Reklama

Reklama

Hanebný pancharti

  • USA Inglourious Basterds (více)
Trailer 1
USA / Německo, 2009, 153 min (Alternativní 147 min)

Začátek Hanebných panchartů zastihuje Shosannu Dreyfus (Mélanie Laurent) v Němci okupované Francii, kde před jejíma očima nacistický důstojník Hans Landa (Christoph Waltz) vyvraždil její rodinu. Shosanna se štěstím uniká do Paříže a ukrývá se tu pod novou identitou majitelky a provozovatelky biografu. Na jiném místě v Evropě se pod vedením poručíka Aldo Rainea (Brad Pitt) formuje skupina židovských vojáků s cílem nemilosrdně mstít činy nacistů a šířit mezi nimi strach. K Aldově "Panchartům", jak si sami říkají, se přidává i německá herečka a britská tajná agentka Bridget Von Hammersmark (Diane Kruger), jež má za úkol svrhnout vedoucí představitele Třetí říše. A v šeru promítací kabiny zatím Shosanna spřádá vlastní plán odplaty... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (3 148)

Skank 

všechny recenze uživatele

Ukecaný Tarantino, tak jak to od něj očekáváme, to co se vleče, se okamžitě vyřeší , taky má perfektní ruku při výběru žen, Mélanie Laurent je opravdu půvabná ženská. Perfetní podívaná... ()

Rodriguess 

všechny recenze uživatele

Uzasne fakt uzasne klasicky prepracovy Tarantino kto ma rad jeho filmy tak to bude lahodka. Pre mna to bolo fakt majstrovské dielo. ()

redalert21 

všechny recenze uživatele

Hey hou, vyhlasuji to mym specialnim 700 hodnocením ! Krása, luxus....ja ani nevím co psát, proste se mi to libilo, prizvuky, herci (i Eli) Schweiger byl taky k popukání :D muzu rict jedine doporucuju ()

m3p 

všechny recenze uživatele

Tarantino je pre mna jeden z najlepších režisérov sučastnosti a jeho filmový šmrnc milujem, Nehanební bastardi sú toho svedkami. Nepamätám si film ktorý by ma 153 minút zabával každou scénou a ktorý by som si po pozretí mohol pozreť opäť. Vytknúť by som mu mohol snaď len nedostatok priestoru pre Tila Schweigera ktorý sa do filmu neuveriteľne hodil. Brad Bitt, Eli Roth a Christoph Waltz v spojení s Tarantinom vytvárajú dokonalé trio. Scéna s Jude Bearom ma dostala na tolko že si ju pozerám snáď každý druhý deň. Pre mňa 95 % ! ()

Druhácena 

všechny recenze uživatele

Já nevím jak vy, ale já se u toho královsky pobavil. Nemá cenu plkat pět řádků o tom, jak je Quentin dobrej režisér a Christoph Waltz charismatickej hajzl. ()

vasek.raul 

všechny recenze uživatele

Další luxusní dílo od Tarantina. Pitt skvěle zahrál a role mu opravdu sedla. Celkový děj rozdělený opět na kapitoly postupně gradoval do nejlepšího vyústění. Opravdu se mi líbila hláška o tom, že oblečení se dá sundat, ale něco zůstane navždy...za pět hvězdiček bez mrknutí oka... ()

