dospelý muž stále sníva, o hľadaní samého seba. Trochu som dúfal v nejakú myšlienku, ktorá by to celé vystihla, nedočkal som sa jej. Penn, síce na krátko, ale poteší. Fakt asi jediné slovo čo to vystihuje je krehkosť. Silné 3 z 5 ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Bylo to dobré. Oceňuji, že se Ben Stiller dokázal znovu oprostit od komedií, z kterých je známý především. Příběh nebyl špatný, hlavně byl, až na výjimky, reálný a uvěřitelný. Jsem přesvědčen, že si tento snímek zaslouží dobré hodnocení, přesně takové jaké má. Já osobně jsem se ale občas nudil a ne vše se mi úplně líbilo. Toto nemusí být chyba filmu, proto hodnotím čistě subjektivně 3*. Jde rozhodně o nadprůměrně dobrý film. 70% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Krásy Islandu z tohoto snímku mi do nynějška nahání mráz po zádech. Platil bych zlatem, abych mohl zažít okamžik, ve kterém se Walter prohání na pennyboardu osamělými silnicemi této ojedinělé krajiny. Dobrodružná podívaná přímo z mého nejvytřibenějšího filmového šálku čaje se povedla téměř na výbornou, minimalistické nedostatky mě kdysi přesvědčily, že mu přeci jen jednu hvězdu uberu. I tak ale klobouk dolů! ()

Maik22 

všechny recenze uživatele

Závěrečná třešnička filmového dortu roku 2013 je tady. Velice pěkná a příjemná podívaná, nabušená optimismem, který vás zahltí až neskutečně jednoduše. Odlehčující komedie, vynikající záběry, na které se moc hezky kouká, hudba, která vás pohladí po duši a snad nejlepší životní role Bena Stillera alias Waltera Mittyho, pro mne znamená jen jedno a to - vyhlásit Waltra za jedničku tohoto roku. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

O nadržených Chillanech a jenom jednom kole. O tom, že často si sedíme na objektu našeho hledání. O snech, které se prostě nemají plnit a zůstat jen sny. O touze. O lásce. O kráse okamžiku. Hlavně díky Josemu Gonzalesovi za fantastický soundtrack. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

O radosti ze života bez patosu, avšak trochu prvoplánově a povrchně. Možná je chyba ve mně, nebo v mém nepříliš ideálním rozpoložení, ale óda Stillerova óda se mnou prakticky nehnula. Nádherné krajiny působily jen jako efektní pozadí a sám Walter si kvůli svému chvatnému pátrání po ztraceném negativu nenašel čas na prožitek. Jen "scrolloval" fotku za fotkou, na každou dal like a hned zase dál, za dalším pomíjivým obrazem. Tohle stigma moderní doby nepřekonala ani levhartí scéna, ani lehce kýčovitý fotbalový zápas. Jestli chcete zažít to, co měl Walter Mitty předat a nepředal, tak si pusťte Pennův Into the Wild. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(57/2014) / Prečo len sa réžia nedostala Pennovi, možno by film mal aj nejaké skutočné srdce a emócie. Prečo trebalo montovať do aj tak silného príbehu snovú líniu je mi záhadou. Vôbec nemala šťavu a hlavne len máličko pomohla filmu samotnému. A konečne, prečo preboha bola prvá polovica filmu tak zúfalá? Potencialna pecka sa zmenila v rozčarovanie. Prerod ťuťmáka Mittyho na dobrodruha je pre mňa najhorší moment filmu. A na emócii ktorá mala takto vzniknúť predsa stojí celá tá dobrodružná druhá polovica. Škoda. Hlavne preto, že Walter Mitty má jeden z najpodarenejších záverov posledných rokov. (6/10) ()

venison 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že Bena Stillera nemusím ani jako herce ani jako režiséra.. Musím uznat, že v tomhle prvním filmu mi zcela nevadil a v roli před kamerou i za kamerou jsem ho plně přijala :-) Scénář byl skvělej a dokázal spojit dvě naprosto odlišná témata (fantasy + cestopis) a složit z nich příběh, na který se hezky kouká :-) Jde o pozitivní a velmi uvolňující film, po jehož shlédnutí vypadají všechny věci snadno a mám sto chutí sbalit baťůžek, psa a z fleku se přestěhovat na Island :-) Původní ztvárnění neznám, ale za celkovou atmosféru a přes počáteční skepsi příjemnou podívanou budu nadržovat a ohodnotím o * více :-) ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Walter Mitty je melancholický zasněný pěšák, kterého mezi svými "ozubenými koly" mašíruje mega korporace ve které se snaží vydělat na živobytí. Jednoho dne se rozhodne, že už nebude snít a začne realizovat. Začne tak dobrodružnou cestu kde můžete mimo jiné zahlédnout nádherné ponoramata Grónska, Islandu (i dnes už známý Eyjafjallajökull) a Afgánistánu. A pětku dávám za postavu snad nejdrsnějšího fotografa v dějinách filmu, kterého si střihnul Sean Penn. Takhle bych chtěl jednou skončit :) ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Pozitivní, neuvěřitelné, snové, úsměvné, krásně barevné, cestovatelské. Takový velice pozitivní film o snílkovi, který má rád kolegyni z práce, bojuje za svojí práci a rád se vydává za dobrodružstvím, ať už smyšleným, popřípadě reálným (pokud to vůbec lze zrealizovat). Takový velmi odlehčený Forrest Gump. Líbilo se mi to. Končí to krásně, celý film je pohlazení na duši, ždné násilí, člověk nemusí přemýšlet a jen se nechává unášet, stejně jako Walter. Je to velice sympatický film.. ..mít tak Walterovu odvahu a vyrazit hned ráno na Island, jo, nebyla bych proti.. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Snění, uskutečnění svého snu a touha získat snímek - ať už pro to, aby člověk nebyl vyhozen z práce a nebo proto, že ho člověk chce tak nějak získat sám pro svůj dobrý pocit odvedené práce? Ben Stiller na sobě v režijní oblasti tedy dost zamakal a tohle bylo něco, od čeho jsem nedokázala odtrhnout oči. Každý tak trochu sní, ale - teď to bude klišé - jen pár lidí z nás se rozhodne své sny opravdu vyplnit, i když je to už na pokraji středního věku. Záběry, které na velikém plátně byly doslova ohromující a síla přitáhnou tpohled člověka k danému obrazu a touha se nezaseknout na jediném bodě - to mě stále popohánělo při sledování filmu dál. Stiller vypadá na konci rozhodně líp než na začátku, ale nejvíc mu to stejně sekne jako chlapovi z obálky, kdy má delší vlasy a rampouchy kolem úst z polární oblasti... Poslední snímek je překvapením pro všechny což pro mě byla i Shirley MacLaine, na kterou se dokážu dívat celý den :) Střeštěná sestra jako vsuvka a hodně dospělý syn jedné spolupracovnice - kurňa - kolik jí tedy bylo? ;) Sem tam dobrý vtip - i když hlavně nejlepší byl ve výtahu s vousy :) Pak už to sláblo - ale to nebylo v tomto filmu stěžejní. Ohromilo mě to a přesně to, jsem také od tohohle filmu čekala :) ()

BoncheR 

všechny recenze uživatele

"There´s like 8 people in Greenland. It´s a good place to find a thumb." Óda na dobrodružstvo plná farby, krásy, čistej prírody a vecí, pre ktoré milujeme život. Plná paľba, vzatý dych, nikdy ti to nezabudnem, Ben Stiller. ()

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama