Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sú to ešte deti, ale vysvetlenia na tému, čo je to láska, už nepotrebujú. Jade a David sú totiž do seba bláznivo zaľúbení. Horšie však je, že tomu neprajú ich rodičia. Zákaz stretávania sa však stále dá ľahko obísť. Človek nežije v klietke a tak stretávania oboch spriatelených duší pokračuje. Pritvrdzujú sa však aj zákazy, ktoré ťažko znáša najmä David. Na prvú veľkú lásku pomerne veľa nešťastných udalostí. David je na pokraji zrútenia. Jade by urobila najlepšie, aby odišla. V opačnom prípade ich táto láska oboch zabije... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Pre milovníkov romantiky je toto povinnosť. Po pravde sa čudujem hodnoteniam, pretože v rámci svojho žánru sa dá povedať, že ide o akúsi legendu, ktorou sa mimo Modrej lagúny zviditeľnila mimoriadne nádherná Brooke Shields. Tento film mal pár elementov kvôli ktorým možno hovoriť o "kulte" - vcelku zmysluplný dej, herecké výkony a hlavne titulná pieseň od Lionela Richieho, ktorá je hádam tým najkrajším songom v rámci romantickej kinematografie. Nemožno ale samozrejme zabudnúť podotknúť, že v tomto filme je mnoho klišé a dosť hlúpostí hlavne na začiatku, kedy napríklad rodičom vôbec neprišlo divné, že ich 15ročné deti prcajú v obývačke. A btw...vidieť prvotinu Toma Cruisa je tiež plus :) 60 % ()

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

Co bych to byl za fanouška Toma Cruise, kdybych neviděl jeho prvních 51 vteřin na velkém plátně. Díky němu jsem proto objevil tento dvouhodinový srdcervoucí snímek (první film v originále s anglickými titulky) a sarkasmus je opravdu na místě. Film je utahaný a celkově působí poněkud nekompatkně. Za sebe bych ocenil snad jen první polovinu, ale hned musím dovysvětlit. On totiž již dospělý člověk zapomněl, jaké to bylo, když byl poprvé zamilovaný, jak byl poblázněný, překonával mnoho překážek a útrap a svět se mu zdál nadmíru nespravedlivý. Jenže i tuhle připomínku lze pojmout s menším citovým vypětím a v mnohem kratším úseku. Prostě tak nějak lidštěji. Navíc hlavní postava David působil spíš jako závislák než zamilovaný puběrťák, což je vlastně svým způsobem také ústřední motiv, ale nesedí. Druhá polovina už mě proto tolik nebrala, nebo spíš mi přišly mnohé scény příliš vykonstruované a nepravděpodobné. Nejde o až tak zásadně špatnou filmařinu, ale v tomto patetickém podání je Endless love úplně zbytečným filmem, z kterého si odnesete jen tu oskarovou písničku. Takže díky za pištícího Cruise, za lehké vzpomenutí na dětství, ale prosím znovu už ne. (45 %) ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Název je nekonečná láska. V první polovině je to ovšem nekonečná nuda. Romantický příběh amerických rozmazlených spratků, kteří si myslí, že normální je šukat v 15 letech v hale u krbu. Když hloupí rodiče konečně procitnou, je už pozdě. Čili jinými slovy, další zbytečný film na zbytečné téma. Tos mě teda Zeffirelli nééé že nasral, zklamal. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Oceňovaný snímek námětem shlížející se na milostné problémy středoškoláků a je nutno uznat, že scénář je napsán s respektem, rozvahou a okázale. Jedná se o příběh mladé lásky, která to vlivem daných okolností nemá jednoduché. Příběh plný naděje i mladistvé nerozvážnosti. V příběhu je událostí více než dost, takže se stále něco děje. Dramatizace umírněně stoupá každou minutou a má snahu udržet pozornost. Těžko říct, jestli u závěru dnešní divačky uroní slzu dojetím, neb přeci jen je to film z počátku osmdesátých let, tudíž zub času krapet zahlodal, ale danou hodnotu snímek stále má a po divácké stránce je stále přijatelný. Nakonec, takové melodramaty se v dnešní době také už nijak zvlášť netočí. Za zmínku stojí i soundtrack. Určitě není nikoho, kdo by hlavní song z tohoto filmu neznal. ()

baruss

všechny recenze uživatele

Raspberry Award (Maliny) : 1982 : NOMINÁCIE (6) : Najhorší film, Najhoršia herečka - Brooke Shields, Najhoršia herečka VR - Shirley Knight, Najhoršia réžia - Franco Zeffirelli, Najhorší scenár - Judith Rascoe, Najhorší nový herecký objav - Martin Hewitt. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Ian Ziering v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel režisér Franco Zeffirelli

Zemřel režisér Franco Zeffirelli

15.06.2019

Slavný italský scenárista a režisér Franco Zeffirelli zemřel ve věku 96 let. Zprávu médiím potvrdil jeho syn. Zeffirelli byl známý především adaptacemi Shakespearových her a taky pojetím klasických… (více)

Reklama

Reklama