Raz2 

všechny recenze uživatele

Nerad chodím do kina s tím, že se na určitý film těším. Realita většinou nenaplňuje očekávání. To byl i případ tohoto filmu. Prostě jsem čekal něco trošku jiného, než jsem nakonec viděl. I tak ale musím říct, že jsem se velmi dobře bavil. Dál budu mírně spoilovat, tak prosím pokud nechcete, nečtěte. Hned první kapitola připoutala moje oči na plátno a ty tam zůstaly až do úplného konce, zrak jsem odvrátil snad jen ve chvíli, kdy sgt. Donowitz německému důstojníkovi rozmázl hlavu pálkou, ale podobné scény k Tarantinovi tak nějak patří. Stejně tak závěrečná scéna požáru v kině se mnou docela silně otřásla, ale jak říkám, to k tomu prostě patří. Bylo mi trošku líto, že ve filmu, který se jmenuje podle vojenské jednotky, dostane tato jednotka tak málo prostoru. Velmi se mi líbil Brad Pitt jako Aldo Raine se svým úžasným jižanským přízvukem. Jeho italština je prostě nezapomenutelná. Stejně tak postava Huga Stiglitze byla velmi zajímavá. Nad všemi ale v tomto filmu čněl Christoph Waltz jako Hans Landa. Tahle postava jednoznačně kralovala celému filmu a musím říct, že mezi filmovými padouchy by se u mě umístil na jednom z prvních míst. Co se týče ženských rolí, musím říct, že výkon Diane Kruger se mi líbil daleko víc jak Mélannie Laurent. Jedna z věcí, které mi na filmu byly nejsympatičtější, byl fakt, že postavy mluvily jazyky, jakými by opravdu mluvily. Angličtina se používala na místech, kde to mělo svoji logiku a necpala se uměle do nejrůznějších pasáží filmu, jak jsme na to u amerických filmů často zvyklí. Film se díky tomu tvářil velmi autenticky. Takže abych to uzavřel. Přesto, že jsem čekal něco trošku jiného, nakonec jsem i tak z kina odcházel velmi spokojen, proto si film zaslouží plné ohodnocení. ()

worth 

všechny recenze uživatele

Rad by som vedel ako to bere Tarantino, ale pripada mi to tak, ze sa snazi prekonat latku ktoru si nastavil s Pulp fiction (napriklad pred Kill Bill sa chvastal, ze natocil najakcnejsi film vsetkych cias), ale to sa proste neda... myslim, ze by sa mal dat do pohody a skusit daco komornejsie, nie za kazdu cenu sokovat. V bastardoch boli podla mna zablesky geniality (uvodna scena s frantikom na farme), ale potom uplne zbytocne krcovite kliseovite sceny, ktore filmu skor uskodili (predstavovacky, flashbacky, prestrih na goebelsa ako suka monicu belucci). Tarantinova rezia je vynikajuca, ale scenar pokulhava (vystizne to popisal Cival vo svojom komente). Najviac ma bavil Christoph Waltz a Pittove ksichty. ()

Nique 

všechny recenze uživatele

Už od úvodních titulků jsem tušila, že ten úchylně geniální Tarantino se nám vrací. A nespletla jsem se. Od začátku do konce je to prostě nářez. Dlouhé rozhovory gradující napětí, akční pasáže, humorné vsuvky a neodpustitelně brutální záběry. Hudba byla opět úžasná, nechápu jak to ten Tarantino dělá. Navíc jsem vůbec neměla pocit, že se dívám na Brada Pitta, ale na postaršího oteklého tatíka s pekelným přízvukem. Zkrátka a dobře - Tarantino ve své nejlepší formě od Pulp Fiction. ()

gresa odpad!

všechny recenze uživatele

Wow! 4 hvězdičky!! Ovšem jen za trailer, který je svižný, nápaditý a dobře sestříhaný.. Bohužel o filmu samotném se to říct nedá a pro člověka který trailer viděl je zcela zbytečné ztratit dvě a půl hodiny sledováním samotného "výtvoru" pana Tarantina. Inglorious Basterds mě definitivně utvrdili v tom, že Tarantino je už hodně daleko za zenitem a bojím se, co stvoří příště. Je to první film po hodně dlouhé době u kterého jsem se už po 10ti minutách děje díval na hodinky, abych zjistil, kdy už to trápení skončí a do samotného "grandiózního" závěru jsem toho nenechal. Opravdové nadšení se dostavilo až s prvními závěrečnými titulky. Nebo nejsem normální, když mne nedokáže uspokojit neskutečně plytký děj prokládaný prvoplánovým násilím a rádoby vtipnými/drsňáckými hláškami? U Grindhouse: Death Proof šla alespoň vycítit nadsázka, ale tady mám pocit, že to celé režisér myslel skutečně vážně. ()

