Reklama

Reklama

Hanebný pancharti

  • USA Inglourious Basterds (více)
Trailer 1
USA / Německo, 2009, 153 min (Alternativní 147 min)

Začátek Hanebných panchartů zastihuje Shosannu Dreyfus (Mélanie Laurent) v Němci okupované Francii, kde před jejíma očima nacistický důstojník Hans Landa (Christoph Waltz) vyvraždil její rodinu. Shosanna se štěstím uniká do Paříže a ukrývá se tu pod novou identitou majitelky a provozovatelky biografu. Na jiném místě v Evropě se pod vedením poručíka Aldo Rainea (Brad Pitt) formuje skupina židovských vojáků s cílem nemilosrdně mstít činy nacistů a šířit mezi nimi strach. K Aldově "Panchartům", jak si sami říkají, se přidává i německá herečka a britská tajná agentka Bridget Von Hammersmark (Diane Kruger), jež má za úkol svrhnout vedoucí představitele Třetí říše. A v šeru promítací kabiny zatím Shosanna spřádá vlastní plán odplaty... (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

TaanStari

TaanStari (hodnocení, recenze)

V pohledu pozorovatele: TaxiDriver - zničehonic se objeví a nadává. Taky se není čemu divit, někdo mu kritizuje jeho 5* film. Dále moviefilm - nemá nic na práci a tak čeká, než nějaký dolin něco vyplodí. Že to doopravdy zábavné není, ho nezajímá. Isherwood a Lima - má tam chyby, ale je to důvod neodpovědět? dolin1 a spol. - neverending story? Já vám vaše názory neberu, ale myslíte si, že to někam směřuje? No a nakonec Strmda - to je člověk, který prostě rád nadává lidem s odlišným názorem. Obzvlášt do nemocných. /// Vím, že tenhle příspěvek není nijak přínosný a taky doufám, že jsem vás moc nepohoršil, ale už se to fakt nedá číst. EDIT: TaxiDriver nám odjel neznámo kam.

P_Soar

P_Soar (hodnocení, recenze)

Zítra na to jdu. A po tom, co se tu píše: těším se jak malý panchart.

moviefilm

moviefilm (hodnocení, recenze)

mm13:To povedal aj dolin...:D Mimochodom, som rád, že začal reagovať, už som sa začínal nudiť...:D:D

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

Nejsem žádný děcko a když tady píšu ve spěchu tak asi řeším nějaký objevit že jo... panebože....

Isherwood

Isherwood (hodnocení, recenze)

Lima: Šak dneska začala, tož mosíš dat děckám trochu času na aklimatizacu. ;-)

Lima

Lima (hodnocení, recenze)

Paulie88: Ty by ses měl taky někdy ob´Ě´vit ve škole, nejlépe na hodině češtiny.....

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

Teď sem četl jednu recenzi kde říkají že na tenhle film každýho jen nalákal trailer a potom skutek utek, film o parchantech prakticky vůbec není, oběví se nachvíli a pochcípou a po shlídnutí s tím musím souhlasit...

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

som rád že sa to vyriešilo a dúfam že už nebudeš tento svoj vypiplaný posledný príspevok ďalej upravovať, ťažko sa mi reaguje... vlastne dúfam, že už tu žiaden príspevok nenapíšeš... a ak aj hej, ja už reagovať nebudem, iba ak by si mal niečo zaujímavé, čo sa týka tohto filmu.

dolin1

dolin1 (hodnocení, recenze)

mm13: S tím pařezem máš pravdu, já si jen vybavoval, že seká do tý horní plochy a nic na ní nemá. Že se tímhle pochybným způsobem snaží vytrhnout pařez, by mě fakt nenapadlo aneb proč ho seshora celej nerozštípat na třísky, než dělat tak komplikovanou věc, jako odkrývat a přetínat kořeny... (P.S.: Opakuju už asi potřetí, že jsem od toho nic nečekal, jen jsem to chtěl vidět. A jo, promiň, řešim sebe - z tohodle demagogickýho úhlu pohledu asi každej vždycky řeší sebe. Takže prosimtě, přestaň řešit svůj problém s mojí osobou (můj mentální vývoj nakonec není tvojí starostí), řeš si dál, proč se to líbí tobě a mě dej laskavě pokoj. Já vím, proč se mi to nelíbí a argumentů jsem tu snesl dost na to, aby to pochopil i šimpanz. Někdy je zřejmě inteligentní šimpanz chytřejší, než některý lidi..)

