Reklama

Reklama

Walter Mitty (Ben Stiller), nesmělý a věčně snící fotoeditor časopisu Life, se ve svém jednotvárném životě jen těžko potkává s realitou, a proto raději žije ve svém vysněném světě. V něm se mění na dokonalého romantického hrdinu bojujícího za lepší, spravedlivější svět. Trestá padouchy, zachraňuje pejsky z hořících domů a ochraňuje bezbranné ženy. A také se ve svých snech stává cílem obdivných pohledů kolegyně Cheryl (Kristen Wiig), kterou bez jejího vědomí do svých snových toulek často angažuje. Ale i ve svém reálném životě se jednoho dne Walter musí rozhodnout k zásadnímu kroku do neznáma a opustit bezpečný přístav archivu plného negativů a fotografií, kde jsou jeho největším nepřítelem jen pomalu padající prach a ústrky šéfa (Adam Scott). Aby zabránil svému vyhazovu, musí najít ztracený negativ fotografie, která má být na titulní stránce časopisu. Kvůli tomu musí najít slavného fotografa Seana O'Connella (Sean Penn). To ale neznamená zavolat si taxíka a zajet o pár bloků vedle. Představuje to dobrodružnou cestu okolo světa, putování divočinou a nejzapadlejšími kouty naší planety, protože nepolapitelný fotograf-dobrodruh je hvězdou fotožurnalistiky proslulou neúnavným odhodláním hnát se za příběhem bez ohledu na to, kam až jej zavede. A tak se Walter musí vydat po jeho stopách. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 401)

paradoxman 

všechny recenze uživatele

Nejlepší romantický film pro všechny, kteří se někdy probudili, aniž by předtím doopravdy spali. Chci taky takovou peněženku! ()

SuzieS 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem po precteni obsahu cekala neco uplne jineho, takze neni ani tak jeho chybou me nizsi hodnoceni. Myslim, ze je to jedno z tech dilek, u ktereho roste hodnoceni s poctem shlednuti. Tak to ted necham trosku odlezet a uvidime, jake to bude priste. Kazdopadne scena, kdy jel z kopce na skatu, byla uzasna :) ()

Cvachetka 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že jsem byl hodně skeptický a nečekal, že dostanu to co jsem dostal. Film mě hodně překvapil. Krásné scenérie s výborně pasující hudbou. A ten příjemný pocit, který po (i během) filmu nastal....no je to pohoda a nestydím se dát 100%. A to jsem filmu opravdu nevěřil. ()

gpx 

všechny recenze uživatele

Jediná slabina této romantické komedie vězí v tom, že se při ní moc nezasmějete. Vtipy jsou nahrazeny digitálními efekty. ()

IMHeS 

všechny recenze uživatele

Jako by Ben Stiller po všech těch komediích ... některých lepších, některých horších ..... sebral všechno co se naučil..... přidal něco zvláštního ... a zrežíroval hodně fajnou komedii, která není tupá jako třeba americký styl komedií typu scary movie, kde největší sranda je, když se někdo mlátí do hlavy ..... docela chytré, pěkné, originální a dobře se na to dívalo. Navzdory tomu, že nejsem zrovna moc velký fanda komedií si nejsem jistý jestli dát plnou palbu pěti hvězdiček nebo "pouze" 4, ale když si vybavím ty překrásné záběry tak asi budu muset zůstat u 5! ()

Raskolnikov7 odpad!

všechny recenze uživatele

No, přátelé, tak toto je skutečně propadák..Upřímně řečeno, naprosto nerozumím takto vysokému hodnocení..Celý film je jedno velké americké kýčovité prázdno...Čemu se to ten Sean propůjčil? :) ()

escaf 

všechny recenze uživatele

Keď tak pozerám hodnotenia iných užívateľov na čsfd, mám pocit že som asi videl skrátenú verziu, ale nie. Netvrdím že sa mi po vizuálnej stránke tento film nedostal pod kožu a výkon Stillera nepotešil. Okrem toho pozlátka tam ale veľa nezostalo. Presnejšie, dve scény ,,moment´´ a ,,posledná obálka´´ .Za spomenutie ešte stojí príjemný soundtrack. Buď vám to bude stačiť, alebo nie. ()

Kizermen 

všechny recenze uživatele

strašně mě film zklamal ,čekal jsem jeden z nejlepších filmu co uvidím od Ben Stiller ,prostě 100% pecku a dostal jsem možná tak vyschlou skořápku ,neříkám že to bylo úplně špatné ale nad mé očekávání velké minus:( ()