morricone 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nečekal že to bude takto dobré.A za co musím panu Tarantinovi složit poklonu je výběr herců,případně jak může z německých nebo rakouských herců doslova vyždímat takový herecký koncert?! Vždyť právě tito herci pocházející z těchto zemí jsou snad nejhorší herci a vida ono to jde a přímo si troufám říct že Christph Waltz si letos půjde pro Oscara. ()

lisma 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se neřadím mezi fanatické obdivovatele Quentina T. a jeho filmy mi až na vyjímky nic moc neříkají. I proto jsem od Panchartů prakticky nic neočekával. Už od prvních minut jsem ale tušil, že v tomto případě se bude jednat o něco nevšedního. Samotné téma druhé světové války je pro filmy tohoto režiséra něco nestandartního a dávalo divákovi příslib jisté originality v rámci jeho tvorby. Krátce po začátku projekce přišla scéna, které mě nutno říci zcela odzbroila. Pro mne je to prakticky vrchol celého filmu. Do chaty na francouzském venkově přichází jakýsi nacistický důstojník pátrajíc po ukrytých židech. To co následuje je přímo herecký koncert Ch.Waltze, který se do role německého lovce židů zcela ponořil a vytvořil tak jednu z nezapomenutelných postav filmu. Parchanti zachovávají klasickou kostru Tarantinových filmů, což jsou především scény s vytříbenou konverzací končící pořádnou dávkou akce po které se většina zúčastněných už nezvedne ze země, jelikož se v jejich těle nachází o několik gramů olova než je pro normálního člověka zdrávo. Osobně mě nejvíce bavilo prostředí třetí říše i když si konec filmu a potažmo i druhé světové války vyložil Quentin po svém. Hanebný pancharty jsem si užil v plné míře a dozajista jim uděluji plné hodnocení s doporučením, že stojí zato se na ně podívat. ()

The_God 

všechny recenze uživatele

U Panchartů jsem se opravdu dobře bavil. Zajímavý příběh, výborně natočený, herecky taky dobrý, délka přesně akorát - prostě nemám téměř co bych filmu vytkl. Tarantino opět dokázal, že umí točit naturalisticky přirozené scény, které přesto nepůsobí nijak nechutně. Přízvuk Pitta je fakt skvělej a jeho "En aj wona maj skaps" mi bude v hlavě znít opravdu dlouho. Škoda jen, že pancharti jako takoví ve filmu nedostali víc místa. ()

peetee7 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že som najprv nevedel čo od tohto filmu mám čakať. O to viac milo prekvapil. A vôbec mi nevadili zdĺhavé dialógy na ktorých film stál ako komentujú niektorí. Dej do seba zapadá ako skladačka, bavil som sa od začiatku do konca a nenudil ma ani chvíľu. Obľubujem vojnové filmy a zobrazenie 2. svetovej vojny, aj keď takto nekonvenčne bol presne film podľa mojich predstáv, ktorý tu tak dlho chýbal. A herecký koncert Christopha Waltza to len umocnil. Vďaka ti Quentin a som rád, že práve tento film radím medzi najlepšie počiny tohto roku a vôbec. ()

lipan 

všechny recenze uživatele

Nemám slov. Po dlouhé době mě Tarantino opět mile překvapil. Takhle jsem se u filmu už nějaký pátek nebavil. Nemůžu opomenout roli Brada Pitta - nevěřil bych, že dokáže zahrát s takovým přesvědčením. Takhle role byla napsaná přímo pro něho. Jen tak dál! ()

