Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V supertechnické budoucnosti, kdy svět ovládají nadnárodní společnosti, středisko LETAC, které má na starosti zavádění moderních technologií do služeb zákona, vytvoří pod vedením dr. Darrela Lindenmeyera jakéhosi novodobého Frankensteina počítačové éry, speciální verzi tréninkového programu pro výcvik policistů. Jde o SID verze 6.7 (sadistic, intelligent, dangerous - tedy sadistickou, inteligentní a nebezpečnou) virtuální bytost, která vznikla sloučením osobností více než sto padesáti zmapovaných psychopatických a sociopatických sériových vrahů. Středisko má v plánu trénovat policisty jejich nasazením proti SIDovi ve virtuální realitě. Než je však program výcviku schválen, je třeba provést testy s využitím vězňů. Jedním z dobrovolníků je také bývalý policista Parker Barnes, odsouzený za to, že vzal spravedlnost do vlastních rukou a zabil psychopata, který předtím zavraždil jeho manželku a dítě. Jenže pak se SIDovi podaří s pomocí nanotechnologií uniknout z virtuálního světa do světa skutečného, kde rozpoutá děsivé peklo. Zdá se, že Barnes je jediný, kdo může v ulicích Los Angeles toto novodobé Frankensteinovo monstrum zastavit. S pomocí psycholožky Madison Carter se Barnes dostane z vězení a pustí se do pronásledování své ďábelské kořisti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že když se sejde temná Sci-Fi a skladatel Christopher Young, že to bude stát za to. A to se i vyplnilo. Dál by si jeden řekl, že když proti sobě postavíte klaďáka Washingtona (i když po Training Day si o jeho kladných rolích myslím něco trochu jiného než dřív:)) a vyšinutého androida Crowea, že to bude stát za ještě větší "to":). Bohužel, to se zas tak moc nevyplnilo... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $24,047,675Tržby Celosvetovo $25,000,000║ Herecky slušne odvedené čo sa týka Denzela Washingtona a démonického Russella Crowe, triky rozlietané, občas nejaký ten dobrý nápad, ušlo to. /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavé obsazení. Bohužel výsledek hrozný. Brett Leonard hledá v kyberprostoru svůj vlstní prostor, ten ale opravdu nenalézá ... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kuriózne scenár s hercami, ktorí nemajú v takejto vtákovine čo robiť. V roku 1995 každopádne obaja páni ešte (s prepáčením) veľa neznamenali, takže sa niet čo čudovať, že prijali hlavné úlohy v trikovom béčku béčkara, ktorého životným veľdielom je sračka Trávnikár. Nakoniec ale viac-menej práve oni dvaja robia z tejto trikovej blbosti pozerateľné béčko. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Šílený virtuální vrahoun poskládaný z x skutečných mordýřů unikne v nanobotím regenerujícím se těle do normálního světa, kde po něm jde policajt, kterému jeden ze zmíněných vrahů zabil rodinu. A vrahoun se musí dopovat sklem. A hraje ho Russell Crowe. Wow. Soudě podle tohohle filmu, někteří scénáristé fetují víc než je zdrávo a někteří dobří herci snad vůbec nečtou scénáře, ale kdo by čekal od Bretta Leonarda (MRTVÁ JÁMA, TRÁVNÍKÁŘ, SKRÝŠ) normální film. Ten námět je náhodou fajn, i když to bohužel znamená, že se ve virtuální realitě moc neohřejem, Crowe si svého záporáka požitkářsky užívá a člověk žasne nad tím zástupem známých tváří stepujících v pozadí, ale celé to až na pár světlejších momentů dost nudí. Ještě že tu pořád někdo někam zpomaleně padá. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Aj to najuletenejšie psycho msí mať aspoň trošku zmysel a tu mi ten zmysel tak trošku unikal celý film a ku koncu ma s toho ešte aj bolela hlava. Keď pozriel na obsadenie, tak neverím vlastným očiam. Zle. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Virtuozitě křivdíte. Ano, je to naivní, plné chyb (odpočítávání bomby na závěr byla lahůdka) a i díky tomu místy směšné a i se dalo z té celkem ucházející zápletky udělat fakt lepší film, ale i tak to stojí za to. Grafická stránka titulu je originální, plejáda známých herců nečekaná, ale především je to zábavné. Není to samozřejmě žádná složitá látka, která by měla vyšší ambice (i když je možná mít chtěla, ale to je fuk), ale za podívání ten film podle mě stojí, už jenom kvůli těm několika scénám, kdy se Sid předvádí na veřejnosti (symfonie, aréna, televize smrti). ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Upozornenie pre milovníkov žánru Sci-Fi : V ŽIADNOM PRÍPADE SA NA TENTO VÝTVOR NEDÍVAJTE !!! A čo v tomto paškvile robili Wahington s Crowe ? Mám jediné vysvetlenie. Nejaký papparazzi ich odfotil v chúlostivej situácii a pod vyhrážkou, že sa to všetko odhalí, museli sľúbiť režisérovi Leonardovi, že si zahrajú hlavné úlohy v tomto nepodarku ..... Inak si to naozaj neviem predstaviť ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ups, paměť mi signalizovala celkem obstojné scifko. Ach, ta paměť, ta zas jednou pěkně kecala. Po trikové stránce silně zastaralý a režijně krutě nezvládnutý snímek, určitý potenciál námětu byl zaházen hnojem podprůměrnosti. Za pochvalnou zmínku stojí jedině spolehlivý Denzel Washington, naproti tomu Russel Crowe osciloval mezi solidním záporákem a přehrávajícím kašparem - druhá pozice bohužel převažovala. Hvězdičku za Denzela a pár koukatelných akčních scén, hvězdičku za to, že jsem sci-fi pozitivní + nepatrná kapka nostalgie k tomu. 41% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Efekty 6/10/// +Danzel Washington a vyšinutý Russel Crowe, sci-fi příběh, částečně prostředí -dnes již zastaralé triky, celkově jen mírně nadprůměrné/// Virtuozita je ze všeho nejvíc chudší bratříček filmu Demolition Man. V obou filmech jsou dva protivníci, kteří se nesnášejí a jdou si po krku. V obou případech se film odehrává ve sci-fi prostředí a celkově jsou si hodně podobný. Největší rozdíl je však v tom, že v tom druhém filmu je svět do detailu vytvořen, neurazí ani dnes. Zato Virtuozita neohromí ani hláškama, ani zpracováním a ani herci se souboji Stallone vs. Snipes nevyrovnají. Virtuozita byla koukatelná kdysi, teď je právem zapadlá, přestože není úplně špatná./// Celkem 60%/// ()

