Reklama

Reklama

Walter Mitty (Ben Stiller), nesmělý a věčně snící fotoeditor časopisu Life, se ve svém jednotvárném životě jen těžko potkává s realitou, a proto raději žije ve svém vysněném světě. V něm se mění na dokonalého romantického hrdinu bojujícího za lepší, spravedlivější svět. Trestá padouchy, zachraňuje pejsky z hořících domů a ochraňuje bezbranné ženy. A také se ve svých snech stává cílem obdivných pohledů kolegyně Cheryl (Kristen Wiig), kterou bez jejího vědomí do svých snových toulek často angažuje. Ale i ve svém reálném životě se jednoho dne Walter musí rozhodnout k zásadnímu kroku do neznáma a opustit bezpečný přístav archivu plného negativů a fotografií, kde jsou jeho největším nepřítelem jen pomalu padající prach a ústrky šéfa (Adam Scott). Aby zabránil svému vyhazovu, musí najít ztracený negativ fotografie, která má být na titulní stránce časopisu. Kvůli tomu musí najít slavného fotografa Seana O'Connella (Sean Penn). To ale neznamená zavolat si taxíka a zajet o pár bloků vedle. Představuje to dobrodružnou cestu okolo světa, putování divočinou a nejzapadlejšími kouty naší planety, protože nepolapitelný fotograf-dobrodruh je hvězdou fotožurnalistiky proslulou neúnavným odhodláním hnát se za příběhem bez ohledu na to, kam až jej zavede. A tak se Walter musí vydat po jeho stopách. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 401)

aDancer 

všechny recenze uživatele

Kdyby se dalo dát tři a půl hvězdiček, tak to nejspíš udělám, ale protože to nejde, přeci jenom se nakonec přikláním spíš ke třem, než čtyřem. Námět to byl hezký, ale myslím, že se z toho dalo vytěžit i víc, ale rozhodně film nehodnotím záporně. ()

Necrophobic 

všechny recenze uživatele

Určitě nejkvalitnější film ve kterém Ben Stiller hrál.A k tomu ho i sám režíroval. Příjemná změna po těch všech prdlých komediích ,někdy lepších a někdy horších. ()

AJACON 

všechny recenze uživatele

Veliká škoda. Moc pěkně natočené pasáže, ale film je nesouvislý a dějově špatně provázaný, takže celkový dojem špatný. Chybělo ale málo.... ()

tomas.hruby. 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film s Benem Stillerem v hlavní roli, kde se neobjevuje prvoplánový humor a i když se zde jedná o naivní příběh, vše zde funguje jak má. Dále se zde nacházejí úžasné záběry, které prostě berou dech a dá se říct, že i díky nim a skvělému soundtracku jsem si film pustil již poněkolikáté a pokaždé mi dokáže zvednou náladu. Na závěr doplním že pro každého cestovatele, je tento film povinnost. Pro mě po Zoolenderovi nejlepší film s Benem Stillerem a největší překvapení roku. 5* ()

Tobias_Sin 

všechny recenze uživatele

Čím jdete s dějem hlouběji, tím je film leší! Začátek se spíš vleče, místy je protknutý akčním sněním hlavní postavy. Potom se však děj rozjedete natolik, že jsem v to ani nedoufal. Koncovka je bezchybná. Od setkání s Pennem v horách a rozpravou o focení už jsem byl úplně jinde.. Zajímavé komentáře: Enšpígl. Po opakovaném shlédnutí jdu na plný počet! Skvělý film! ()

waxtrax 

všechny recenze uživatele

Není žádný důvod tomuto filmu nedat 5. Chtěl jednoduchým způsobem vyjádřit to, o co se jiní snaží složitě. A povedlo se mu to na 100%. ()

Filmyx 

všechny recenze uživatele

Některé scény / seskok z letadla / jsou totálně zabíjecí, ale bohužel převažují ty nudné. Nezachráni to ani povětšinou překrásné exteriéry.a navíc jsem vůbec nepochopila seanovo angazovani se ve walterove zivote :p mám z toho takové nijake pocity, ale totální blbost to taky nebyla.... Za 3 ()

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

Ben Stiller mě překvapil že opustil roli šaška a šel do vážnější role. Nejlepší Stiller at už jako režisér nebo ztvárněná postava. Navíc jsem Mittyho viděl zrovna v období takového malého osobního bilancování a film mi kápnul do noty a do leččeho mě nakopnul, takže díky Waltere. ()