Verve 

všechny recenze uživatele

Zkrátka nejlepší Tarantinův film v novém tisíciletí. Proč se koukat na výpravné válečné filmy podle historie, když se můžete mrknout na vitpný kousek, kde válku zastupují jen malé skupiny Němců a na historii se neohlíží ani ten poslední z Tarantinova štábu. Lepší to být nemohlo....co vám tam všem pořád tak chybí? ()

Davemix 

všechny recenze uživatele

a je to tady zase ! Tarantino opět v nejlepší formě. Nechápu jak někdo, kdo má za sebou filmy jako Gauneři, Pulp Fiction, Jackie Brown, Kill Bill a Sin City může dát dohromady zase neskutečnou pecku jako jsou "Basterds". Obdivuju Tarantinovu nadpozemskou vlastnost a to je neznámým a nebo slabým hercům ukázat jak na to a pak z toho vypadne takovej hereckej koncert jako třeba v případě Christopha Waltze. Samozřejmě osvědčenej Brad Pitt taky nezklamal. A ten jeho italskej přízvuk, to je prostě dokonalý. No nic, dvě a půl hodiny skvělýho příběhu a výbornejch fórků, který vám prostě zůstanou v paměti navždy, bomba - 92% ()

Insomniac 

všechny recenze uživatele

Tak očakával som viac. Dostal som od Tarantina na môj vkus pomerne málo humoru (koniec bol však skvelý:), nezžitie sa s postavami a aj málo krvi... Je to tak na 70%, ale prikloním sa k spodnej hranici, lebo si myslím, že toto si v TOP 200 byť nezaslúži (10.12.2009 číslo 124). A vadili mi aj poprekrúcané neuskutočniteľné dejiny... No a po ďalšej a ďalšej projekcii dvíham. Páči sa mi to čím ďalej, tým viac :))) ()

storkanek 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mě nic takhle nedostalo... Skvělý scénář (kdyby to tak opravdu bylo...) a skvělé dialogy. Herecky nejlepší byl bezvýhradně Christoph Waltz., ale Aldo Raine v Pittově podání se mi taky líbil. Ještě bych vyzdvihl herečky M. Laurent a Diane Kruger. Z postav mi byl nejsympatičtější zabiják nácků Hugo Stiglitz (mám rád T. Schweigera). Tarantino opět skvěle vybral hudbu... A opět u mě zabodoval. Pro mě zatím film roku. ***** ()

Související novinky

Guy Ritchie chystá válečný thriller

Guy Ritchie chystá válečný thriller

22.02.2021

Režisér Podfu(c)ku či Gentlemanů Guy Ritchie si zdá se vyhlídl svůj příští projekt. Britský filmař se čerstvě upsal režii snímku Ministry of Ungentlemanly Warfare pro studio Paramount. Kromě režie se… (více)

Jeremy Irons ve filmu o Mnichovské dohodě

Jeremy Irons ve filmu o Mnichovské dohodě

04.11.2020

Netflix obsadil první herce do chystané adaptace knihy Mnichov, jež není nijak spjatá se stejnojmenným filmem Stevena Spielberga z roku 2005. V novém snímku, který vychází z bestselleru spisovatele… (více)

Star Trek 4 našel režiséra

Star Trek 4 našel režiséra

20.11.2019

…a není jím Quentin Tarantino. Na eRkovou verzi Star Treku od režiséra Pulp Fiction nebo Hanebných panchartů si nejspíš budeme muset ještě nějakou dobu počkat, mezitím ale studio Paramount najalo… (více)

Tarantinův Hollywood ještě delší?

Tarantinův Hollywood ještě delší?

25.05.2019

Okolo nového snímku Quentina Tarantina (Pulp Fiction) je po premiéře na festivalu v Cannes dost rušno. Většina recenzentů film chválí, našli se ale i tací, které neoslnil režisérův přístup k ženským… (více)

Reklama

Reklama