Reklama

Reklama

Walter Mitty (Ben Stiller), nesmělý a věčně snící fotoeditor časopisu Life, se ve svém jednotvárném životě jen těžko potkává s realitou, a proto raději žije ve svém vysněném světě. V něm se mění na dokonalého romantického hrdinu bojujícího za lepší, spravedlivější svět. Trestá padouchy, zachraňuje pejsky z hořících domů a ochraňuje bezbranné ženy. A také se ve svých snech stává cílem obdivných pohledů kolegyně Cheryl (Kristen Wiig), kterou bez jejího vědomí do svých snových toulek často angažuje. Ale i ve svém reálném životě se jednoho dne Walter musí rozhodnout k zásadnímu kroku do neznáma a opustit bezpečný přístav archivu plného negativů a fotografií, kde jsou jeho největším nepřítelem jen pomalu padající prach a ústrky šéfa (Adam Scott). Aby zabránil svému vyhazovu, musí najít ztracený negativ fotografie, která má být na titulní stránce časopisu. Kvůli tomu musí najít slavného fotografa Seana O'Connella (Sean Penn). To ale neznamená zavolat si taxíka a zajet o pár bloků vedle. Představuje to dobrodružnou cestu okolo světa, putování divočinou a nejzapadlejšími kouty naší planety, protože nepolapitelný fotograf-dobrodruh je hvězdou fotožurnalistiky proslulou neúnavným odhodláním hnát se za příběhem bez ohledu na to, kam až jej zavede. A tak se Walter musí vydat po jeho stopách. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 401)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Od účasti B. Stillera a dobrého hodnotenia na csfd som si sľuboval hlavne poriadnu dávku humoru. Tá bola nakoniec menšia ako som čakal , ale príbeh zasneného a nesmelého človeka ma bavil. Na úkor bláznivej a pravdepodobne zbytočne drahej scény bitky so šéfom by som radšej bral ten humor, ale nevadí, užil som si aj to. Úplne najviac ma dostala scéna - "To nie je delfín!!!..." Tú scénu som si pustil niekoľkokrát po sebe. Poriadne som sa nasmial a je trochu škoda, že takýchto šialene vtipných scén nebolo viac. Film poteší i oko diváka a dušu cestovateľa , pretože v druhej polovici sa hlavný hrdina trochu rozcestuje po svete. Nádherné obrázky doplňuje i výborná hudba, takže u mňa spokojnosť. 80%. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Takže - jak mohl pan Péro (s en navíc) narvat do portmoné foto, které teprve vytvoří? Nebo Beník u fontány očumoval všechny obrázky? Čert ví. Ok, nereálný, mazlivý příběh s epesními exteriéry, který nás má krkolomně dovést k poznání, že by každý potřeboval nějakého toho fotografa, aby jím byl vtažen přes hranice připosranosti do oblasti skutečného života. Kromě mě tedy, já potřebuji spíše zbrzdit. Zoolander zahrál výborně, v tom se s panem pytlík...em neshodnu, ostatně jako i v hodnocení, ovšem jinak velice trefně vystihl hned několik důvodů, proč nechte před sledovačkou mozek na nočním stolku. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Walter Mitty býval jako kluk punker a skejťák se spoustou bláznivých nápadů a představou, že mu svět bude jednou ležet u nohou. Dnes je to nesmělý a nevýbojný muž středních let, který tráví většinu času v archívu a z pracovní rutiny a před pocitem nenaplněných životních ideálů se čím dál tím častěji uchyluje do říše snů, kde úspěšně konkuruje komiksovým hrdinům a nečiní mu nejmenší potíž oslnit sympatickou kolegyni, se kterou by rád navázal intimní vztah. Ztráta důležitého negativu a vybuzená profesní hrdost ho vyprovokují k opuštění bezpečné ulity. Několik následujících dní se změní ve velkolepou jízdu, během níž Walter navštíví tři kontinenty a přesvědčí se, že se sny dají měnit v realitu. Už několik generací filmových diváků se uchyluje k filmovému médiu proto, aby unikli z přízemní reality do světa bezbřehé fantazie a Walter jim dává naději, že i oni coby tuctoví všední lidé mohou zažít báječná dobrodružství a něco velkého dokázat. Walter Mitty kombinuje několik žánrů od komedie přes romanci až po road movie a nutno říci, že patří k těm vzácným případům, kdy to dobře funguje, mj. i díky osobnímu nasazení Bena Stillera, který v projektu viděl jedinečnou příležitost vymanit se ze škatulky laciných bavičů a stát se respektovaným všestranným tvůrcem. V zámoří film rozdělil kritiky a publicisty do dvou ostře protichůdných pozic. Jedni mluví o vysoce zábavném, dobře vypointovaném a řemeslně špičkově zpracovaném snímku, který by si zasloužil nějakého Oscara, když už ne v hlavních kategoriích, tak aspoň za technickou stránku. Druzí s týmž zápalem hovoří o laciném sentimentu, podbízivosti a nenaplněných ambicích, které by měly být odměněny Zlatou malinou. Co si budem povídat, Walter Mitty je midcult jako vyšitý, ale za sebe můžu říct, že jsem si ho opravdu užil, vychutnal si skvělou kameru s obrazy nádherné přírody a dovolím si Waltera Mittyho doporučit jako ideální případ rodinného snímku, který může fungovat napříč generacemi, vzdělanostními i pohlavními rozdíly. Celkový dojem: 90 %. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já už jsem vážně nedoufal, že Hollywood se svým vkusem mně v tomhle století ještě dokáže trefit do srdce a vida, je tu přesný zásah. Scéna se Seanem Pennem, kdy s připraveným foťákem čeká na sněžnýho levharta, aby mohl udělat fotku byl nádherná ("Kdy ho vyfotíš? " "Možná nikdy, některé okamžiky jsou tak překrásné, že se ji nechci rušit focením" ) a pak ten fotbal v Afgánu. Tohle musel vymyslet někdo, kdo má radost ze života a z toho filmu to bylo cítit, ať už ve výtečný hudbě, která spousty už tak luxusních scén (jízda Islandskou krajinou na skejtu ) měnila na scény exluzivní, ve vizualitě (třeba hned na začátku originální úvodní titulky ) nebo v humoru (bitka v letištním rentgenu ). Herci se rovněž předvedli v tom nejlepším světle a i když Sean Penn zahrál spousty dechberoucích rolí, tak tady mě ta jeho desetiminutovka fakt dostala. Bejt holka, tak bych mu za ní asi dala nebo dal, teď nevím v jakým rodě mluvím. Jedno však vím určitě, s tímhle životem nabitým bijákem, jsem se v kině nepotkal naposled. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv odmítám hypotézu, že cestování je jediný způsob, jakým může člověk se svým životem něco udělat (ačkoliv film to taky úplně netvrdí, zkrátka je občas třeba dodat věcem jinou perspektivu a širší souvislosti), tak jsem se trošku dojala, jaká je to taková pěkná roztomilá motivační bezodpadková dramaturgie. A obraz Seana Penna lákajícího prstíčkem do divočiny mi upřímně uhranul. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (37)