HAL 

všechny recenze uživatele

AI poskládaná z osobností mnoha masových vrahů zdrhla z virtuality do těla androida a s veselým úsměvem na tváři a ksichtem Russela Crowa masakruje lidi. A Denzel Washington, který býval dobrým policistou, ji nahání. A k tomu v tom je i pomsta za jeho dlouho mrtvou rodinu. A šílení programátoři. A obžaloba vlivů moderních masmedií. A kyanidové kapsle zabudované do lebky. A fešná blondýnka. A unesené děti. A vězni na útěku. A znesmrtelňující nanotechnologie vycucávající sklo. A triky o něco lepší než v Tronu. A obří železobetonový lumík žeroucí vepřové. A robotí gejši. A rockové vypalováky odzpívané smrtelným chrapotem. - Tohle všechno je ve Virtuozitě... a možná dokonce ještě víc, když si k němu naočkujete LSD a mozek necháte v lednici vedle mlíka a salámů. S trochou štěstí se pak ani nestihnete začít nudit............................. no dobře kecám, ten lumík tam není... bohužel. 5/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

I přes zajímavé herecké obsazení, je to film unylý a bez špetky života. Není se co divit, když režíruje Russell Mulcahy. Herci jsou neslaní nemastní, a tak je to i s celým filmem. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Podobný případ jako u některých sandlerovek - vzpomínky z puberty to vykreslovaly jako o jeden-dva řády lepší film, než jakým ve skutečnosti je. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Spojení dvou oscarových herců je skutečně dechberoucí... dobrá, Russell Crowe se jednou tvářil jako opravdu zlý a opravdu vyšinutý android. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak Virtuozita sa nepostavila po bok celkom zaujímavého Trávnikára rovnakého režiséra, prípadne Strange Days, ale zdatne konkuruje v hlúposti Johnnymu Mnemonicovi a Lovcom dinosaurov. A asi ich aj prekonáva, lebo nemá tak zaujímavý a zároveň debilný fikčný svet, iba debilný a využíva tie najhoršie sci-fi a thrillerové klišé z deväťdesiatok. Ale rozhodne treba vidieť práve z tých dôvodov, prečo som rád, že som videl dva vyššie spomínané guilty pleasures. A aspoň viem, na čo sú dve superhviezdy v hlavných úlohách vo svojich kariérach najmenej hrdí... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Washington/Crowe! To je dvojka. Príjemne naivný, ale aj mrazivý sci-fi triler, na ktorý (až na Crowea) rýchlo zabudnete... ()

Reklama

Reklama