Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Viktora Navorského, který přijíždí do New Yorku. Netuší, že během dlouhého letu proběhl v jeho zemi vojenský převrat. Nesmí vstoupit na území USA. Bezprizorní, s pasem neexistující země, musí Viktor Navorski strávit nějakou dobu v tranzitní části Kennedyho letiště a čekat, až v jeho zemi skončí občanská válka. Týdny a měsíce jsou čím dál tím delší. Viktor pomalu objevuje labyrint terminálu - zhuštěný svět plný absurdit, velkorysosti, ctižádosti, zábavy, společenského postavení, ale i romantiky, kterou pozná s překrásnou letuškou Amelií. Pro Viktora však ještě neskončilo uvítání letištním úředníkem Frankem Dixonem, který ho bere jako poruchu v byrokratickém systému, jako problém, který nemůže vyřešit a kterého se zoufale snaží zbavit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (831)

helrohir 

všechny recenze uživatele

Steven Spielberg sa odhodlal vstúpiť aj na romantickejšiu pôdu a dopadlo to veľmi dobre. Aj keď je nutné podotknúť, že v tomto prípade nie je tento film výborný len vďaka Stevenovi, ale hlavne vďaka podarenému scenáru. Tom Hanks je vo svojej úlohe opäť vynikajúci a Catherine Zeta-Jones je už len taká čerešnička na torte, aj keď si kladiem otázku či jej postava mala pre celkový význam filmu vlastne nejaký zmysel, nuž ale režisér asi vedel čo robí. Záver je na môj vkus až príliš "happiendový", mohlo to byť aj dramatickejšie, ale tak čo už. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Neochota, arogance, nevšímavost, lhostejnost, do toho skvělý Tom Hanks. A to ho nějak nemusím. Bohužel tam tvůrci zase museli vrazit přiblblý milostný románek a hned raději dva, čímž to celé opět zabrzdili. Ale ono se ten děj asi nějak moc naspádovat nedal. Bavil jsem se, jen ke konci mně to přišlo už dost utahané. 20130728 nest ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Skvělý výkon Toma Hankse jako mimoně z východoevropské Krakozie, krásná letuška Catherine Zeta-Jones a jeden z lepších filmů Stevena Spielberga, kterému nechybí správné tempo, milá atmosféra a krásný konec. To je Terminál, letištní komediální drama a jeden z každoročně v tuzemských televizích vysílaných filmů aneb co všechno člověk dělá, aby se zabavil na letišti. Příjemně uběhne, potěší s zabaví, moc pěkný film. ()

Themilhaus 

všechny recenze uživatele

Prostý nenáročný film a přesto vynikající! Z počátku jsem k tomu přihlížel trochu s podivem ale později začal být film zábavnější, což mě dějově vtáhlo a musím říct , že jsem se chvílemi velmi pobavil. Tom Hanks opět roli zahrál opravdu skvěle a sedla mu stejně jako Forest Gump. Určitě další povedené Spielbergovo dílo, které dokázalo, že z prostého příběhu co se odehrává na jednom místě se dá vykouzlit o hodně více! ()

smatana.sk 

všechny recenze uživatele

Čokoľvek Spielberg natočí, vznikne z toho "rozprávka". Pre nás je príjemná línia o schopnosti ľudí z bývalého ost-bloku prežiť akékoľvek podmienky. Hoci inšpiráciou bol príbeh Iránca menom Merhan Karimi Nasseri, ktorý takto prežil 17 rokov na letisku Charlesa de Gaulla v Paríži. Na wikipédii si môžete preštudovať, ako sa kombináciou zahraničných vzťahov, straty dokladov a utečeneckých predpisov skutočne dostal do situácie, kedy na letisku pobýval legálne, ale na francúzsku pôdu vstúpiť nemohol. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Malou roli zde má i úchvatná Zoe Saldana (jako celní úřednice slečna Torresová), která už zde říkala, že má ráda Star Trek a chodí na srazy Star Trek a vyplatilo se počkat :-) ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Pre mňa priam archetyp priemerného filmu. Nič zlé, ale ani úžasné. V momente sledovania zaujme, ale nasleduje rýchle vypustenie z hlavy. ()

kslaww 

všechny recenze uživatele

Film který patří do mé TOP 20....Skvělá spolupráce Hanks-Spielberg...úžasný příběh...skvělá komedie. ()