  • Vodopád, před kterým jdou Walter (Ben Stiller) se Šerpy v Himalájích, je Skógafoss na Islandu. (apwbb)
  • „Obálky časopisu, ktoré sa objavujú po chodbách redakcie, sú vzrušujúce, kultové, ale čo je najpodstatnejšie – sú falošné,“ prezradil výtvarník filmu Jeff Mann a ďalej dodal: „Fotografie boli vyberané v štýle obálok časopisu, museli byť rozmanité, ale museli sa vzťahovať k samotnému filmu a zároveň aj k reálnej práci fotografov časopisu na vrchole ich práce. Prehrabali sme sa asi miliónom záberov z archívu časopisu. Obrázky teda pochádzajú priamo z ich dielne, ale nikdy v časopise neboli. Keď som sa rozprával s ľuďmi, ktorí v Life robili, povedali mi, že niektoré z tých použitých vo filme by sa po tom všetkom skutočnými obálkami časopisu naozaj bez váhania stali.“ (De Large)
  • Když loď dopluje na Island, členové posádky řeknou Walterovi (Ben Stiller), aby pospíchal k tomu jedinému kolu, které tam je, protože na něj mají zálusk i nadržení Chilané, kteří se chtějí dostat do striptýzového klubu. Ve skutečnosti ale islandský parlament striptýzové kluby v roce 2010 zakázal. (Polinecka)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama