Reklama

Reklama

Hanebný pancharti

  • USA Inglourious Basterds (více)
Trailer 2
USA / Německo, 2009, 153 min (Alternativní 147 min)

Začátek Hanebných panchartů zastihuje Shosannu Dreyfus (Mélanie Laurent) v Němci okupované Francii, kde před jejíma očima nacistický důstojník Hans Landa (Christoph Waltz) vyvraždil její rodinu. Shosanna se štěstím uniká do Paříže a ukrývá se tu pod novou identitou majitelky a provozovatelky biografu. Na jiném místě v Evropě se pod vedením poručíka Aldo Rainea (Brad Pitt) formuje skupina židovských vojáků s cílem nemilosrdně mstít činy nacistů a šířit mezi nimi strach. K Aldově "Panchartům", jak si sami říkají, se přidává i německá herečka a britská tajná agentka Bridget Von Hammersmark (Diane Kruger), jež má za úkol svrhnout vedoucí představitele Třetí říše. A v šeru promítací kabiny zatím Shosanna spřádá vlastní plán odplaty... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (3 148)

SphAnel 

všechny recenze uživatele

Dávám za tři, né že by mě styl Quentina Tarantina "neoslovoval" :-) , to určitě ne, ale prostě k tomuto období mi to nesedí a styl jakým je tento film podán se minul účinkem, hlavně ta hudba mě v některých situací vyloženě srala. Pozitivně hodnotím opět výkon Pitta, ale u něj je to již standard. ()

MartCT 

všechny recenze uživatele

Tarantino opět nezklamal, aneb má recept na to jak mě spolehlivě unudit k smrti. Takovej frajer jako Landa a nechá se na konci tak oblbnout, s jeho znalostma by se ztratil kdekoliv na světě. Pro mě zklamání a jedna velká nuda. ()

mr.sulas 

všechny recenze uživatele

Voalá!A máme tu Tarantina v plné síle.Vtipné,překvapující,kontroverzní,hřejivé,spravedlivé,ukájející!Určitě to nebude platit pro všechny,alespoň pro mě ale zaručeně ano!Ať si myslí kdo chce co chce,tohle stojí za plnej počet!Mimochodem-Waltz si za tohle zaslouží oskara!Pro mě absolutní tip číslo jedna. ()

kedluben 

všechny recenze uživatele

no ja nevim. mne to prislo cely takovy plytky a bez ty stavy, na kterou jsem u tarantina zvyklej. a ja uz nejak moc nejsem na ty brutalni sceny asi a chtel jsem to vypnout. driv jakoby v nich byl kus "nadsazky" a snad i "humoru". ted se mne zdaj takovy sceny cely samoucelny k nicemu. i ten scenar bych asi ocenil trochu jinej.... proste ne. ()

yelcin 

všechny recenze uživatele

Ak niekto považuje za zábavu vyrezávanie hákového kríža na čelo,skalpovanie a rozbitie lebky bejzbolkou - tak potom neviem, ani keď to boli židovskí bojovníci proti fašizmu/netvrdím ,že tieto veci do filmu nepatría ,ale v takomto filme je to trápne./. Nemám rád ,keď niekto fabulizuje dejiny a mení ich obsah o čo sa Quentin v tomto filme snaží upálením fašistických pohlavárov v kine. Ano to je filmová nadsázka , ale ja som neštudoval réžiu ja nehodnotím či je vo filme dobrá kompozícia,použitý flashback , flashforward ,alebo vhodná scenografia ja som len obyčajný divák ,ktorý hodnotí film podľa pocitov ,ktoré v ňom film zanechá. /nemusí to byť vždy nejaké posolstvo,myšlienka stačí aj nezvyčajná,vtipná pointa ,alebo výborný herecký výkon/ Neexistuje pre mňa dobrý film a zlý film/ to isté platí o knihách a hudbe/ ,ale film ,ktorý si chcem znova pozrieť a film ,ktorý už nepotrebujem vidieť . Podľa komentárov,ktoré tu čítam je to fantastický film/ čo asi dokazuje aj nominácia na Oskara/ ,ale pre mňa nie ,no nemožeme mať predsa všetci rovnakí vkus. ()

pcarogers 

všechny recenze uživatele

Jako by se Tarantino dostal na hranici komunikace s diváky. Jako by nechtěl být tak čitelný. Jako by postoupil do sféry nečitelné uměleckosti. Aneb: byl jsem v slušně zaplněném kině a nahlas jsme se tam smáli pouze dva. Kdyby mě můj kamarád svým smíchem nenakopával, tak bych se asi v tom hrobovém tichu styděl. Scény jsou tak mrazivé a brutální, že se vybuchy smíchu braly jako přiznání k sadistickým sklonům:-))? Zkrátka z kina jsem odešel silně vnitřně rozdělen, nevědouc zda-li se smát či plakat, být znechucen nebo nadšen. Film bude jistě dozrávat jako víno a myslím, že podruhé ho ocením víc. ()

Speedzor 

všechny recenze uživatele

Další povedený kousek od pana Tarantina. Opět točený jeho zvláštním stylem ( používání někoika jazyků atp.) Tarantino si vybral poměrně velké sousto a prostě a jednoduše předělal konec druhé světové války - podle mě se mu to docela povedlo. Skvělý herecký výkon předvedl Brad Pitt v roli charismatického plukovíka Aldo Raina. Velice povedené dílo! .... This movie will give you something that you can't take off ()

lehkoživka 

všechny recenze uživatele

2. světová válka jako western šmrncnutý komedií? Proč ne, zvlášť když se to takhle povede. Mělo to šťávu, napětí, některé postavy byly kouzelné - Brad Pitt se svou vidláčtinou, Till Schweiger jako drsoň Hugo, Goebbles a Hitler byli jedni z nejpovedenějších, co jsem kdy viděla. Jediné, co mi tam dost skřípalo, byla scéna v kině. .........SPOILER: Všichni fašounští pohlaváři v jednom kině bez jakýchkoliv bezpečnostních opatření? (Dva kluky s pistolkami před Hitlerovou lóží nepočítám, stejně tak jakousi ochranku u dveří, přes kterou procházeli lidi s dynamitem). Na druhou stranu - co se týče kina - mě dost potěšil ten šestiminutový propagandistický film, co Tarantino natočil, aby měl co promítat. Ve filmu samotném to tak nevyzní, ale když máte DVD s bonusy... Tarantino je prostě veselej a hravej kluk. ()

LucMosss 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych zrovna Tarantinovi nějak fandila. To rozhodně ne, ovšem tento film se mu povedl. Dal světu nový alternativní "konec" války, znovu dal o sobě originálním způsobem vědět a objevil v něm pro většinu diváků neznámého Christopha Waltze, jenž si svou roli užil do poslední kapky. Udělila bych tomuto snímku tři ***, ovšem ta čtvrtá patří především Jemu. ()

HollyMolly 

všechny recenze uživatele

Waltz byl velmi charismatický, prostředí bylo velmi věrně a stylově zobrazené a ostatní herci (Pitt, Kruger, Laurent ) se mi taky moc líbili. Když pomineme historickou nesmyslnost - palec dolů !!!! - stejně filmu něco chybí, nebo spíše přebývá. Způsob seznamování se s postavami sice je přehledný, ale vzhledem k výskytu v předchozích Tarantinových filmech, ne moc působivý. Některé situace - jako když frau von Hammersmark zastřelí Wilhelma - jsou křečovitě vyhrocené a ztvárnění Hitlera je urážkou celého filmu. Výsledný dojem ale jednoznačně nadprůměrný. ()

laurence 

všechny recenze uživatele

Lepší než Pulp Fiction, což je asi jako nekonečno plus jedna.You know, fight in a basement brings a lot of difficulties. Number one, you fight in a basement! ()

pierre9 

všechny recenze uživatele

Ja už ani nemám síl komentovať Tarantinove filmy. 147 min.?! Z toho tak minimálne 130 min. nuda. Naozaj má byť vrcholom filmu strieľanie Nemcov v uzavretom kine? Naozaj má byť ozdobou filmu Pittova "taliančina"? A čo dlhá predlhá scéna v krčme, kde tie minúty navyše doslova bijú do očí? Obávam sa, že tentokrát mi už trpezlivosť s Tarantinom došla. Jedna hviezdička za Waltza a jedna za Pitta. ()

eternity1 

všechny recenze uživatele

Nie často sa mi stáva, aby ma 2 a pol hodinový film nenudil aspoň na chvíľu, ale tu sa to Tarantinovi podarilo. Film síce nemá veľa spoločné s realitou, ale kľudne to môžme považovať za jeho výhodu, ak nemáme v pláne pozrieť si historický film. Vynikajúca je najmä postava Hansa Landu, ktorého perfektne zahral Christoph Waltz. Jedinou slabšou stránkou sa mi videl výkon Brada Pitta, ktorý mohol byť značne lepší. Naštastie som ho celý film nebral ako hlavnú postavu a tak mi to ani veľmi nevadilo :) ()

@nthr4X 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že Tarantino se s tím s prominutím nes*ere a naloží to jak mu to přijde pod ruku. Mě se to líbilo= 75% ()

Tejca 

všechny recenze uživatele

Někdy až nechutnosti, krev a velmi vtipné dialogy. Typický Taranito, tak jak ho máme rádi. Brad nezklamal jako vždy... Musím uznat, že bylo protivné, když mi nešly titulky k francozkým dialogum, ale mé hodnocení to nemohlo ohrozit. Pro mě už teď klasika. ()

Související novinky

Guy Ritchie chystá válečný thriller

Guy Ritchie chystá válečný thriller

22.02.2021

Režisér Podfu(c)ku či Gentlemanů Guy Ritchie si zdá se vyhlídl svůj příští projekt. Britský filmař se čerstvě upsal režii snímku Ministry of Ungentlemanly Warfare pro studio Paramount. Kromě režie se… (více)

Jeremy Irons ve filmu o Mnichovské dohodě

Jeremy Irons ve filmu o Mnichovské dohodě

04.11.2020

Netflix obsadil první herce do chystané adaptace knihy Mnichov, jež není nijak spjatá se stejnojmenným filmem Stevena Spielberga z roku 2005. V novém snímku, který vychází z bestselleru spisovatele… (více)

Star Trek 4 našel režiséra

Star Trek 4 našel režiséra

20.11.2019

…a není jím Quentin Tarantino. Na eRkovou verzi Star Treku od režiséra Pulp Fiction nebo Hanebných panchartů si nejspíš budeme muset ještě nějakou dobu počkat, mezitím ale studio Paramount najalo… (více)

Tarantinův Hollywood ještě delší?

Tarantinův Hollywood ještě delší?

25.05.2019

Okolo nového snímku Quentina Tarantina (Pulp Fiction) je po premiéře na festivalu v Cannes dost rušno. Většina recenzentů film chválí, našli se ale i tací, které neoslnil režisérův přístup k ženským… (více)

Reklama

Reklama