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

hlavne je riadna hlúposť trpieť pri Pulp Fiction a potom s neviem akými očakávaniami ísť na Inglourious Basterds, pretože to tu istá (i keď nie malá) skupina užívateľov chváli a potom si túto frustráciu z nenaplnených očakávaní (vážne netuším akých) vybíjať na diskusii, čo najhlasnejšie kričať proti prúdu, ale nemať po ruke žiadne riadne argumenty... dolinček1, ty neriešiš Tarantina a csfd, ty intenzívne riešiš seba, čo je na istom vývojom stupni osobnosti úplne v poriadku, ale tu to naozaj nepatrí !! ... P.S. ten "pařez" sa pán farmár snažia vytrhnúť...

dolin1

dolin1 (hodnocení, recenze)

Zdá se mi to nebo ne, že na začátku LaPeditte mlátí sekerou do špalku, aniž by na něm cokoli sekal?

Jim_Beam

Jim_Beam (hodnocení, recenze)

dolin1: Dík za odpověď, já to četl celý... Jinak pokud jde o tvoje odpovědi, když bereš csfd jako návod, či doporučení a tuhle funkci evidentně neplní, tak se nedivím, že uvažuješ o skončení svého působení tady. Nicméně pokud se dlouhodobě neshoduješ, tak je možný najít jiný zdroje, kde budeš hledat inspiraci a na csfd zůstat z jinejch důvodů. Já osobně filmy vybírám podle doporučení známejch a hlavně jdu po autorech/režisérech, občas mě zaujme nějakej popis v časopise. Csfd beru až jako poslední zdroj inspirace, ono každej uživatel je jinej a veškerý hodnocení filmů je jen subjektivní, takže na ty průměrný hodnocení se nedá stoprocentně spolíhat... Jinak pokud jdeš, jak ty říkáš, po myšlenkách, tak je blbost koukat na Tarantina, ono když člověk chce, tak by tam taky něco našel, ale Tarantino je hlavně magor, kterej promejšlí svoje filmy do detailu a hrozně si s nima vyhraje. A pro mě jsou ty filmy většinou prostě a jednoduše neuvěřitelně zábavný, a to mi stačí. Osobně ne vždy potřebuju myšlenku, ono kdyby každej film měl bejt plnej těžkejch úvah, tak se z toho pak taky zblázníme. :)

Miloško

Miloško (hodnocení, recenze)

včera som bol na tom v trnavskom kine(plné kino!). No prvy dojem- trochu asi skamanie,ale je to taka Tarantinovka, Z VELKYM MNOZSTVOM dialógov,a na moj vkus-privela humoru. Ale pacil sa mi ten Ch.Waltz v ulhe toho nacistu,zaujimavy vyko,klobuk dole. Aj Pitt opat humorny vykon (Po prečíaní spálte),a aj ten Hitler bol fakt na popukanie. skoda len,že ten záver sa v skutočnosti nestal .

dolin1

dolin1 (hodnocení, recenze)

Strmda, Skrk, Ygan: Nepotřebuju, aby to četlo plénum - Jim_Beam se ptal, tak jsem mu odpověděl. Proto je v úvodu toho příspěvku napsáno "Jim_Beam:..."

Strmda

Strmda (hodnocení, recenze)

dolin1: totálně zbytečný příspěvek nikdo ti to číst nebude...

Ygan

Ygan (hodnocení, recenze)

myslis, ze se to nekomu chce cist? Kor když začala škola

dolin1

dolin1 (hodnocení, recenze)

Jim_Beam: Já sem chodím primárně kvůli tomu, abych si vybral dobrej film, na kterej má cenu se podívat. Ještě donedávna to celkem fungovalo, ale poslední dobou se zkrátka pozastavuju nad tím, že si pouštím dle CSFD "pecku" a je to konina na entou (ztrácím čas) a naopak film, který tu má třeba kolem 40%,50,60% je dobrej...Může to bejt jen nějaká shoda náhod, ale říkám, že se mi to poslední dobou už děje tak často, že pomalu postrádá smysl sem z tohoto důvodu chodit... Mě se v první řadě líbí, když filmy mají buďto nějakou nosnou myšlenku, který se buďto drží nebo když systematickým dějem, který třeba zdánlivě nemá logiku, se dojde k nějaké pointě, která tu logiku osvětlí. Také mám rád filmy o životě lidí (ať už životopisný, filmy podle skutečných událostí, filmy nutící k zamyšlení nad něčí (třeba i bizardní) životní filozofií). Od "pohádkovejch" témat očekávám alespoň bazální respekt k přírodním zákonitostem - zde je těžké vysvětlovat, jak chápu, co je ještě OK a co už ne. Třeba Harry Potter, Superman nebo Transformers jsou podle mě OK (pohádkový, nadpřirozený motiv, kouzla, atd. atd. s tím nemám problém) i když mám radši třeba Faunův labyrint. Mám radši Indianu Jonese (ne toho posledního), než Crank. Nemám rád parodie, mám rád komedie, ale spíš francouzského typu (de Funes, z novějších třeba Drž hubu), vyloženě nesnáším kanálovou zábavu typu Ali G, Road trip, Prcičky..Mám rád, když se film nebere vážně, jako třeba Kouř nebo Skřítek, ale nemám rád, když se "nebere" vážně jako třeba Pancharti. Celkově atmosférický filmy, založený na hutném, až hmatatelném napětí. Nemám rád prvoplánovitý, namistrovaný postavy a dialogy (při Pulp Fiction trpím). Říkám, těžko se to vysvětluje a psát o tom všem, tak bych jen tak neskončil. Shrnul bych to asi takhle - námět s myšlenkou (plus mě blízká forma její propagace), dobrý dialogy (nesnáším kecy o ničem), scénář, dobrá režie. Kameru můžu případně oželet, ale nemám rád zběsilej střih. Kdybych měl popsat momenty, který jsou mi blízký právě na Panchartech, tak by to byla celá skvělá úvodní kapitola (i když jsem nepochopil, proc mlátí tou sekyrou do toho špalku, když na něm nic nemá...?), zejména dialog mezi farmářem a Landou je skvěle napsaný, zahraný (v tenhle moment mi Waltz ještě lahodí) a vypointovaný (říkáte si sympatický chlapík a vylíhne se ultimátní zrůda) a skvělá celá scéna v hospodě (opět výborné dialogy, opět napětí, co se dá krájet, byť s trochu ad absurdum dotaženou pointou). Za tyhle scény *****. Zbytek ovšem obsahuje balast a nulovou myšlenku. Vrcholně promrhanej potenciál po skvělém úvodu. Miluju Karlovarskej festival, jezdím každý rok.

dukeman

dukeman (hodnocení, recenze)

Vedle vše nepopiratelných kvalit Panchartů by možná chtělo vyzvednout detail, že všechny národnosti, které se ve filmu objeví, mluví svým rodným jazykem. Angličtina je využívána málo, film se zrovna nehemží lingvisty (ti jsou ovšem využití beze zbytku - viz Landa) a dokonce se využívá i překladatelů. Pro mě nevídaný úkaz v hollywoodském filmu. Připomnělo mi to diskuzi u Valkýry, kde se dva tábory přely o ospravedlnění plynulé angličtiny z úst důstojníků třetí říše. Často se odkazovalo na americké publikum, které by pravděpodobně Valkýru v němčině nespolklo. A hle Basterdi udělali Tarantinovi nový otevírací rekord a tržby se už blíží 80 milionům. Možná ale srovnávám nesrovnatelné. ;)

Aaron_Hill

Aaron_Hill (hodnocení, recenze)

matt6 : netvrdil jsem že se odpovědi nemůžu dohledat, jen jsem se zeptal :) díky příteli.

Související novinky

Guy Ritchie chystá válečný thriller

Guy Ritchie chystá válečný thriller

22.02.2021

Režisér Podfu(c)ku či Gentlemanů Guy Ritchie si zdá se vyhlídl svůj příští projekt. Britský filmař se čerstvě upsal režii snímku Ministry of Ungentlemanly Warfare pro studio Paramount. Kromě režie se… (více)

Jeremy Irons ve filmu o Mnichovské dohodě

Jeremy Irons ve filmu o Mnichovské dohodě

04.11.2020

Netflix obsadil první herce do chystané adaptace knihy Mnichov, jež není nijak spjatá se stejnojmenným filmem Stevena Spielberga z roku 2005. V novém snímku, který vychází z bestselleru spisovatele… (více)

Star Trek 4 našel režiséra

Star Trek 4 našel režiséra

20.11.2019

…a není jím Quentin Tarantino. Na eRkovou verzi Star Treku od režiséra Pulp Fiction nebo Hanebných panchartů si nejspíš budeme muset ještě nějakou dobu počkat, mezitím ale studio Paramount najalo… (více)

Tarantinův Hollywood ještě delší?

Tarantinův Hollywood ještě delší?

25.05.2019

Okolo nového snímku Quentina Tarantina (Pulp Fiction) je po premiéře na festivalu v Cannes dost rušno. Většina recenzentů film chválí, našli se ale i tací, které neoslnil režisérův přístup k ženským… (více)

Reklama

Reklama