Honzyg 

všechny recenze uživatele

Walter Mitty je důkazem, že ani exteriéry jako z dokumentů National Geographic, ani nadprůměrná filmová hudba pořád ještě trhák nedělají. ()

lienocenka 

všechny recenze uživatele

Je až fascinujúce ako sa režisér s kameramanom pohrali so scénami, ktoré sa dajú natočiť veľmi nezaujímavo. Trailer k filmu už napovedal že film bude dobre spracovaný. Presne pre to ako boli scény poňaté si ma tento film získal. Dej a zápletka boli pozerateľné aj keď nič prehnane extra, ale bolo to vynahradené tým prostredím scén kde sa film odohrával. Film jednoducho vyšiel... Keď Ben Stiller išiel dole po ceste len na skejte - miestami som mala pocit že ja si oškriem dlane v zákrute. A tak to má byť - vtiahlo ma to úplne do filmu. ()

sobol1 

všechny recenze uživatele

od začátku filmu jsem na to čuměl jak blázen filmem jsem proplul ani nevím jak až po skončení filmu jsem se nad tim dějem zamyslel a došel jsem na to že je to blbost ale mě to sakra jaksi bavilo ani nevím proč takže za mě 80%. ()

BH7 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že byla ve filmu trochu obsažena určitá nadsázka. Příběh na mě ale přesto působil velmi příjemně a autenticky a popravdě mi vlastnosti Waltera Mittyho mluvily přímo z duše. Proměna nudného cápka z nudného kanclu s průměrně nudným životem do hustýho borce, kterej jakoby během pár dní projel celou zeměkouli jen tak na skejtu s čmoudem ze sopky Ejylafialajajöjekokull přímo za zadkem, byla asi trošičku přehnaná, ale určitě zajistila větší zábavu a dynamičtější spád děje. Chválim skvělou kameru, záběry, zachycení nádherné přírody a vložky Mittyho idealisticko-hrdinských představ (skoro jako bych místo do obrazovky koukal rovnou do zrcadla). A na závěr uděluji jedno malé a bezvýznamné plus tomu hypsterskýmu parchantovi v obleku s tim hustokrutopřísnym fousem - ten neměl chybu. Z filmu je cítit, že do něj Ben Stiller opravdu vtiskl kus sebe a tím vytvořil nápadité, upřímné a originální dílo. ()

Minas 

všechny recenze uživatele

Ovce, která se mění aby líbila někomu k tomu bez sebevědomí. Hlavní hrdina mi vadil a zápletka nic moc, ale vizuální a zvuková stránka je na skvělé úrovni a pro mě jako přivydělávajícího kameramana a VFX umělce krásný zážitek a také to nastartovalo mojí choutku zaletět na dovolenou do Islandu. ()

babuca 

všechny recenze uživatele

neznášam Stillera, ale chcel som vidieť tento film lebo sa o ňom píše aký je skvelý....ale nie je ani náhodou. Pre mňa je to len film, ktorý sa len tvári na viac ako v skutočnosti má ()

charlotteros 

všechny recenze uživatele

Pokud znáte charaktery rolí Bena Stillera, zaručuju vám, že ve stejném duchu pokračuje i Walter Mitty. Jedná se v podstatě o nenáročnou komedii, u které se sice nezasmějete každou druhou minutu, ale zase neodejdete z kina znudění a uražení. Spíš naopak. Celá konstrukce příběhu je založená na Walterově představivosti a cestování (pochvalu dávám krásným záběrům na krajinu), ale věřte mi. Líp se na to dívá, než se o tom čte :). Na výkon žádného herce si suma sumárum nemůžu stěžovat (jak bych taky mohla,když se jedná o komedii), soundtrack v průběhu filmu krásně "graduje" a happy end taky nechybí. Jo, nevidím důvod tomu nedát čtyři hvězdy. ()

Renynator 

všechny recenze uživatele

Nooo tak to sem nečekal.. i přes trošku nudný začátek a že byl opravdu snílkovský, nastal zvrat který mě i v něčem inspiroval. Dobrodružné, procítěné, impozantní. Režie Bena Stillera jak sem se sám přesvědčil byla na úkor předlohy v dobrých rukou. ()

Bulywif 

všechny recenze uživatele

Ben Stiller zastižený ve velmi dobré formě. Opět nic náročného a nového ke zhlédnutí, ale vše funguje jak má. Hlavní roli tentokráte hraje nádherná přírodní scenérie a protože se celý čas neděje nic těžko pochopitelného, má si je jeden i dostatek času důkladně prohlédnout (myslím ty scenérie prasata!) a nechat se užasnout. Vše poháněno již od začátku základní myšlenkou, která se však line jako v celku přijatelná - i když intenzivní - vůně celým filmem, aby nakonec naprosto zapeklitě a rafinovaně vyzněla - jak rána z děla vedle hlavy. Tohle kdo nepochopí, radši ať dobrovolně podstoupí celková vyšetření. Od filmu ale i přes jistou kýčovitost odcházím s dobrou náladou. Hvězda navíc už jen proto, že Stiller dokáže i podstatně hůř. ()

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama