Reklama

Reklama

Walter Mitty (Ben Stiller), nesmělý a věčně snící fotoeditor časopisu Life, se ve svém jednotvárném životě jen těžko potkává s realitou, a proto raději žije ve svém vysněném světě. V něm se mění na dokonalého romantického hrdinu bojujícího za lepší, spravedlivější svět. Trestá padouchy, zachraňuje pejsky z hořících domů a ochraňuje bezbranné ženy. A také se ve svých snech stává cílem obdivných pohledů kolegyně Cheryl (Kristen Wiig), kterou bez jejího vědomí do svých snových toulek často angažuje. Ale i ve svém reálném životě se jednoho dne Walter musí rozhodnout k zásadnímu kroku do neznáma a opustit bezpečný přístav archivu plného negativů a fotografií, kde jsou jeho největším nepřítelem jen pomalu padající prach a ústrky šéfa (Adam Scott). Aby zabránil svému vyhazovu, musí najít ztracený negativ fotografie, která má být na titulní stránce časopisu. Kvůli tomu musí najít slavného fotografa Seana O'Connella (Sean Penn). To ale neznamená zavolat si taxíka a zajet o pár bloků vedle. Představuje to dobrodružnou cestu okolo světa, putování divočinou a nejzapadlejšími kouty naší planety, protože nepolapitelný fotograf-dobrodruh je hvězdou fotožurnalistiky proslulou neúnavným odhodláním hnát se za příběhem bez ohledu na to, kam až jej zavede. A tak se Walter musí vydat po jeho stopách. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 401)

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě normální film Bena Stillera, se sice stokrát zopakovaným námětem, ale s tak příjemně originálním podáním, že to ani příliš nevadí. Trochu mi to kazily přehnaně "vtipné" snové vize, ale celkově určitě nadrpůměr. 69 % ()

cogi 

všechny recenze uživatele

Zjistila jsem po shlédnutí, že stejný film byl natočený už v roce 1947. Podívám se na originál a potom počítám, že změním hodnocení. (že 2013 film nebude originál, ale jen znovu natočený film). ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Trailery zas raz vzbudili falošné očakávania. Tá skvelá pozitívna energia z nich sa vo filme objavuje len v zopár hudobných montážach, ktoré sú audiovizuálne výborné a oproti zvyšku filmu fungujú dokonale. Strašne dlho trvá kým sa film dostane do tempa a aj potom z neho vypadáva, "flow" skrátka drhne. Aura výnimočnosti budovaná upútavkami sa mi zrútila a bez nej ostal len solídny nadpriemer, ku ktorému sa už nevrátim. 6+/10 ()

Whitebeard 

všechny recenze uživatele

Prima film, plnej energie. Skvělá hudba dokreslující překrásný scenerie Grónska, Islandu a Afghanistanu. Ben Stiller vynikající, ty jeho modrý oči šílený, když se objevil na scéně ještě Sean Penn fotografující levharta, sedlo to všechno jak mělo. Na pozadí přerod časopisu Life a hodnot dnešní společnosti, přerod snílka v dobrodruha, vše zachyceno výbornou dynamickou kamerou. Doporučuju všem. 4-5* ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Bohužel mi to přišlo jako nejvyumělkovatelnější film o životě za hodně dlouhou dobu pro rádoby dobrodruhy, kteří se nejvíce odváží v obýváku u telenovely a o skutečném dobrodružství nemají ponětí. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Walter Mitty je jako jeden z těch nádherných motivačních plakátů, který mě vyzývá abych zapomněl na své strasti, oprostil se od každodenního zašedlého stereotypu, a za zvuků melodické, inspirativní hudby, vyrazil vstříc těm nesmírně krásným světovým scenériím. Film mi svou příjemnou pozitivní atmosférou opravdu sedl, a připravil jeden z nezapomenutelných zážitků. "Beautiful things don't ask for attention." ()