Boulderman 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelné je to hlavně v perštině. Tuhle variantu jsem viděl na břehu Kaspického moře v Íránu a aniž bych rozuměl jediné slovo, líbilo se mi to :D ()

freedom3112 

všechny recenze uživatele

Přepracovaný příběh Mehrana Karima Nasseriho íránského uprchlíka, který žil v odletové hale Terminálu 1 na letišti Charles de Gaulle od 26. srpna 1988 až do července 2006, kdy byl hospitalizován za neurčené onemocnění... https://en.wikipedia.org/wiki/Mehran_Karimi_Nasseri Vysoké hodnocení jen a výhradně za výkon Toma Hankse !! Catherine Zeta-Jones mi lezla na nervy a krabička taky. ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Terminál, film, který mi opravdu zvedl náladu. Pobavil svým ze začátku promyšlenějším a nadále už jednodušším humorem i dramaticko-romantickou složkou, která nebyla stejná jako u většiny podobných filmů. Plus při finálních scénách jsem měl díky relativně šťastnému konci stále úsměv na tváři. K tomuto musím zmínit ještě jako vždycky výtečného Toma Hankse, který snad jinak než výtečně hrát neumí :). Catherine Zeta-Jones taktéž zabodovala. Jediné co obecně může srazit hodnocení je fakt, že až na tak první třetinu a pár výjimečných situací se děj snímku nebral moc vážně, a tak je z filmu spíše jednodušší komedie oproti kupříkladu z mého pohledu podobného Chyť mě když to dokážeš, avšak mě to vůbec nevadilo, film jsem si velmi užil a koneckonců občas je shlédnutí takových filmů potřeba, no ne? 80% ()

Joedas 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie? S Hanksem a od Spielberga? A ta synopse? No že se budu muset brzdit, abych nenapálil plnej počet, to bych před filmem teda vážně nečekal. Jak to ten Steven dělá, že ať se pustí do sebevětšího nesmyslu, vypadne mu z toho něco takhle sympatickýho? Ta opravdová zkouška ohněm asi teda bude Lincoln nebo Válečný kůň, nicméně po týhle zkušenosti z letiště pevně věřim v mistrovy schopnosti. Ještě mě nezklamal, ba naopak. I s takovym renomé mě nepřestává překvapovat. ()

DarweyD 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpodceňovanějších filmů co znám, krásný a příjmený snímek, který naprosto dominuje v režii velikána Stevena Spielberga. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Já Spielberga miluji, těžko uvěřit, že si může být někdo tak jistý v kramflecích, jako právě Spielberg. Ta jeho flexibilita je až přímo neuvěřitelná. Ať už vám chrlí válečné drama, rodinné sci-fi, či akční dobrodružství, pořád je to Spielberg, jak má být. Takže se omlouvám, že tady spíš chválím samotného režiséra, než tento film. Ale odpověď, jak se mi film líbil, jistě chápete. :D ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Snad každého po shlédnutí napadne, že je to sice milý a velice příjemný příběh (což taky je a nejen to), ale také že je to absurdní či dokonce abnormální. Ale ono se něco podobného fakt stalo!!!.. Steven Spielberg se tentokrát pustil do jiné látky, než na jakou je zvyklý a dokázal nám, že dovede dominovat všude = vizitka výborného režiséra. Přizval si k sobě v tomto žánru už zkušenějšího svého (a hlavně našeho) oblíbence Toma Hankse (skvělý výkon). Celý příběh je natočen s lehkostí, která se jen tak nevidí a zpříjemní večer, pobaví a uspokojí. Něco takového tu ještě nebylo, ani se toto dílko ničemu nepodobalo a to se cení! 80% ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Film, kterej mě místama docela dojimal. Přesnějc řečeno, byl to Hanks a neskutečná síla charakteru jeho postavy a odhodlání splnit svuj slib za každou cenu bylo to, co mě dostávalo...A samozřejmě Catherine Zeta. 75%. ()

Olafson 

všechny recenze uživatele

Existuje několik málo okamžiků, kdy si i opravdový muž může dovolit brečet dojetím jako želva. Namátkou lze vybrat vítězství Gorana Ivaniševiče ve finále Wimbledonu 2001, ale hlavně je to scéna s léky "pro kozel" z tohoto filmu. ()

Rayen1 

všechny recenze uživatele

Viktor je neuvěřitelnej sympaťák a celý příběh je sympatický, taková milá pohádka pro dospěláky z letiště o návštěvníkovi, kterýho nikdo nechce. Rád na tenhle film kouknu vždycky, když mám blbou náladu a zaručeně mi jí vždycky zvedne :) ()

Související novinky

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

24.04.2014

Steven Spielberg stále neví, jaký bude jeho příští film. Před několika dny začal kroužit kolem historického dramatu The Kidnapping of Edgardo Mortara, teď ale jeho pozornost zaujal thriller z období… (více)

Reklama

Reklama