Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Viktora Navorského, který přijíždí do New Yorku. Netuší, že během dlouhého letu proběhl v jeho zemi vojenský převrat. Nesmí vstoupit na území USA. Bezprizorní, s pasem neexistující země, musí Viktor Navorski strávit nějakou dobu v tranzitní části Kennedyho letiště a čekat, až v jeho zemi skončí občanská válka. Týdny a měsíce jsou čím dál tím delší. Viktor pomalu objevuje labyrint terminálu - zhuštěný svět plný absurdit, velkorysosti, ctižádosti, zábavy, společenského postavení, ale i romantiky, kterou pozná s překrásnou letuškou Amelií. Pro Viktora však ještě neskončilo uvítání letištním úředníkem Frankem Dixonem, který ho bere jako poruchu v byrokratickém systému, jako problém, který nemůže vyřešit a kterého se zoufale snaží zbavit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (831)

Thoman 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks je prostě PAN herec a tenhle film je přesně ten typ, který mě spolehlivě dostane! Kolotoč událostí odehrávající se celý v letištní hale vzbuzuje úsměv, úžas, soucit, smutek a především – od prvního záběru na Hanksovu postavu jsem jí začal fandit. Film neobsahuje speciální efekty, patetické záběry ani akční scény, přesto je neuvěřitelně svěží a příjemný. Spolupráce Spielberga s tímto hercem je pro mě zkrátka téměř 100% zárukou dobrého filmu. Dokonce ani nástup „amíka-záporáka“ a „krásné-nedostupné“, což jsou pro mě prvky typické pro filmy třídy B a nižší, mi celkový dojem nezkazily. A klobouk dolů před tím, jak Hanks zvládá „krakozianštinu“! Člověk by skoro uvěřil, že ta země existuje a tento herec je tamní nejslavnější rodák. ()

sabatko 

všechny recenze uživatele

Víme, že je to "jen film", ale Jak se jen tohle sakra může stát? Tom Hanks uvízne na letišti jako novorozeně v inkubátoru dívajíc se kolem sebe a nevéříc tomu co se to vlastně děje. Této role se Tom zhostil brilantně. A to až tak moc, že Catherine Zeta-Jones se stává knoflíčkem na jeho košili. Je mi líto, ale tady je hlavní role již obsazena;) ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Opět excelentní Tom Hanks v životní formě. Catherina svou roli osudové ženy trochu nezvládala, zajímaví byli herci ve vedlejších rolích (kromě přehrávajícího šéfa letiště). ()

KristKrist 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla v televizi asi čtyřikrát a nepřestal mě nudit,i přes to,že bych ho do svých oblíbených filmů s Tomem Hanksem nezařadila.Celé to stojí na hereckých výkonech již zmiňovaného Hankse a Catherine Zeta-Jones a ano,docela mě příběh muže,co uvízne na delší dobu na letišti zaujal,ale nenadchl. ()

Pepaa7 

všechny recenze uživatele

Přesně jsem čekal něco na styl forest gump... Jako komedie je to super ale jako drama to stojí těžce za prd. Nejvíc mě asi naštval konec... hodinu a půl člověk čeká jak to celý dopadne a očekává trošku rozvedenej konec a pak najednou šup šup a během 10 minut je celej film u konce a už běžej titulky. Ten konec se dal trochu víc natáhnout a film mohl mít i 3 hodiny a myslim ze by mu to rozhodně prospělo. Přijde mi trochu jak když jim ke konci došli many... celej film natahujou a konec takhle odbydou. Škoda mohlo to být za plnou. Takhle to jen spadá do šedého průměru... ()

Danny71 

všechny recenze uživatele

Milý a příjemný film, který Vás pohladí na duši.Hanks ztvárnil tuto roli tak skvěle, že budete soucítit s hlavním hrdinou, budete prožívat jeho vítězství a jeho prohry, budete mu přát, aby svého cíle dosáhl.Budete proklínat záporáka a možná použijete i vulgarismy.Dvojka Hanks+Spielberg opět vyplodila více než kvalitní film ()

kraslovec 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks je můj velmi oblíbený herec. Umí velmi dobře hrát lidi který nevědí o co jde. Scénář filmu je skoro bez chyby. A hlavní postava leckdy překvapí. 90/100% ()

Rada.Shoa 

všechny recenze uživatele

Terminál je nevšedním a originálním snímkem s Tomem Hanksem v hlavní roli.Příběh Viktora Navorskiho se odehrává z velké části na letišti a zachycuje člověka který je nežádoucím v cizí zemi. Místy veselé ale také dosti smutné. Myslím že bych tomuto filmu nic nevytkl. ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Díky Tome a Stevene. Blbečka Viktora jen tak někdo nezahraje. Skvělý film pro zpříjemnění večera. Do filmu jsem se tak moc zažral, že i když jsem neměl tušení co bude následovat, tak jsem sežral vše co mi bylo naservírováno. Od začátku až dokonce, a další novinky jsem jenom bral jako příjemné osvěžení. A znovu a znovu jsem se naplno ponořil do života Viktora Navorského. A ponaučení vyplývající z tohoto díla??? Všechny léky jsou pro kozy a nikdy neříkejte, že máte v plechovce tátu. ()

TheBlizard 

všechny recenze uživatele

Je veliká škoda, že tomuto filmu ke konci došel dech. Abych se přiznal, je trochu nadhodnocený, avšak Tom podal skvělý výkon, jako vždy. Za to jedna hvězda navíc. ()

Thamilka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film patří mezi mé oblíbené, prostě takový lehký a přitom hodně pravdivý a zajímavý. Vždy se na něj ráda podívám. Vtipný a přitom i vážný. ()

mackobubu 

všechny recenze uživatele

Prva cast filmu sa mi zdala velmi prijemna, dokonca som to videla na 5 *, potom som nadobudla dojem, ze film straca na spade a zdal sa mi prilis dlhy... ta "epizodka" s letuskou mi prisla uplne zbytocna a zmatocna... Stanley Tucci to zahral presvedcivo, az ma miestami stval, ale velmi prijemne vyustenie, co vsetko obnasa vlastne ta skatula od orieskov a co stoji za celou cestou do Ameriky... rozhodovala som sa medzi 3* a 4*, ale presvedcilo ma obsadenie a viacere vydarene momenty filmu. 75 % ()

squatch 

všechny recenze uživatele

Povedený snímek S. Spielberga, hlavně v první polovině, která oplývá scénkami, u kterých jsem se skutečně a upřímně zasmál. Avšak hned v příští minutě vám je Viktora stejně upřímně líto. Bohužel v závěru trošinku sklouzne k tuctovému americkému filmu, i přesto rozhodně stojí za to film vidět, už jen k kvůli skvělému Tomu Hanksovi. ()

Související novinky

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

24.04.2014

Steven Spielberg stále neví, jaký bude jeho příští film. Před několika dny začal kroužit kolem historického dramatu The Kidnapping of Edgardo Mortara, teď ale jeho pozornost zaujal thriller z období… (více)

Reklama

Reklama