RomanT 

všechny recenze uživatele

Příběh o nepochopené, nesmělé, neuznané šedé myši, která chce všem nakopnout prdel - další komedie pro náctileté? Podle scénáře to tak vypadá, jen s tím rozdílem, že hlavním hrdinou je muž středního věku, který zatím nedospěl. Zdálo by se, že celý film je o tom, jak utéct od každodenní rutiny, ale ve skutečnosti má Mitty jen dva problémy: 1. Jak sbalit ženskou 2. Jak ukázat vztyčený prostředníček svému šéfovi. Krátkodobé dobrodružství je jen prostředek, jak se stát zajímavějším v očích vysněné ženy a hledání ztraceného negativu je jen důvodem, jak dostát své vrozené zodpovědnosti udělat svou práci dobře. Až to skončí, tak zase zapadne do stejného stereotypu, jen s partnerkou. Přes všechny ty krásné exteriéry v druhé části filmu si mě film nijak nepřitáhl, asi za to může má neschopnost strávit komiksový daydreaming a pokaždé, když se na scéně objevil Mittyho šéf (Adam Scott), tak mi z té divadelnosti bylo dokonce na zvracení. ()

Hellscuboy 

všechny recenze uživatele

Obrazová nádhera se skvělým obsazením,doplněné vynikajícím soundtrackem,dobrodružství skvěle doplňuje humor...prostě bez chyby...po dlouhé době opět film o kterém budu přemýšlet ještě příští týden...tak pěkně se na něj dívá,až to bolí :-D ... ()

Horoman 

všechny recenze uživatele

Prvni pule dobra a ma i dobre nakroceno, pak ovsem nasleduje dosti neuveritelna promena a zaver je neumerne natahovany. Prijemne, ale slabsi. ()

Muf911 

všechny recenze uživatele

Dávám plný počet, je to jeden z filmů, na který se rád podívám znova. Celý od začátku do konce je moc příjemný, krásný obraz, nápaditá kamera, super vybraná hudba a příběh, který je zajímavý a chytlavý. Jenom hlavní herečka Kristen Wiig nebyla můj typ, ale naštěstí ji moc vidět nebylo. O to víc bylo záběrů na krásné severské moře, gróńskou a islandskou přírodu, Himaláje a různé koloritní domorodce. A na správňácky protivného hlavního záporáka s nagelovanými vlasy a plnovousem... ()

mandella 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro dospělé, kde se člověk nezabije po skoku do arktického oceánu ani neumře hlady cestou z Grónska na Island :-) Ale krásná pohádka. Náhod je tam sice víc než dost, ale funkčně slouží celku stejně jako obsazení. Pěkné exteriéry, pěkní herci, pěkná hudba, pěkná oddychovka s pěkným koncem - co víc si přát? Bene Stillere, jsi frajer... ()

Murmand 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že ta nejhlavnější myšlenka celého filmu je utopená v překladu. Toto naprosto neskutečně milé vyprávění o hledání "Purpose of Life" v takovém malém "Secret Life of Walter Mitty" točící se kolem "Life". Absurdita a nadsázka z celého filmu je na konci podtržena tak neuvěřitelně, že nemůžu jinak, než se jen blbě usmívat... :-) ()

vasek.stejva 

všechny recenze uživatele

Hodnotím dost subjektivně, a to díky písničce od Of Monsters and Men, kteří jsou prostě úžasná skupina. Dále si mě film dostal díky úžasným záběrům Grónska, Islandu i Himalájí. Jo a ten děj? Také je to sledovatelné... ()

Shimmy 

všechny recenze uživatele

Já teda nevím..na filmu mě nějak zvlášť nic nezaujalo. Přišlo mi to celé takové suché, zdlouhavé a celkem o ničem. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Walter Mitty a jeho nepochopitelná honba za něčím, co ani není důležité. Říkal jsem si - jó to může bejt dobrý, Gejlord Jebal v hlavní roli, třebas to bude nějaká další úchylná sranda !! Leda hovno, trapárna to byla. A pořádná. Gejlord se na prahu padesátky zblázní a začne pálit za mladší kolegyní a že se chová jako pubertální zakřiknutý hovado nemusím asi ani zmiňovat. Láskou políbený Mitty kvůli ztracené fotce obletí půl světa jen proto, aby zjistil, že jí vyhodil... Teda pane Conrád, vy jste zatracenej fantasta..! ()

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama