Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Viktora Navorského, který přijíždí do New Yorku. Netuší, že během dlouhého letu proběhl v jeho zemi vojenský převrat. Nesmí vstoupit na území USA. Bezprizorní, s pasem neexistující země, musí Viktor Navorski strávit nějakou dobu v tranzitní části Kennedyho letiště a čekat, až v jeho zemi skončí občanská válka. Týdny a měsíce jsou čím dál tím delší. Viktor pomalu objevuje labyrint terminálu - zhuštěný svět plný absurdit, velkorysosti, ctižádosti, zábavy, společenského postavení, ale i romantiky, kterou pozná s překrásnou letuškou Amelií. Pro Viktora však ještě neskončilo uvítání letištním úředníkem Frankem Dixonem, který ho bere jako poruchu v byrokratickém systému, jako problém, který nemůže vyřešit a kterého se zoufale snaží zbavit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (831)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Srdceryvná fikce na téma "že trpělivost růže přináší..." je asi největším úletem mistra S.S. Zároveň však řekl bych i nejslabším (nejsladším) úletem i přes pravidelné přílety a odlety... Pohádková taškařice pro stovky milionů diváků od deseti do sta za stovky milionů dolarů od desíti k pěti - leč tak zoufale prvoplánová, až (byť) úsměvně nudná. Na tomhle letišti zkrátka čekejte jen (v nejlepším smyslu slova :-) průměrný příběh i průměrný film. Za tři (de)terminované hvězdičky... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Williams: 1. The Tale Of Viktor Navorski ,2. Dinner With Amelia ,3. A Legend Is Born ,4. Viktor And His Friends ,5. The Fountain Scene ,6. The Wedding Of Officer Torres ,7. Jazz Autographs ,8. Refusing To Escape ,9. Krakozhia National Anthem and Homesickness ,10. Looking For Work ,11. Gupta's Deliverance ,12. Finding Coins and Learning To Read ,13. "Destiny"... "Canneloni"... and The Tale Of Viktor Navorski Reprise ,14. A Happy Navorski Ending!, ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Steven Spielberg a Tom Hanks jsou asi hodně velcí kamarádi. Jendou si asi chtěli užit trochu té srandy a dívali se zrovna spolu na televizní noviny na NBC a uviděli neuvěřitelný příběh jednoho člověka, který přiletěl do svobodné Ameriky, ale nemůže do ní vstoupit. Ihned si řekli, že tohle bude určitě dovolená pro oba, protože film se odehrává pouze na letišti odkud hlavní hrdina prakticky neodejde. Taková ateliérová pohodička to mohla být a taky byla. Přibrali k sobě nějakou tu hvězdnou krasavici, která měla zrovna volno (Catherine Zeta-Jones) a začali natáčet. Výsledek? Obyčejná nuda. Tom Hanks hraje jako obvykle, ale začínám z něj mít pocit obyčejnosti. Hraje stále stejně (neříkám, že špatně), ale jeho herecký projev je čím dál více založen na tváření se jako idiot a stání na místě. Naivní pohádka, v kterou scénáristé přetvořili příběh o skutečném muži mě nenadchla a velmi brzo začala nudit. Zajímalo by mě z kolika % je to smyšlené, aby se to dalo použít jako film. Bojím se, že to číslo bude hodně vysoké a jediné skutečné osoby bude hlavní hrdina a letuška. Tak pánové vybrali jste si dovolenou, teď je čas na návrat do vyšší ligy... ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný film. Konečně zase dílko, které se plně opírá o příběh a herectví (jako vždy vynikajícího Toma Hankse). Žádné berličky v podobě triků pro zvýšení působivosti nečekejte. Tentokrát to Spielberg nechal na scénáři (Adrew Niccol - a ten špatný scénář ještě nenapsal :) a nestrhával pozornost na režii, které se ovšem v podstatě nedá nic vytknout. Když k tomu přičtete Toma s jeho přirozeným herectvím a Catherin jako třešinku na dortu, pak mi k plnému hodnocení chybí fakt jenom kousíček.......................................... Ještě poznámku k Limou zmiňované "ziskovosti". K datu 02/2005 se celosvětové tržby přehouply přes 200mil. dolarů, takže se zaplatil víc než dvakrát. Pravdou ale je, že tržby v Americe byly poloviční v porovnání se zbytkem světa .... ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jsou to maličkosti, co činí tenhle film velkým a svým způsobem geniálním. Bohužel to se týká jen první poloviny. Jakmile se hlavní hrdina otrká, děj začníná být více americký a už tolik nebaví. Postava Viktora Navorského má určitě mnoho společného s Forrestem Gumpem. Jeho dobrosrdečnost a vynalézavost mě opravdu bavila. A vzhledem k tomu, v jaké se nachází situaci, je tu i pár rysů z Trosečníka. Ono ztroskotat na letišti není žádná sranda..tedy pokud tam neztroskotá Tom Hanks. 4* ()

Galerie (125)

Zajímavosti (36)

  • Postava Viktora (Tom Hanks) pochází z fiktivní země Krakozhia, ale Hanks ve filmu mluví bulharsky, což se prý naučil od své ženy, která z Bulharska pochází. Výstřižek z novin je zase v ruštině, plechovka od oříšků v neurčeném jazyce a řidičák, který ukazuje, je vypsaný na ženské jméno a je z Běloruska. (don corleone)
  • Bernie Mac byl zvažován pro jednu z rolí, ale musel odmítnout kvůli nabitému rozvrhu. (HellFire)

Související novinky

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

24.04.2014

Steven Spielberg stále neví, jaký bude jeho příští film. Před několika dny začal kroužit kolem historického dramatu The Kidnapping of Edgardo Mortara, teď ale jeho pozornost zaujal thriller z období… (více)

Reklama

Reklama