RidleyCrowe 

všechny recenze uživatele

Prvú polhodinu som sa nudil, postavy boli nezaujímavé a niektoré som neznášal po minúte na scéne. Potom našťastie Walter začne cestovať a kvalita filmu sa zvýši. Stiller začne hádzať na diváka jednu krajšiu scénu za druhou. A do toho všetkého ešte hrá príjemná hudba. Tu sa ukazuje ako sa Stiller/režisér zlepšuje od filmu k filmu. Film ma strašne feel-good atmosféru a človek má až chuť okamžite vyraziť na Island. Keby že sa úvodná polhodina skráti na 5 minút a ďalšia návšteva domova sa vyškrtla úplne išiel by som vyššie. Takto je z toho menšie sklamanie. Škoda po tých skvelých ukážkach som čakal trochu viac. ()

journeyman 

všechny recenze uživatele

Stillerovi by šly videoklipy rozhodně líp, než tenhle film. Hudba je tady totiž moc příjemně poskládaná (od Arcade Fire přes Of Monsters and Men nebo Junip až k titulkovce od José Gonzáleze) a ve spojení s obrazem Walterova putování po Islandu nebo Himalájích funguje na výbornou. Bohužel příběh samotnej mě vůbec nechytil, z velké části proto, že se tady trochu otřel o situaci v ekonomice, jinde nabídl špetku cestopisu, láska nemohla chybět, potom něco málo akce a legrace. Jen mi celá tahle hmota přišla nedovařená a nepropojená. Jednu hvězdičku dávám za písničky (který to ale nezachránily) a druhou dávám za tu scénku s bandou nadržených Chilanů, kteří se potřebujou dostat do islandskýho bordelu, ale výběr dopravních prostředků je značně omezenej. Tehdy jsem se asi jedinkrát u tohohle filmu zasmál, jinak to byla dost nuda, i ta "kouzelná" příroda tu byla jen tak na efekt, řekl bych. Za hříčku s Quintessence of Life se teda ukláním, ale ne moc hluboko, abyste si nemysleli. ()

ludva10 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem čekal na nějaký zvrat a co z toho vlastně na konci bude. Bohužel se na konci žádné wov nekonalo. Přemýšlel jsem mezi 3 a 4, ale i nijak výrazné herecké výkony rozhodli. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Klamlivý snímok. Je to akoby road-movie s cestou hľadania svojej identity, hľadania toho čo mám robiť vo svojom živote a nie robiť iba to čo mi nadiktujú. Ben Stiller nehrá zle, ale film mi nedáva poriadny zmysel. Hercove snenia zo začiatku bavia (najmä vtip s Dumbledoreom), ale ich opakovanie už veľmi nie. A tak zaujme aspoň cesta okolo sveta. Na Island by som šiel hneď. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Moc milý, krásný film, kde Benu Stillerovi konečně sluší role a po pár desítkách minut sledování zjistíte, že místo jen takového hehe-haha filmu sledujete vizuálně nádherné a současné, procítěné dílo. Velká radost se jen dívat a poslouchat, kochat se fantastickými záběry z Islandu a zapřemýšlet o fotografování. Tajný život pana Mittyho mě potěšil tak, jak už dlouho jiný film ne a každá projekce je velebením konečně krásného, mainstreamového díla. Film vřele doporučuji, i jako opraváře špatných nálad. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Cestovatelské" romantické komediální drama. Teda romantické...těch linií tam je víc. Každopádně režijnímu stylu Bena Stillera se klaním. Neotřelý, poetický a přitom nenudící, jen tak dál, Bene! Velmi lituju, že jsem tento sugestivní snímek neviděl na velkém plátně. Jeho zhlédnutí je jako dlouhé krásné pohlazení... Velké překvapení! ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Snílek Walter Mitty je tak čistý a báječný, že mu napálím pět hvězd z fleku. Stillerova životní role a moje srdcovka! Na tomhle jsem byl v kině a odcházel jako pod vlivem nějakého opiátu. Film krásně sviští jako na skateboardu, je plný nápadu, úžasné výpravy, krásné přírody zabalený v dobrodružném světě. Je tak geniální a nápaditý, že ho chci vidět znovu. 9/10 ()

Gixian 

všechny recenze uživatele

Snové, neopravdové, bizarní a nesmyslné. Jeden z těch filmů, u kterých (když vidíte kontrast krásných záběrů a úplné blbosti příběhu) si říkáte, že si ten film asi herci vymysleli sami: Při jedné podařené hospodské seanci nejdřív sestavili seznam míst, kam by se rádi vypravili, a pozdeji na dva pivní tácky sepsali příbeh pseudofilmu, který jim tu dovolenou zaplatí. Za mě někde mezi dvěmi a třemi hvězdami. ()

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama